Masa unei petreceri sau a unei reuniuni de familie poate fi elevata de prepararea unui desert, cum ar fi crema de mascarpone cu frisca. Acest desert nu este doar bun si usor de facut, ci si placut ochiului. Prepararea cremei de mascarpone cu frisca se poate face foarte usor si ofera posibilitatea persoanelor cu experienta redusa culinara sa creeze un desert wow, recomandat tuturor invitatilor. 

Intr-ucat face parte dintr-o lista de desserturi de lux, pregatirea unei creme de mascarpone cu frisca necesita pregatirea unor ingrediente cat mai proaspete si un timp indelungat de pregatire. Amintim ca, desi lipsit de un cost ridicat, desertul trebuie sa fie insotit si de o prezentare impecabila.

Iata un ghid cu toate informatiile de care aveti nevoie pentru a fi in stare sa pregatiti aceasta savuroase crema de mascarpone cu frisca.

Ce ingrediente sunt necesare pentru desertul de crema de mascarpone cu frisca?

Pentru a obtine aceasta reteta savuroasa, aveti nevoie sa adunati urmatoarele ingrediente:

  • 500 grame mascarpone,
  • 500 mililitri frisca lichida,
  • 150 de grame de zahar pudra,
  • 30 de mililitri de lichior de ciocolata,
  • 5 foi gelatină,
  • 800 mililitri de lapte,
  • 50 mililitri otet,
  • 10 grame esenta de vanilie.

Cum se face crema de mascarpone cu frisca?

Etapa 1: Pre-pregatire

Inainte de a incepe pregatirea cremei de mascarpone cu frisca, pregatiti dinainte toate ingredientele, in special mascarpone si frisca. Amestecati mascarpone si frisca cu mana sau cu un mixer, pana devin un amestec omogen.

Etapa 2: Adaugarea zaharului

Dupa ce ati creat un amestec frisca-mascarpone omogen, turnati zaharul si amestecati din nou astfel incat sa obtineti o crema uniforma.

Etapa 3: Adaugarea esentei si lichiorului

Amestecati esenta de vanilie in amestecul frisca-mascarpone si adaugati lichiorul de ciocolata, amestecand totul pana la omogenizare.

Etapa 4: Prepararea gelatinei

Mai intai, puneti 5 foi de gelatină intr-un bol si adaugati 500 ml de lapte rece. Lasati sa “stagneze” amestecul 5-10 minute, apoi incalziti in microunde. Trebuie sa fiti atenti sa nu atingeti punctul de fierbere.

Etapa 5: Prepararea cremei

Adaugati gelatina in crema frisca-mascarpone, amestecand bine. Apoi, turnati cate putina otet si amestecati in continuare cu mixerul.

Etapa 6: Formarea stratului de frisca

In cele din urma, ridicati-va crema de mascarpone cu frisca in boluri sau in forme cosmetice, si puneti stratul frisca lichida de deasupra. Puteti adauga un strat de seminte de caise pentru un plus de aroma si odihna.

Etapa 7: Racirea

Dupa ce ati adaugat stratul de frisca, lasati desertul sa se raceasca aproximativ 3 ore. Exista si varianta sa-l puneti la frigider, unde poate fi pastrat cel putin 24 de ore.

Cum se serveste crema de mascarpone cu frisca?

Crema de mascarpone cu frisca poate fi servita atat la “temperatura camerei”, cat si la rece, dupa alegerea dvs. Crema poate fi preparata in boluri sau in forme speciale cosmetice, unde se poate adauga si un strat de fructe si/sau seminte.

Ce alte retete se pot prepara din crema de mascarpone si frisca?

Exista o varietate de alte retete care pot fi pregatite cu aceste ingrediente:

  • Tort de mascarpone cu frisca
  • Tiramisu de crema de mascarpone cu frisca
  • Salata raw vegana cu crema de mascarpone si frisca
  • Pizza cu branza, crema frisca si mascarpone
  • Cheesecake cu crema frisca si mascarpone.

Crema de mascarpone cu frisca este un desert foarte bun si usor de facut. Are un randament foarte mare, avand in vedere ca doar un numar mic de ingrediente sunt necesare pentru pregatirea ei. Timpul alocat pregatirii retetei este intr-adevar mare – cele 7 etape necesare pentru a o prepara inseamna cel putin 3 ore – insa rezultatele obtinute prin pregatirea ei sunt mai mult decat spectaculoase. Pregatiti aceasta reteta, si va veti bucura de aplauzele si complimentele tuturor invitatilor voastri la pranz sau la cina!