Compotul de mere este o delicatesa traditionala si sanatoasa, usor de facut si foarte gustos. Ingredientele sunt ieftine si usor de obtinut, iar gustul este atat bun si usor de recunoscut. Pentru a face compot de mere la modul traditional, folosind o reteta traditionala, exista cateva etape de urmat, dar este destul de simplu si rapids. Acest articol prezinta pas cu pas cum puteti sa faceti acest delicios desert pe care il poti savura inca din momentul in care s-a fiert.

Ce ingrediente trebuie sa aveti pentru a prepara compot de mere

Ingredientele de baza pentru prepararea compotului de mere sunt, de regula, merele si zaharul. Celelalte ingrediente necesare pot fi usor personalizate in functie de preferintele personale, gustul, si cantitatea pe care doriti sa o preparati.

Mere – folositi mere “tari”, cum ar fi Granny Smith, Golden Delicious, Braeburn sau Pink Lady.

Zahar – pentru a indulci compotul si a adauga un gust fructat, puteti folosi zahar sau Icing sugar, sau chiar si indulcitori artificiali.

Alte Ingrediente – in plus fata de aceste doua ingrediente de baza, alte ingrediente pot fi optate pentru a adauga gust si a personaliza in functie de preferintele dumneavostra. Acestea ar putea include:

  • Miere
  • Seva de lamaie
  • Mangou
  • Chili
  • Lamaie
  • Scortisoara
  • Ghimbir
  • Fructe de padure

Cum sa procedati pentru a prepara compotul de mere

Etapa 1 – Preparati ingredientele

Inainte de a incepe prepararea proprie-zisa a compotului de mere, va trebui sa pregatiti ingredientele. Merele se curata si se taie in pasi mici sau cuburi. Acest lucru se poate face cu usurinta folosind un cutit sau un cutit electric, insa taiatul mainii ar trebui pregatit cu ochii bine deschisi.

Etapa 2 – Puneti toate ingredientele intr-o cratita

Dupa ce ati pregatit ingredientele si ati decis ce alte arome sa adaugati, adaugati merele pregatite, zaharul si alte ingrediente in cratita. Turnati si un pic de apa si acoperiti cratita cu un capac.

Etapa 3 – Fierbeti ingredientele

Odata ce totul este pregatit, puneti cratita pe foc. Compotul trebuie fiert la foc mic, amestecandu-se din cand in cand si luandu-se aminte ca sa nu se reverse si la adaugarea zaharului. Acest lucru ar trebui realizat in aproximativ 30 de minute, astfel incat merele sa devina moi si aburii bine parfumati.

Etapa 4 – Lasati sa se raceasca

Dupa ce a fost fiert, compotul de mere trebuie acoperit si lasat sa se raceasca. Acest lucru va ajuta lichidul sa se imbine cu aromele, astfel incat sa obtineti un rezultat final perfect.

Cheia compotului de mere

Pentru obtinerea unui gust plin, delicat si rotund, agricultorii de mare experienta folosesc o suita de ingrediente pentru a diversifica mirosurile si aromele compotului de mere. Aromele adaugate, cum sunt scortisoara, ghimbirul si mierea, sunt key players in acest cocktail delicios. Optiunile sunt nesfarsite si necesita experienta si dibacia pentru a creea un perfect melange de arome.

Servirea compotului de mere

Serviti compotul de mere cald sau rece. Datorita faptului ca este deja dulce, nu mai este necesar sa adaugati zahar sau alte ingrediente la servire. Compotul de mere poate fi servit:

  • Ca parte a unei mese cu branza, iaurt sau lapte
  • Cu faguri
  • Cu inghetata
  • Cateva bucati de fructe de padure
  • Cu prajituri sau prajiturele

Compotul de mere este cel mai bine savurat dimineata, ca parte a micului dejun.

Compotul de mere este o combinatie traditionala si delicioasa si foarte usor de pregatit. Acesta poate fi preparat numai cu doua ingrediente, mere si zahar, sau puteti personaliza si pune in ea alte arome si ingrediente pentru a satisface gusturile dumneavoastra. Compotul de mere poate fi servit ca parte a unui mic dejun sau, de asemenea, ca parte a unei mese sau ca si desert. Indiferent cum va place sa-l serviti, sunteti sigur ca va placea gustul!