Ceea ce multi stiu despre gatitul ciocanelelor de pui este cata simplitate implica prepararea la cuptor. Fara ajutorul unei tigaie, ciocanelele de pui devin un fel de mancare usor de preparat vineri seara, cu prepararea si servirea lor facandu-se aproape instant.

Cum sa alegi ciocanele corecte

Cu o varietate mare de ciocanele de pui disponibile in comert, este important sa alegi un produs de calitate, in special pentru cei care pregatesc si servesc ciocanele acasa.

Primul pas este sa alegi o ciocanita de pui de calitate:

• Comprima cu atentie carnea, asigurandu-te ca nu este prea tare sau prea moale.

• Care este dominat de muschi si cartilagii.

• Deschide-o sa te asiguri ca sunt vase venoase incaperi, carnea trebuie sa fie uscata si fara miros.

• Uitasigura-te ca aceasta nu contine grasimi in exces.

Cum se Pregateste Ciocanita de Pui la Cuptor

Iata cateva pasi simpli pentru pregatirea ciocanelelor de pui la cuptor:

• Cele mai bune ciocanele de pui gatite la cuptor au uneori nevoie de o usoara marinare, pentru a le creste savoarea si mediu. Se poate marina ciocanita in ulei vegetal, sare, piper, oregano si alte condimente.

• Potrivirea corecta a ciocanitei de pui in cuptor este esentiala pentru obtinerea unui rezultat perfect. Temperatura optima pentru gatirea ciocanelelor de pui este de 350 °F (177 °C).

• Acopera tava cu folie de aluminiu. Folosind aceasta tehnica, ciocanelele de pui se vor asezona si bucatile vor fi gatit egal. Daca folosesti din nou unele alte condimente, poate adauga mai multa savoare.

• Lasati ciocanele de pui la cuptor pentru 20 de minute.

• Dupa ale 20 de minute poti scoate tava si sa-i dai o usoara apasare cu o furculita.Daca carnea se desface usor, fara a tine de blana, atunci poti stii ca ciocanitele de pui sunt gata.

• Excesul de grasime rezultat din gatire, decat la tigaie, va fi retinut de folia de aluminiu si astfel tu vei putea sa folosesti un mod sanatos pentru a prepara ciocanelele.

Cum sa Servim Ciocanele de Pui la Cuptor

Ciocanele de pui gatite la cuptor se servesc fierbinte. Pot fi servite simplu sau in asortari cu alte preparate, cunoscute sau necunoscute, imbunatatind multiple retete mediteraneene, italienesti sau chiar orientale.

Iata cateva sugestii:

• Serveste ciocanele de pui in salate verzi impreuna cu o sos de iaurt sau otet balsamic.

• Soteaza rosiile cherry si la serveste cu branzeturi proaspete sau atat cu salata de rosii, lamaie si sunca.

• Gleata spanacului si broccoliului este un preparat traditional cu carcasa de pui gatita la cuptor.

• Adauga ciocanele la paste sau orez, astfel vei avea o mancare delicioasa si satioasa.

• Spatele de pui gatit la cuptor poate fi servit cu cartofi prajiti sau cartofi copti.

• Garniseste ciocanitele de pui si serveste-le cu salata de ceapa rosie si avocado.

• Carcasa de pui gatit la cuptor se poate deservi si in sandwich-uri sau grataruri cu o varietate de legume.

Sfaturi pentru Pregatirea Perfecta a Ciocanelelor de Pui la Cuptor

Iata cateva sfaturi pentru pregatirea ciocanelelor de pui la cuptor. Aceste sfaturi vor fi utile pentru obtinerea rezultatelor perfecte.

• Daca esti la inceput in ale prepararilor la cuptor, este recomandata cumpararea ciocanelelor de pui cu piele intrega si apoi sa-l tai in jumatate pentru a scadea prepararea lor.

• Puneti ciocanitele de pui intr-o tava si aporti o lingura de condimente cu usoare rezidurile uleiului sau untului sau a masline.

• Sevastie tigaiu si sterge excesul de ulei cu o carpa curata. Acest lucru va ajuta la scaderea grasimii in exces.

• Este important sa incepi sa pregatesti ciocanele de pui la temperatura parietala, pentru ca aceasta sa aiba timp sa se incalzeasca si sa se patreaze inainte ca tava sa se scoata din cuptor.

• Nu sacrifica gustul pentru prepararea usoara. Adauga sare si piper pe unele condimente si mirodenii pentru a da ciocanelelor de pui un gust mai bun.

• Inainte de a lua tava din cuptor, asigura-te ca ciocanelele de pui sunt gatite corect, mai ales cand folosesti carne apropiata de vinata, care prezinta riscuri mai mari de a nu fi gatite bine.

Alegandu-le pe cele mai bune carcase de pui de pe piata si urmand pasii de pregatire corecti, vei servi ciocanele de pui gatite perfect la cuptor.

Este un preparat versatil si satios, potrivindu-se pentru o varietate de retete: de la preparate traditionale la deserturi excentrice si aromate.

In sfarsit, pe langa aceste sugestii, nu uita ca sucesul oricarui preparat depinde in mare parte de gusturile tale si perspicacitatea ta in selectarea condimentelor adecvate si cantitatile exacte pentru a prezenta savoare si culoare delicioasa.