Atunci cand vine vorba sa cautati retete simple si gustoase, supa crema de morcovi este una din cele mai flexibile si versatile. Nu doar ca miroase incredibil si are un gust fantastic, ci poate fi mai sanatos decat cele mai multe alternative de mancare pe care le aveti in meniu. Este o buna alegere atunci cand trebuie sa serviti orice fel de masa, de la pranzul de sambata sau duminica la pregatirile pentru festivitati mai mari si evenimente majore.
Cel mai bun lucru este ca aceasta mancare poate fi pregatita usor si rapid. Cu putina imaginatie si cateva ingrediente, o portie de o persoana poate fi pregatita in mai putin de 40 de minute, dar cea mai mare parte din timp o veti petrece in bucatarie si va veti bucura de miresmele ce vor umple casa. Aceasta reteta poate servi cel putin 6 portii, in functie de marimea portiilor.
Ingredientele pentru supa crema
• 1 ceapa – tocata
• 2-3 catei de usturoi – dati pe razatoare
• 700 de grame de morcovi – tocati bucati mari
• 2 cani de supa de legume – sau supa de pui
• 1-2 linguri de unt
• 150ml de lapte de cocos
• Patrunjel verde – tocat
• Sare si piper la gust
Instructiuni:
-
Preincalziti o oala mare la foc mediu.
-
Turnati putin ulei de masline si adaugati ceapa si usturoiul si lasati sa se gatasca pana se inmoaie.
-
Adaugati morcovii si stropiti cu sare si piper si lasati sa se fiarba pentru cateva minute.
4.Turnati supa de legume sau de pui si lasati sa dea in cateva clocote.
5.Reduceti focul si adaugati untul, laptele de cocos si patrunjelul. Acoperiti oala si lasai la foc mic pentru aproximativ 20-30 de minute.
6.Cu ajutorul unui blender, amestecati supa pana devine fina. Serviti supa cu crutoane si un strop de ierburi aromatice pentru un plus de savoare.
Sfaturi utile si Variantele retetei
Daca doriti sa preparati aceasta reteta sanatoasa in functie de preferintele voastre, puteti modifica si adauga mai multe ingrediente. Pentru un plus de cremos, puteti adauga in supa cateva cuburi de cartofi. In acest caz sa aveti grija ca acestia sa nu se fiarba prea mult, pentru a nu face supa sa fie prea vascoasa.
Faceti-va in prealabil cumparaturile pentru a avea tot ceea ce este necesar si veti economisi timp si efort atunci cand mergeti la bucatari. Puteti pregati si supa dinainte si pastra-o in congelator pentru aproximativ 3 luni.
Supa crema de morcovi este o alegere carora pregatirea este rapida si gustoasa si poate fi pregatita pe toata durata anului dupa preferinta voastra. Acest fel de mancare poate fi parfumat sau simpla si servit cu crutoane cu un strop de ierburi aromatice pentru un plus de savoare.
Supa crema de morcovi poate fi o masa completa si sanatoasa, dar poate fi servita si cu ceva mai deosebit, precum o bucata de paine cu branza sau o portie de pui prajit sau chiar o salata. Mergeti la restaurante si investigati serviciile lor, daca doriti sa pastrati aceasta delicioasa portie servita calda.
In concluzie, supa crema de morcovi este una dintre retetele cele mai vechi si mai de incredere si face parte din categoria retetelor clasice pe care trebuie sa le cunoasteti atunci cand pregatiti masa. Este potrivita pentru orice masa de pranz sau crossover si, cu putin efort extra in timpul pregatirii, supra crema de morcavi poate transforma masa obisnuita intr-o mancare satioasa si completa. Nu uitati ca puteti adauga si alte ingrediente pentru a varia gustul, iar painea cu branza sau puiul prajit pot fi niste arome si arome ce se pot complet hraneste. Prada antrenorului retete si savurati acest mai gustos si mai hranitor pranz!