Intentionati sa preparati un blat de pizza acasa? Aveti nevoie de cateva informatii pretioase cum sa ii dati forma si gustul perfect? Atunci sunteti exact la locul potrivit! Am pregatit acest articol pentru dumneavoastra cu toate informatiile necesare despre cum sa pregatiti singuri blatul de pizza perfect.

Cum se face blatul de pizza? Cea mai importanta chestiune a pregatirii pizza perfecta incepe cu prepararea unui blat delicios si fraged, care sa serveasca drept fundatie solida pentru supere bucatuita! Iata cateva instructiuni simple despre cum sa pregatiti un blat de pizza craca, fragil si delicios.

I. Ingredientele esentiale

  1. Faina cu drojdie: Faina nituita de calitate buna si adiacenta pe care o folositi este cheia unui blat de pizza perfect! Alegeti ceva precum faina de ovaz macinata natural sau faina de secara deoarece detin cei mai buni nutrienti si ofera unicitate texturii blatului.

  2. Drojdie: Drojdia va ajuta blatul sa fie super pufos si va ofera elasticitate. Daca sunteti incepator, alegeti drojdie uscata dar puteti sa incercati si ciuperca de drojdie deoarece dureaza mai mult si da mai multa aroma.

  3. Ulei de masline: Uleiul de masline se obisnuieste sa se intrebuinteze in loc de unt pentru a adauga o savoare si o finete extra blatului. Uleiul de masline va face pizza mai usoara si mai frageda.

  4. Saua: Saua este principala sursa de savoare si se intrebuinteaza si pentru a leaga toate ingredientele daruind blatului textura ideal. Folositi cea mai buna sare pe care o gasiti.

  5. Apa: Apa asigura hidratarea necesara a amestecului si va confera o elasticitate mai mare iar aromele se vor concentra mai bine in blat.

II. Procesul de preparare

  1. Prima data preparati aluatul de blat, amestecand doua parti de faina cu o parte de drojdie si sare. Fiecare parte trebuie sa fie de 90 de grame.

  2. Adaugati jumatate de cana de apa calda si 3-4 linguri de ulei de masline.

  3. Adaugati, treptat, restul de apa necesara sau laptic pentru a obtine aluatul dorit.

  4. Framantati aluatul bine si uniform, pana obtineti o aluat neted, fin si elastic. Sugeram sa framantati aluatul cel putin 15 minute!

  5. Lasati aluatul sa se odihneasca 10-15 minute inainte de a fi intins, astfel umflaturile de aer se vor distribui uniform.

III. Intinderea

  1. Cu ajutorul unui sucitor de aluat si al unei table de prelucrare aluatului, intindeti aluatul usor si cu grija pana obtineti o crusta subtire.

  2. Apoi, asigurati-va ca partea exterioara a crustei sa fie grosuta pentru ca aceasta sa ramana un pic crocanta in timpul coacerii.

IV. Condimentare

  1. Aplicati putin ulei de masline peste intreaga crusta.

  2. Adaugati putina sare de mare pe crusta.

  3. Adaugati ketchupul sau sosul dvs. preferat.

  4. Presarati condimentele, cum ar fi oregano, busuioc uscat sau condimente mixte.

V. Coacerea

  1. Preincalziti cuptorul la temperatura maxima, 220 grade Celsius.

  2. Mentineti pizza pe tava timp de aproximativ 10-14 minute sau pana vezi ca crusta se inmoaie si se rumeneste frumos.

  3. Serviti blatul de pizza proaspat si cald!

VI. Sfaturi suplimentare

  1. Daca doriti un singur blat, impartiti cantitatile ingredientelor la jumatate.

  2. Daca pregatiti aluatul dinainte, un retetu poate fi pregatit cu cateva ore inainte de a fi dorit si refrigera pana pregatiti amestecul. Va fi nevoie sa il framantati din nou pentru a oferi elasticiatatea necesara intrucat s-ar putea sa se formeze cateva bule de aer actionand asupra retetei.

  3. Utilizati intotdeauna ulei de masline deoarece adauga textura si savoare.

  4. Puteti usea intotdeauna si mai multa sare pe crusta pentru o savoare si arome superbe!

Prepararea delicioasei pizzei incepe cu confectionarea blatului, care poate deveni o sarcina solicitanta dar incitant in acelasi timp. Totusi, folosind surse bune de ingrediente si respectand aceste instructiuni simple, puteti prepara un blat de pizza irresistibil. Nu va luati nota de esec si incercati sa experimentati adaugand condimente uscate diferite sau amestecand diverse tipuri de faina. Sunteti un artist al blaturilor de pizza si acum, sunteti pe cale sa dovediti!