Una dintre cele mai populare coafuri este coada de cal Tapat. O gasesti la petreceri, la birou, pe plaje si chiar in week-end. Coada are origini antice si chiar daca nu mai este la moda nu inseamna ca nu mai poate fi purtata. Suvitele invelite de obicei in partea din spate a capului pentru a obtine un aspect curat si elegant, aceasta coafura poarta o stralucire speciala, care poate fi diferita de la persoana la persoana.

Fie ca preferi coafuri in voga sau nu, coada tapat poate fi usor adaptata pentru a obtine un look diferit. Aici iti vom arata cum sa faci parul prins usor in coada tapat pentru a obtine o orice ocazie.

I. Ce ai nevoie pentru a face o coada Tapat

Pentru a face o coada Tapat, ai nevoie de cateva produse esentiale. Acestea sunt:

-O perie si un pieptene (optional)
-Ulei de par
-O bucla elastica pentru par (optional)
-Aparat de coafat
-Spray fixativ
-Clame

II. Instructiuni pentru pregatirea parului

Inainte de a incepe sa iti faci parul, de obicei este necesar sa ii pregatesti. Daca parul tau este foarte drept, foloseste un aparat de coafat pentru a-ti da volum. Apoi, aplica un strat subtire de ulei sau un balsam nutritiv parului pentru a-i oferi hidratare si a asigura ca se mentin intortocheatele coafuri prinsa.

III. Faceti parul prins in coada Tapat

Urmatoarea etapa este sa faci parul prins in coada tapat. Pentru a incepe, aranjeaza parul într-o parte laterala si separa o sectiune îngusta de la ceafa. Aceasta sectiune poate fi usor intorsa sau prinsa cu doua-trei suvite. Utilizati apoi clamele de par pentru a prinde aceasta parte, asigurandu-va ca este fixata in jurul zonelor cheie.

Dupa ce partea inferioara a parului este prinsa, este timpul sa prindeti crestetul parului. Pentru aceasta trebuie sa te asiguri ca parul de deasupra se îndreapta uniform, folosind peria sau pieptene pentru a scoate toate suvitele enervante. Apoi, folositi acelasi tip de clame pentru a prinde parul într-o coada înalta pe care sa și-o împachetezi atent si sa o tai bine la extremitate.

IV. Finisajul Cozii tapat

Coada tapat necesita multa finisare, de aceea apare textura distincta si elegantă. Trebuie sa te asiguri ca parul prins este complet intins si fara ureme de pieptene.

Apoi, aruncati o privire prin toata coada pentru a te asigura ca totul este prins în mod uniform. aplica un strat subtire de spray fixativ pentru a preveni coafura rezistenta la intemperii.

V. Diferite moduri de a purta coada TAPAT

Coada Tapat poate fi purtata pe orice tip de par. Cu toate acestea, exista diferite moduri de a folosi aceasta coafura pentru a obtine un look diferit. Exista mai multe variatii ale cozii Tapat, care variaza de la parul prins, coada semi-prinsa sau coada prinsa, ca si cum ar fi un coc sau o coada impletita.

Aceste stiluri variaza in functie de lungimea parului, de la scurta pana la lunga. Pentru parul scurt si mediu, se recomanda o coada impletita sau un coc. Pentru parul lung, o coada normala poate sa functioneze, dar de asemenea se poate opta pentru o coada semi-prinsa sau chiar prinsa.

De asemenea, chiar cioreze si bucle delicate pot fi incluse in aceste stiluri, adaugand un element mai feminin. Finisajul va varia in functie de preferintele tale personale.

VI. Cateva sfaturi utile pentru un par care arata si se simte cat mai bine

Pentru a pastra aspectul stralucitor al parului si pentru a preintampina eventualele probleme care pot aparea datorita prea mult sau prea putin styling, este important sa iti intretii parul si in acelasi timp sa faci coafura. Acest lucru inseamna intodeauna sa folosesti produsele potrivite si sa fii extrem de atenta atunci cand aplici umezeala parului.

Ai nevoie de produse de buna calitate pentru a-ti proteja parul si pentru a oferi un stil bun care sa reziste si sa se bucure de o viata lunga. Prinderea excesiva cu clame sau aranjarea prea des a parului poate duce la agresiunea pielii sau la pierderea parului chiar si in doar ntdoua saptamani.

De asemenea, hraneste parul cu produse nutritive si fa impachetari ocazional pentru a-l ajuta sa se regenereze corespunzator. Acest lucru este esential pentru a mentine aspectul sanatos si stralucitor al parului.

Coada Tapat este o coafura veche care poate fi adaptata in moduri variate pentru a se potrivi cu numeroase stiluri si personalitati. Daca implementati sfaturile prezentate mai sus, veti avea parul curat si stralucitor, indiferent de outfit si locatie. Fie ca sunteti la birou sau la o petrecere, coada tapata este una dintre cele mai versatile si usor de realizat coafuri.