Chiftelutele de post reprezinta preparatele perfecte daca doresti sa mananci vegan sau vegetarian sau chiar daca doresti sa ai o dieta sanatoasa. Desi mai exista si alte retete de post si preparate culinare delicioase, chiftelutele sunt usor de facut si nu tin foarte mult timp la gatit. Iata cateva retete, sfaturi si informatii suplimentare cu privire la cum sa pregatesti cele mai bune chiftelute de post.
Cum sa Preparam Chiftelute de Post?
Chiftelutele de post se prepara destul de simplu. Cu ingrediente la indemana, toate retetele sunt destul de simple si rapide de gatit. Pregateste chiftelutele cu legume si alte ingrediente precum cartofi, tofu, dovlecei, ardei gras, ciuperci si alte alimente vegetariene.
Iata o reteta pas cu pas pentru chiftelutele de post:
1. Alegeți Ingredientele
In primul rand, alege ingredientele pentru chiftelute. Vei avea nevoie de:
- 2 cani de cartofi fierti
- 1 cana de legume taiate
- 1 lingurita de ienibahar
- 1 lingurita de piper
- 1 lingurita de sare
- 1 lingurita de ierburi aromatice
- 2 linguri de ulei pentru gatit
- 1/4 cana de faina
2. Pre-asamblati Ingredientele
Asambleaza toate ingredientele intr-un bol si framanta-le, folosind o furculita, un tel sau mainile. Acestea, ar trebui sa formeze un aluat.
3. Operatorul de Golește și Taie
Dupa ce ati pregatit aluatul, transformati-l in chiftelute. Puteti folosi o lingură pentru a lua compozitia si taiati/rupe chiftelutele.
4. Puneti-le la Frigider
Acoperiti borcanul cu chiftelute cu o folie de plastic si pune-le la frigider pentru cel putin jumatate de ora. Aceasta va permite ca chiftelutele sa iasa aburite in tigaie si sa ramana nutritive.
5. Gatiti-le
Incingeti uleiul in tigaie si ulterior, puneti chiftelutele. Gatiti chiftelutele timp de aproximativ 7-10 minute sau pana cand devin dorite.
Sfaturi Utile despre Gatitul Chiftelutelor de Post
1. Alegeti Legumele
Atunci cand alegi legumele, poti spre deosebire sa folosesti si ingrediente mai putin obisnuite. Intotdeauna trebuie sa incepi cu legume mai putin aromatice si senzationale ca fiind cartofii, morcovii si sparanghelul.
2. Adauga Ulei si Aromate
Uleiul si ierburile aromatice isi aduc contributia lor pentru a da o aroma unica si savuroasa acestor chiftelute. Poti adauga orice condimente precum oregano, cimbru si/sau rozmarin. Acestea sunt piata de rezistenta pentru chiftelute si vor face reteta sa iasa delicioasa.
3. Folositi Sioux
Daca folosesti sucul de rosii in loc de ulei de floarea soarelui, chiftelutele vor fi mult mai crocante si gustoase.
4. Gatiti Intregul
Gatiti intregul preparat in loc sa le prajiti pe bucati. Totul hraneste mai bine si obtineti un rezultat deosebit.
5. Transformati-le Folosindu-va de Imagination
Daca doriti sa fiti mai creative, va puteti folosi de imaginatie pentru a transforma chiftelutele. De exemplu, puteti sa faceti burgeri sau mini chiftele si sa le serviti cu un sos delicios.
6. Utilizati Faina
Faina ajuta la pastrarea formei si va fi mai usor pentru a le gati.
7. Folositi Orez
In loc de faina, va puteti folosi de orez. Orezul va face chiftelutele sa fie mai sanatoase si mai nutritive.
8. Folositi Fructe și Nuci
Daca doriti sa faceti o reteta vegana sau vegetariana, adaugati si fructe precum afine si stafide pentru a le da un gust usor acrisor. De asemenea, puteti folosi si nucile pentru a le da un gust amar.
9. Serviti-le cu alte Preparate
Chiftelutele pot fi servite cu un sos si alte preparate cum ar fi legume fierte sau salate.
In concluzie, chiftelutele de post sunt un preparat sanatos fara proteina animala si cu ingrediente sanatoase. Adaugati ingredientele preferate si savureaza chiftelutele. Urmati pasii si sfaturile mentionate, pentru a obtine o reteta perfecta chiftelute de post.