Cu numeroase retete de post care se adoptara in aceasta perioada a anului, chiftelele sunt printre preferatele tuturor. Daca inca nu stii cum sa gatesti chiftele de post, iata o reteta usoara si gustoasa.

Ingrediente pentru chiftele de post

Pentru a gati chiftele de post avem nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 500 g cartofi – 1 ceapa mica – 1 ou – 2 catei de usturoi – sare de mare -2 linguri de faina de linte -1/2 lingurita cu boia dulce -2 linguri ulei

Instructiuni pentru gatit chiftele de post

  1. Spala bine cartofii, apoi fierbe-i intr-un vas cu apa.

2.Cand cartofii sunt gata, lasa-i sa se raceasca, apoi marunteste-i cu o furculita.

  1. Adauga ceapa tocata, boiaua, usturoiul, sarea si faina de linte in cartofi si amesteca-le bine.

4.Adauga si oul si amesteca totul bine cu ajutorul unei linguri de lemn.

  1. Formeaza chiftelute din compozitia obtinuta si pune-le intr-un vas uns cu ulei.

  2. Incinge uleiul intr-o tigaie si prajeste chiftelele pana se rumenesc bine.

  3. Gatitele sunt acum gata pentru a le servi.

Lucruri importante de tinut cont

Inainte de a gati Chiftele de Post, trebuie sa tinem cont de urmatoarele lucruri:

  • Asigura-te ca cartofii sunt gatiti pe tot parcursul gatirii, altfel chiftelele se vor desface.

  • Condimentele si focul pot fi ajustate in functie de preferintele tale.

  • Intotdeauna da o foarte atentie ca sa nu lasi chiftelele sa se ard.

Servirea Chiftelelor de Post

Chiftelele de Post – ceva delicios si satios, care poate fi servit la cina sau la pranz. Chiftelele se pot servi calde, drept principala sursa de proteine vegetale, impreuna cu o salata verde sau o alta leguma pregatita la aburi. De asemenea, chiftelele se pot servi rece, pentru a umple pastele sau burritos.

Ingrediente suplimentare pentru Chiftele de Post

Chiftelele de post pot fi imbunatatite cu ingrediente speciale, precum:

  • Diferite condimente pentru a intensifica gustul

  • Dipuri sau sosuri suculente

  • Varietati de legume precum mazare sau morcovi

  • Ciuperci, conopida sau spanac pentru un plus de savoare

Beneficiile Chifteilor de Post

Chiftelele de post reprezinta o sursa excelenta de proteine si vitamine. Ele reprezinta, de asemenea, o sursa buna de fier, cu multe fibre necesare unei diete usoare. Sunt, de asemenea, una dintre cele mai bune optiuni de stand-up daca sunt servite alaturi de legume calde si sosuri suculente.

Chiftelele de post sunt printre cele mai sanatoase si mai usor de preparat retete. Datorita lipsei de carne si abundantei de vitamine si minerale, sunt o reteta usoara, hranitoare si satioasa pentru vegetarieni si vegani. Mai sus sunt detaliate reteta si sfaturi de preparare pentru Chiftele de Post.