Maioneza este una dintre condimentele preferate ale indivizilor din toată lumea. Pe lângă faptul că este surprinzător de deliciosă îmbinată cu majoritatea alimentelor, maioneza conferă și numeroase beneficii consumatorului. Din această cauză, mai multe magazine comercializează diverse soiuri și branduri ale acestui condiment, însă acesta poate fi preparat și gata rapid acasă.

Ce ingrediente sunt necesare?

Elementul cheie al preparării maionezei este acela de a avea dispoziție ingredientele esențiale și necesare acesteia. Acestea includ principalele:

• 2-3 linguri de mustar;
• 2 ouă bine spălate;
• ½ lădiță de ulei;
• 1 lingură de zeamă de lămâie;
• ¼ linguriță de sare.

Toate ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei, altfel se va ajunge la o maioneză eșuată.

Cum se prepară maioneza?

Pasul 1

Primul pas în prepararea maionezei este acela de a măsura cu exactitate toate cele 4 ingrediente principale, deoarece acestea sunt foarte importante pentru prepararea și reușita acestui condiment.

Pasul 2

Și apoi se începe separarea albușurilor de gălbenușuri. Se ia albușul și se presează cu grijă în palma mâinii, asigurându-se că toată substanța s-a separat.

Pasul 3

Se folosește o furculiță pentru a frământa gălbenușurile anterioare într-un bol profund simplu. Se adaugă uleiul treptat și se frământă foarte bine.

Pasul 4

Se adaugă mustarul, zeama de lămâie și sarea în combinație cu uleiul și se amestecă bine.

Pasul 5

Folosiți o furculiță sau un tel pentru a amesteca albușurile separate în sosul rezultat.

Pasul 6

Încă de la început se amestecă uniform amestecul cu o ingredientă deodată, încet și cu multă atenție, astfel încât să se obțină cea mai rapidă maioneză dar prevederii consistența și gustul perfecți.

Beneficiile preparării casei de maioneză

Consumul maionezei fabricate în casă îți oferă o serie de avantaje, printre care enumerăm câteva:

• Ți se garantează că vei folosi numai ingrediente naturale și sănătoase;
• Avantajul major al încercuirii presupune faptul că ți se asigură controlul și cunoștințele și cunoștințele asupra exactă a ingredientelor și a cantității acestora;
• Odată preparat, condimentul poate fi pastrat în frigider timp de 1-2 săptămâni;
• Maioneza preparata in casa de tine poate avea exact smacul dorit, adăugând orice arome ți-ar plăcea;
• Îți poți pregăti cantitatea exactă potrivita consumului, fără a-ți mai face griji că produsele cumpărate s-ar putea risipi;
• Pe lângă gustul delicios, maioneza preparată în casă are avantajul de a beneficia de numeroase proprietăți nutritive.

Maioneza preparat acasă aduce numeroare beneficii membrilor familiei dumneavoastră, de la o varietate de gusturi și arome, aport nutritiv crescut, menținerea controlului asupra ingredientelor folosite și economisirea timpului în prepararea meniurilor preferate. Ingredientele necesare, cum ar fi ouăle, mustarul, lămâia, uleiul și sarea se găsesc în orice bucătărie. Însă, pentru a fi siguri, se recomandă a se consulta înainte de preparare specialiștii în domeniul nutriției.