Nu există nimic mai bun decât să îți pregătești un desert delicios, ușor de preparat, care este bun și pentru cei care urmează o dietă sănătoasă – dar care îți va pune sistemul digestiv în boală, dacă exagerezi cu câteva căni. Dacă vrei ceva diferit, dar lejer și cu un gust minunat, trebuie să încerci prajitura de morcovi. Să servim!

  1. Ingrediente pentru prajitura cu morcovi

Pentru a pregăti această prăjitură, vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • 350 g morcovi ras
  • o jumătate de cană de zahăr
  • o cană de făină
  • opt linguri de ulei vegetal
  • două jumătăți de plic de praf de copt
  • un sfert de cană de nucă tocată
  • două plicuri de vanilie
  1. Prepararea aluatului pentru prajitura de morcovi

Mai întâi de toate, ai nevoie să pregătești aluatul pentru această prăjitură. Iată cum să faci acest lucru:

  • Începeți prin a preîncălzi cuptorul la o temperatură de 180 de grade Celsius.
  • Amestecați morcovii rasați cu zahăr, făină, ulei și praful de copt într-un bol mare.
    Amestecă bine ingredientele.
  • Adăugați vanilia și măsline și amestecați încă o dată.
  1. Presărarea formei de prăjitură

Acum e timpul să presari tava de prăjitură:

  • Tapetati o tava de 20 cm. cu hârtie de copt.
  • Presărați zahărul și adăugați aluatul galben peste el.
  • Presărați fin nuca deasupra notelor.
  1. Coacerea prăjiturii de morcovi

E timpul să pui prăjitura de morcovi la cuptor:

  • Dacă aveți un cuptor cu vapor, acesta va da prăjiturii un miros și o senzație mai bună.
  • Puneti prăjitura la cuptor și lăsați-o să se coacă pentru 35 de minute sau până când devine aurie și frumoasă la suprafață.
  • Verificați la final dacă este gata cu o făcăleță.
  1. Garnituri și asezonări

Dacă dorești să servești o prăjitură mai elaborată, atunci ține cont de următoarele sugestii de garnituri și asezonări:

  • Ingrediente pentru glazură:
    • Un sfert de cană de unt moale;
    • O cană de zahăr pudră;
    • Un sfert de cană de lapte;
    • O lingură de extract de vanilie;
    • Cealaltă jumătate de cană de nucă tocată.

  • Asezonări:
    • Rădăcinoase fierte, feliate și presărate peste prăjitura gata coaptă;
    • Înghețată;
    • Geme cu fructe de pădure;
    • Sirop de portocale;
    • Sos de cremă de cacao.

  1. Servirea și depozitarea

Servește mai întâi prăjitura de morcovi caldă, în câteva bucăți mici sau lăsându-i câteva fire la suprafață. Dacă servești prăjitura cu glazură, e mai bine să aștepți până ce se răcește puțin.

De asemenea, prăjitura poate fi ținută la frigider, în cutia de alimente, pentru a fi servită câteva zile. Doar asigură-te că acoperi bine prăjitura ca să nu-și piardă aroma și savoarea.

Prajitura de morcovi este un desert delicios, nutritiv și ușor de preparat. Cu puține ingrediente și câteva etape simple, poți face acasă această prăjitură care va face deliciul tuturor celor de la masă.

Servită caldă sau reci rapidă, cu glazură sau fără, acuma prăjitură se va dovedi perfectă pentru toate gusturile și dietele. Așa că următoarea dată când te gândești la desertul duminicii, încearcă această prăjitură deosebită cu morcovi – și bucurați-vă de gust.