Gatitul gemului de capsuni este un hobby si un mit placut. Acesta poate servi ca si un desert sau ca si o parte importanta a unei bauturi sau chiar a unei salate. Gemul poate fi facut acasa si, daca este facut corect, poate fi gustat pentru mai multi ani.

Gemul poate fi facut adesea din fructe, bomboane si nuci, asa ca este o alternativesa folosita de foarte multe persoane. Acesta poate fi o adaugare perfecta la o masa bogata si crocanta. De asemenea, acesta poate fi folosit si ca un dar placut pentru prieteni sau familie la o petrecere.

Iata ce trebuie sa faceti

Pentru a prepara gem de capsuni, trebuie sa urmati acesti pasi:

  1. Pregatiti ingredientele

    • 500 grame de capsuni, taiati in jumatati
    • 10 linguri de zahar
    • 2 linguri de apa
    • 5 linguri de sucul de lamaie (sau zeama)
    • 4 linguri de gelatina
  2. Puneti capsunile intr-un vas si adaugati zaharul

    • Amestecati bine.
    • Acoperiti vasul si lasati la frigider peste noapte.
  3. Puneti capsunile intr-o oala si adaugati apa

    • Amesteca putin.
    • Fierbe capsunile pana cand incep sa se desprinda.
  4. Fierbeti din nou capsunile si adaugati sucul de lamaie

    • Adaugati gelatina si amestecati bine.
    • Fierbeti si amestecati din nou pasta obtinuta.
  5. Puneti-o intr-un borcan curat si inchideti sticla

    • Daca aveti un autoclav, ar trebui sa fie la fierbere 5 minute.
    • Daca nu aveti, puneti-o la congelator si lasati pana cand devine tare.
  6. Lasati sa se raceasca si serviti gemul

    • Puteti servii gemul de capsuni cu fructe si crema proaspata.

Ultimele sfaturi

Atunci cand preparati gem de capsuni, trebuie sa tineti cont de cateva sfaturi fiindca acestea sunt importante:

  1. Cand gazeaza capsunile, asigurati-va ca le amestecati des si preveniti trezirea aluatului.

  2. Amestecati sucul de lamaie bine in compozitie si adaugati gelatina cat se poate de bine amestecata, pentru a preveni inchegarea si formarea cristalelor.

  3. Lasati pasta sa fiarba pana cand devine tare, astfel incat sa intampinati consistenta dorita.

  4. Dupa ce amestecati bine, puneti pasta intr-un borcan curat si lasati sa se raceasca inainte sa-l inchideti.

  5. Daca folositi autoclave, asigurati-va ca stergeti suficiente sticle si gatiti acestea pentru 5 minute pentru a asigura o conservare adecvata.

  6. Puteti folosi diverse fructe pentru a prepara aceasta gem, asa ca nu fiti dezamagiti daca gemul dvs. nu arata ca o reteta traditionala.

  7. Daca gemul a devenit prea lichid, incercati sa adaugati mai multa gelatina, astfel incat sa-i oferiti consistenta dorita.

Asadar, gatitul gemului de capsuni poate fi o experienta placuta. Trebuie sa urmariti acesti pasi si sa tineti cont de sfaturile de mai sus, pentru a va asigura ca obtineti un produs finit de calitate. De asemenea, puteti folosi aceste sfaturi ca sa personalizati gemul dupa propriile idei si gusturi. Cu cat sunteti mai creativi, cu atat veti obtine mai mult placeri!