Gatitul carnatilor de casa moldovenesti este o mare mandrie a gospodarilor de acolo. Datorita surselor lor de provenienta, acestea au gustul si aromele autentice ale Moldovei, macinandu-se cu atentie si adukindu-le un autentic gust de casa. Daca esti interesat de a pregati aceste delicioase carnati in propria ta casa, urmeaza acest ghid si vei obtine una dintre cele mai gustoase preparate, cum ar fi carnatii de casa moldovenesti.

Cum sa pregatesti carnatii moldovenesti

Pregatirea carnatilor moldovenesti consta din doua componente principale, rezultand in un preparat bogat si deosebit de gustos:

I. Ingredientele necesare

Pentru a pregati carnatii moldovenesti trebuie sa ai la indemana urmatoarele ingrediente:

• 2 kg de carne de porc
• 500 g cartofi
• 1 cana de otet rosu
• 2 linguri de sare
• ½ lingurita de sare
• 1 fir de leustean
• 2 ciocuri de usturoi
• 1 lingurita de armurariu
• ¼ de lingurita de rasad de hrean
• ½ lingurita de boabe de piper

II. Procesul de pregatire

Acest tip de carnati se folosesc, in general, la diferite mancaruri traditionale moldovenesti. Urmeaza acesti pasi pentru a pregati carnatii de casa moldovenesti.

  1. Pregatirea carnei

Incepe pregatirea, spaland si curatand carnea de orice bucati de os si grasime. Tocati carnea foarte marunt sau mai bine folositi un robot de tocat in fiecare bucata pe care o selectati. Amestecati sarea, boabele de piper, armurariul, leusteanul si usturoiul tocat intr-un castron cu carnea tocata si amestecati bine.

  1. Pregatirea cartofilor

Curatati cartofii, spalati-i si lasati-i la inmuiat pe o perioada de 15 minute in apa rece. Dupa aceasta, scurgeti-i de apa si puneti-i intr-un vas. Acoperiti-i cu apa suficienta pentru a-i fierbe, adaugand si sare. Fierbeti cartofii timp de 10-15 minute pana cand sunt gata.

  1. Amestecarea ingredientelor

Stirati cartofii fierti si adaugati-i la amestecul de carne si condimente. Amestecati-le bine cu mainile curate sau cu un mixer. Daca este nevoie, mai adaugati putin sare.

  1. Macinarea carnei

Atunci cand carnea si cartofii sunt amestecati bine, scoateti-i din vas si puneti-i intr-un macinator. Macinati ingredientele pana cand obtineti o consistenta uniforma, pastoasa. La sfarsit, adaugati otetul la amestecul macinat.

  1. Formarea carnatilor

Acum carnatii sunt la un pas de a fi gata. Formati-i in bile mai mici, astfel incat sa le puteti lega cu un snur si sa obtineti forma carnatului. Vedeti, de asemenea, la finalul acestui articol imagini cu formarea carnatilor.

  1. Fierberea carnatilor

Fierbeti carnatii in apa clocotita pentru aproximativ 45 de minute. Inainte sa-i scoateti, verificati sa fie gatiti. Odata ce gatirea este completa, scoateti carnatii si serviti-i imediat sau lasi-i sa se raceasca intr-un vas cu apa rece.

Savurati carnatii de casa moldovenesti

Acesti carnati moldovenesti sunt gata pregatiti! Ei pot fi serviti ca si snack sau lasi-i sa se raceasca si sa-i conservi in frigider pentru momentele importante. Se pot servi accompaniati de muraturi proaspete sau salata de varza.

Carnatii de casa moldovenesti reprezinta de fapt unul dintre cele mai gustoase preparate ale Moldovei si aduc multa placere si satisfactie persoanelor care ii pregatesc. Atunci cand este vorba despre retetele pasionate, aceste carnatii ofera arome si gusturi de neegalat! Pofta buna!