Cum sa Gatesti Ardei Umpluti de Post
Gatitul poate fi o ocupatie relaxanta si o sursa de trecere a timpului productiv pe care te poti bucura, mai ales daca stii cum sa prepari tasty si sănătos, ardeii umpluti de post.

Ardeii Umpluti, sau chiftelutele de ardei, reprezinta o reteta populara de post in multe regiuni din Romania si Europa, fiind un mod uimitor de a transforma ardeii in supe delicioase. Acestia sunt umpluti cu orez si condimente adesea, precum si cu laptele sau alte ingrediente.

Prepararea ardeilor umpluti de post nu poate fi mai simpla, fiind o alternativa excelenta la alte feluri de mancare rapide pentru cina sau chiar pranz. Iata tot ce ai nevoie pentru a pregati cina perfecta de post – ardeii umpluti.

Instructiuni Stapana pe Gatit Ardei Umpluti de Post

  1. Ingrediente:
    Pentru a pregati cele mai bune ardei umpluti de post, aveti nevoie de:

• 8-10 ardei
• Orez – 2 cani
• 1 cana de lapte
• Un grup de condimente – usturoi, sare, piper, chimion, oregano, sare de lamaie
• Margarina
• Şuncă

  1. Curatarea ardeilor:
    Acest pas este foarte important. Trebuie sa speli foarte bine ardeii si apoi sa-i desfaci in jumătate, prin taiere. Scoate semintele cu grija, iar lesa scoată-le din interior.

  2. Fierberea ardeilor:
    Pune ardeii pe tigaie, punând margarina inauntru. Acoperă tigaia cu un capac si lasa-i sa se inmoaie. Adauga sare si condimente si lasa-i sa aiba gustul dorit.

  3. Preluatrea amestecului de umplutura – Pasul Initial
    Pentru aceasta, se amesteca orezul cu laptele si se adauga sare si condimente dupa gust. Orezul trebuie sa se fiarba in capt si sa ramana putin aport.

  4. Umplutura
    Umple ardeii cu amestecul de orez si lapte, apoi adauga in interior planşca si condimente. Pentru un gust special, se pot adauga si alte ingrediente, cum ar fi ceapa sau chiar ciuperci.

  5. Gatirea
    Pune ardeii umpluti in tavă si acoperi cu un capac. Adauga un pic de sare si condimente, apoi adauga putin ulei pe deasupra. Scufunda usor tava in cuptorul preincalzit, apoi lasa-i sa se gateasca pentru 45-60 minute.

Servire
Serveste ardeii umpluti calde ca o cina de post delicioasa si hranitoare. Pot fi mancate si atatea cand sunt in stare de racire. Orezul variat si uşor cremos, condimentele moi si chiar grasimile ardeiului fac aceasta reteta traditionala romaneasca sa fie una delicioasa.

In concluzie, gatitul ardeilor umpluti de post este intr-adevar usor si rapi. Adaugand doi ani laptele, sarea si condimentele, vei obtine o reteta delicioasa si sănătoasă pentru o cină elegantă de post!