Cand vine vorba de ahosting o dineuri de succes, pozitia tacamurilor este esentiala. Pregatirea meselor si aranjarea corecta a acestor ustensile sunt esentiale pentru orice gazda. Afiram ca vor fi credite intampinati cu cel mai mare respect si serviti in mod adecvat.

In acest ghid, vom explora cum se aseaza tacamurile corect, in functie de tipul de masa si alimentele servite. Veti invata ce este esential pentru gazda si ce tacamuri trebuie sa asezati inainte de a incepe dineurile.

Tinand cont de simbolurile de masa si militanta, va vom oferi cateva sfaturi practice despre cum sa pregatiti o masa adecvata. Fie ca este o cina romantica, o cina traditionala sau o masa mare in familie, urmarim sa va pregatim in asa fel incat modul corect de a aseza tacamurile sa ramana gravat in mintea fiecaruia.

Asezarea Tacamurilor – Ce Trebuie Sa Stiti

Un modalitate buna de a incepe este de a cunoaste simbolurile celor mai obisnuite tacamuri si alte piese care pot fi folosite cand serviti alimentele. Aceastea includ:

Prima masa sau furculite

Gheararea si cumşitul

Cucaiorul si lingura

Cutite de farfurie

Cutite pentru branza

Thei sau capsatoare

Fiind la curent cu simbolurile acestor ustensile, va fi mult mai usor sa le asezati in ordinea corecta. In plus, puteti discuta despre simboluri si trucuri cu prietenii si familia, ceea ce va va ajuta sa oferiti mai mult decat servirea unor delicioase alimente.

Instructiuni Pragmatice – Cum Se Aseaza Tacamurile?

Iata cateva instructiuni practice despre cum se aseaza tacamurile corect:

  1. Cuplati numarul seturilor de tacamuri cu numarul de invitati. Orice invitat trebuie sa aiba propria lui set.

  2. Puneti intotdeauna tacamurile in ordinea de servit. Primul set se puna in stanga, si restul se vor aseza in sensul acelor de ceasornic, adaugand o singura set.

  3. Tacamurile se ‘deschid’ in sus. Acestea vor fi folosite in josul mesei, indiferent daca este o lingura sau un cucaor.

  4. Intotdeauna se aseaza tacamurile la cel putin zece centimetri de marginea mesei sau chiar mai mult.

  5. Asigurati-va ca tacamurile si paharele sunt separate prin mese, astfel incat invitatii sa aiba un spatiu confortabil pentru a manca.

  6. Cand masa este setata inainte ca invitatii sa ajunga, este recomandat sa nu-ti apleci capul sa verifici tacamurle. Aceasta poate fi considerata nesocievole.

  7. Puteti adauga in mod creativ elemente decorative pe masa, cum ar fi suporturi pentru sticle de vin, pahare sau farfurii sau servetele menite a asigura o experienta vizuala placuta invitatilor.

Tipuri de Tacamuri – Ghid de Selectie

Diferite tipuri de alimente necesita anumite tacamuri cand sunt servite. Exista diferite tipuri speciale de tacamuri, fiecare tip avand o cerere speciala. Ne vom uita mai atent la aceste tacamuri differentiate, asa ca vom sti ce tip sa folosim pentru un determinat aliment.

Furculite

Furculitele sunt adesea folosite pentru a portiona carnea sau pestele, sau pentru a lua salata sau diverse alimente delicioase. Unele furculite au fost create special, avand taisuri specifice pentru a sfida si sotisi alimentele cu cea mai mare usurinta.

Gheare si Cumşite

Ghearele sunt folosite pentru prepartirea bucatilor de carne mari in portii mai mici. Acestea pot fi folosite pentru a lua și servi mancare, portiile fiind mai greu de realizat decat cu furculite, deoarece marginile taisului, precum si terminatiile, sunt mai dificil de manipulat, ceea ce le face greu de manevrat.

Cucaiolul si Lingura

Cucaiblele si lingurile sunt folosite in special pentru a servi supele, sosurile si iaurtul, in functie de alimentele servite. Cei mai buni cuieble sunt acelea care sunt facute dintr-un material rezistent si care nu se vor rupe.

Cutite de Farfurie

Cutitele de farfurie sunt folosite în principal pentru prepararea si servirea alimentelor cum ar fi carnea, pestele si aliments precum salata, tortilla sau paine. Majoritatea cutitelor au lama dreapta, ceea ce ajuta la separarea portiilor de mancare inainte de a servi.

Cutite pentru Branza

Cutitele pentru branza sunt adecvate pentru taierea branzii. Acestea au lama lata si taisuri ascutite, care sunt create special pentru a taia bucati mici de miere.

Thei sau Caspatoare

Thesii si caspatoarele pot fi folosite pentru a modela portiile de salata, dar si pentru a decora alte almente servite. Acestea sunt fixate la capatul opus al taisului si se folosesc pentru a strangle salatele si alte alimente in timpul mesei.

Alti Accesorii Esențiale

Inafara de tacamuri, uneaalte ustensile esentiale pot fi adaugate pe masa pentru un aspect mai elegant si profesional. Acestea includ, de ex, galusare si platee, precum si piese decorative cum ar fi servetelele, tavi sau farfurii.

Potrivirea Accesoriilor Cu Alimentele Servite

Odata ce ati asezat tacamurile, trebuie sa va asigurati ca toate accesoriile se potrivesc cu alimentele servite. Acest lucru va permite sa va coordonati mai usor aceste ustensile cu meniul pregatit si, in acelasi timp, sa aratati bine in fata invitatilor.

De exemplu, daca serviti fructe de mare, puteti adauga o potrivire de tacamuri special concepute pentru a face acest lucru. Aceasta oferta include furculite, cutite si linguri, toate proiectate sa sfideze cochilia fructelor de mare.