Cu toate ca unghiile cu gel sunt incredibil de frumoase, pot fi usor subtiri si delicioase si parca nu prea sunt afectate de alte daune sau conditionari precum cele de la lacurile de unghii obisnuite, sunt importante si multe masuri de intretinere precum tratamentele generate de profesionisti si eforturile tale de infrumusetare sau chiar preocuparea pentru unghile tale in fiecare zi.

Indiferent daca folosesti o oja gel si stii cum sa aplici corecta sau sa absentezi total de la ea, important este sa stii cum sa intretii unghiile cu gel si cum sa mentii calitatea lor.

Iata cateva sfaturi si trucuri de intretinere a unghiilor cu gel care te vor ajuta sa iti mentii unghiile frumoase si sa te bucuri toata perioada de strlucirea si aspectul imaculat a acestora.

1: Coloreaza-ti unghiile cu gel conform tonurilor tale de piele

Unghiile cu gel iti pot oferi o schimbare de look minunata, dar important este sa iti alegi culorile potrivite pentru acestea. Cand vine vorba de culori, trebuie sa tii cont de varianta skin-matching, asta insemnand sa folosesti nuante care se potrivesc tonului tau de piele si care sa pastreze naturaletea.

Poti sa incerci diferite nuante de gel, fara ca pe termen lung sa le afectezi unghiile si cuticulele. Asigura-te ca iti colorezi unghiile cu gel in nuante neutre, naturalete, care sa arate foarte frumoase si sa se potriveasca pielii tale.

2: Foloseste sisteme UV

Unghiile cu gel au nevoie de un sistem UV pentru a se usca pentru a rezista mai mult si a se intari. Exista sisteme UV profesionale si foarte eficiente pe piata, care ajuta la uscarea rapida a gelului si a ojei, ceea ce ofera si un aspect stralucitor si mai frumos.

Daca folosesti sisteme UV si te asiguri ca unghiile tale sunt intotdeauna detaliate si curate, vei obtine unghiile cu gel pe care si le doresti. Poti sa experimentezi diferite modele si intervale de expunere pentru a obtine forma si textura pe care si le doresti.

3: Foloseste tratamente aprobate

Chiar si cu unghiile cu gel, trebuie sa folosesti tratamente speciale pentru a mentine aspectul perfect. Un tratament potrivit, personalizat vn tratarea unghiilor cu gel, te ajuta sa obtii abilitatea de a intretine in mod corect, limitand numarul micorarii si ruperii acestora.

Poti sa folosesti produse special si creme hidratante pentru a preveni fragilitatea unghiilor, astfel vei tine unghilu sanatos si puternic. Vezi care este tratamentul ce se adreseaza tuturor tipurilor de manicura cu gel si care este potrivit, incearca sa folosesti produse doar pe baza unor recomandari de catre profesionisti.

4: Discuta cu tehnicianul pentru a afla despre intretinerea corecta

Totul incepe cu discutie. Inainte de a incepe procesul de pregatire al unghiilor cu gel, discuta cu profesionistul despre modul corect in care sa iti intretii unghiile cu gel. Profesionistul cu experienta iti va sugera produsele adecvate, care te vor ajuta sa iti intretii unghiile cu gel si sa iti mentii aspectul perfect al unghiilor cu gel.

Inainte de orice schimbare asupra unghiilor cu gel, discuta cu profesionistul pentru a te asigura ca ai luat masurile si ca ai produsele adecvate pentru ingrijirea prelungirilor.

5: Fii blanda cu unghiile tale

Unghiile cu gel sunt considerate o odata foarte delicata, astfel ca trebuie sa fii foarte blanda cu ele si sa faci schimbari minime in ceea ce priveste intretinerea lor. Aceste unghii sunt foarte solicitante cand vine vorba de manipulare si trebuie sa te asiguri ca faci toate schimbarile necesare cu o miscare lina si fina.

Pentru un efect perfect, reduceza-ti activitatile casnice, cel putin ca in primele saptamani de duarata pe care unghiile tale le vor avea pentru a se intari bine. Nu incerca niciodata sa fortezi schimbarile asupra unghiilor cu gel, ci schimba-ti mai degraba aspectul sugerat de profesionistul tau si rezultatul ar putea fi unul mai bun.

6: Respecta intervalul recomandat intre sedinte

Anumite tratamente pentru unghii trebuie efectuate la un interval recomandat de timp. Discuta cu tratamentul tau pentru a afla instructiunile corecte si referitoare la tipul tau de tratament, iar in cazul in care folosesti produse speciale pentru unghii discuta ce frecventa este recomandata de a le folosii.

Durata intervalului de timp dintre sedinte, depinde si de tratamentul ales, insa este important sa te asiguri ca respecti toate optiunile si sugestiile proefesionistului in ceee ce priveste intretinerea ta.

7: Nu uita sa te bucuri

Chiar daca acestea sunt sfaturi foarte specifice de intretinere si ingrijireas unghiilor tale, asigura-te ca nu uiti sa te bucuri de aspectul lor in acelasi timp. Unghiile tale sunt foarte frumoase si ele pot sa iti reflecte stilul si tineretea si sa completeze o ocazie sau chiar sa creeze momente de relaxare.

Cele mai frumoase unghii au mascare solecare si intretinere si se bucura de acestea pe masura ce ai urmat toate sfaturile de intretinere si te-ai preocupat degel cu gel.

In concluzie, unghiile cu gel sunt minunate, astfel ca trebuie sa fie intretinute foarte bine pentru a se bucura de aspectul lor si pentru a avea unghii perfecte si sanatoase. Incearca sa folosesti produsele corecte atunci cand ai nevoie si sa discuti mereu cu profesionistul tau inainte sa faci orice schimbari, astfel incat sa obtii cea mai buna intretinere a unghiilor cu gel. Fii increzatoare si bucura-te in acelasi timp de aspecgul unghiilor tale cu gel