In vremurile actuale, uscatoarele de par sunt esentiale pentru coafarea frigilor. Ai vazut vreodata cum coafezi parul fara a folosi uscatorul de par? Cu siguranta ar fi aproape imposibil! De aceea in aceasta postare, vom discuta despre cum sa folosesti corect un uscator de par.

Folosirea corecta a uscatorului de par
Din punct de vedere, un uscator de par nu este doar o unealta, ci o unealta de coafura. Iar daca este folosit corect, El poate sa va faciliteze stilul dorit cu usurinta. Inainte de a incepe procesul, asigurati-va ca parul si scalpul sunt curat. Uscand parul murdar, scalpul se poate usca, cauzand episoade de matreata.

 1. Tipuri de uscator de par
  Uscatoarele de par sunt disponibile intr-o varietate de forme, dimensiuni si tehnologii. Cele mai comune tipuri de uscator de par sunt:
 • Uscatoarele de par convenţionale – Aceste uscatoare de par au, de obicei, sursa de alimentare directă. Aceste uscatoare legate la retea sunt potrivite pentru cei care folosesc uscatoarele de par pentru scopuri casnice.

 • Uscatoarele de par conventionale cu cablu – Aceste uscatoare de par sunt, de obicei, prevazute cu panouri profesionale. Aceste uscatoare cu cablu permit utilizatorului sa pozitioneze uscatorul de par in diverse unghiuri pentru a atinge toate zonele parului.

 • Uscatoare portabile – Aceste uscatoare de par au cea mai mica dimensiune si sunt alimentate cu baterii. Uscatoarele portabile sunt potrivite atunci cand trebuie sa iesim rapid si sa nu fi nevoiti sa caram greutatea unui uscator profesional.

 1. Setarea temperaturii
  Atunci cand folositi un uscator de par, setarea corecta a temperaturii este critic. Parul uscat prea fierbinte va accelera procesul de uscare, dar poate afecta, de asemenea, umiditatea parului si determina deteriorarea fibrelor. Puterea cea mai buna si mai eficienta, in general, este cea medie. Daca doriti sa protejati scalpul, dar in acelasi timp sa coafati, puteti opta pentru un mod de uscare la rece.

 2. Uscatorul de par si periile
  Utilizarea unei perii adecvate uscarii parului este importanta pentru a obtine rezultatul dorit. Daca doriti sa obtineti volum, se recomanda sa folositi o perie de dimensiuni medii sau mari. Cu o astfel de perie, este posibil sa obtineti un nivel mai redus de caldura. Pentru parul drept, se recomanda o perie subtire. Acestea sunt proiectate pentru a preveni incurcarea parului, oferind un finisaj drept. Pentru parul ondulat, evitati sa folositi perii, deoarece onduleurile pot fi distruse prin utilizarea periilor.

 3. Alegerea difuzorului
  Pentru a defini sau pentru a adauga volum parului, se recomanda folosirea adaptorului difuzor cu manere, atunci cand uscati parul. Cu aceasta unealta, puteți personaliza coafura si forma parulului. Adaptorul difuzor va plasa parul la o distanta suficient de mare de uscatorul de par, ceea ce va permite sa obtineți rezultatul dorit al coafurii fara a expune parul la temperaturi inalte.

 4. Produsele pentru styling
  Atunci cand uscati parul, produsele de styling pot fi folosite pentru a proteja parul si a oferi volum si definire. Aceste produse pot fi alege in functie de nevoile personale. Pentru parul drept, se recomanda folosirea unei creme termo-protectoare, care va reduc nevoia expunerii parului la temperaturi inalte. Seringile și spuma de styling sunt optiuni bune pentru a definii onduleurile și a face parul mai suplu.

 5. Uscatul parului
  Atunci cand folositi un uscator de par, miscarea trebuie sa fie constant si lenta. Uscatorul trebuie apropiat de suprafata parului, dar nu atat de aproape incat sa se arda scalpul. Parul trebuie uscat uniform si trebuie sa se concentreze mai mult pe zonele interne. Daca doriti sa obtineti volum si onduleuri, puteti folosi degetele pentru a flutura acestea si pentru a le crea.

 6. Finisarea parului
  Atunci cand ati terminat uscarea parului, trebuie sa utilizati un produs pentru a crea finiseu. Spuma si ceara sunt produse usoare care vă vor ajuta să definiti coafura. Pentru parul ondulat, se recomanda folosirea balsamului pentru a mentine onduleurile. Acest lucru va oferi stralucire parului.

Este important sa folosesti corect un uscator de par pentru a obtine stilul dorit si a proteja parul de daunele cauzate de temperaturile prea inalte. Prin urmare, asigurati-va ca respectati toate cele de mai sus si va oferiti parului cu grija potrivita.