Balayage blond este unul dintre cele mai populare stiluri de par pe care o femeie le poate avea si este direct proportional cu sansele de a obtine un look modern si elegant. In schimb, daca abilitatile tale stilistice sunt destul de dificile sau daca optezi sa economisesti un pic de bani, poate fi o provocare sa mergi la salon. Nu este nevoie sa te temi – este chiar usor sa-ti faci acasa propriul tau balayage blond si sa obtii rezultatul dorit. Iata cum sa-ti faci balayage blond acasa pas cu pas.

Pregateste-ti materialele si produsele

Inainte sa incepi sa vopsesti parul, este important sa te asiguri ca ai achizitionat toate produsele la care ai nevoie pentru un balayage blond de succes. Ceea ce vei avea nevoie este:

-Vopsea pentru par blond
-Ulei pentru par cu protectie la caldura
-Vopsea sau un spray pentru protectia parului
-Gel pentru coafat
-Borcan si alte ustensile de vopsit
-Glatiromeros sau ondulator pentru bucle perfecte
-Perie
-Sampon si Balsam

Nu uita sa achizitionezi produse de calitate si sa verifici etichetele inainte de a le cumpara pentru a te asigura ca le poti folosi.

Pregateste-ti parul

Inainte sa incepi vopsirea parului, trebuie sa te asiguri ca parul tau este in cel mai bun mod pentru vopsire. Incepe prin curatarea, prin clatirea si uscarea cu un prosop a parului, apoi foloseste o perie cu dintii rari pentru a indeparta nodurile. Pentru a preveni vopseaua sa intre in piele, foloseste un sapun pentru par sau alte produse similare pentru a preveni aparitia petelor albastre.

Aplica vopseaua

Urmeaza sa-ti aplici vopseaua. Incepe prin a aplica balsamul si gelul pentru coafat pe par si sfaturile parului, pregatindu-ti parul pentru vopsire. Utilizeaza aplicatorul specific pentru balayage pentru a aplica vopseaua pe parul tau si concentreaza vopseaua pe bucle pentru a obtine o umplere adecvata. Cand aplici vopseaua, este important sa folosesti peria pentru par pentru a te asigura ca se distribuie in mod egal. Serpii si buclele fine pot fi tratati mai usor decat vasele mai groase, asa ca foloseste o mana de vopsea pe fiecare seccionare si taie buclele mai mari pentru a obtine un rezultat profesional.

Finiseaza balayage-ul blond

Dupa aplicarea vopselei, las-o sa stea pe par pentru un interval rezonabil de timp pentru ca blondele sa apuce sa se fixeze. Dupa aceea, clateste cu apa din abundenta vopseaua si samponul pentru a inlatura excesul de vopsea care poate ramane pe par. Utilizeaza apoi balsamul si glatirmerosul sau ondulatorul pentru a obtine un look definitiv.

Asadar, acestea sunt modalitatile prin care iti poti face singur balayage blond acasa. Desi este destul de simplu sa-ti faci in mod corect acest stil, este important sa folosesti produse profesionale si sa ai grija sfaturilor parului in toata procedura de vopsire. Pasii de mai sus iti vor oferi aspectul glamour si feminin pe care il cauti; balayage blond, tocmai facut de tine!