Torturile de clatite sunt ideale pentru petreceri, sau orice alta ocazie speciala. Acest tip de tort poate fi usor de preparat si face o adevarata impresie. Tot ce trebuie sa faci este sa folosesti clatite, fructe si topping si sa le aranjezi intr-un mod creativ. Iata ce trebuie sa stii pentru a prepara un tort de clatite:

  1. Ingrediente

Pentru a face un tort de clatite, vei avea nevoie de urmatoarele ingrediente:

● Un pachet mare de clatite
● 6-8 linguri de gem
● Un amestec de fructe proaspete sau congelate
● 250-300 ml de topping de smantana
● Fulgi de ciocolata
● Decoratiuni variate ca stafide, migdale sau bomboane

  1. Pre-gatirea ingredientelor

Acest prim pas te va ajuta sa economisesti timp in timpul prepararii tortului.

● Clatitele-puteti folosi orice tip de clatite congelate, acestea fiind cele mai usor de folosit. Cu cat acestea vor fi mai subtiri cu atat tortul va fi mai usor de preparat.

● Gemul – amesteca fiecare ibric separat inainte de a-l folosi pentru a obtine o consistenta moale si omogena.

● Fructele-verifica daca fructele sunt proaspete si curate. In cazul in care sunt proaspete, curata-le cu grija si taie-le bucatele mici. Daca sunt fructe congelate, pune-le pe o farfurie si lasa-le sa se descongelaeze.

● Topping de smantana si ciocolata- scurteaza plicurile si amestecate-le impreuna pentru a obtine un topping omogen.

  1. Prepararea Tortului de Clatite

Acesta este momentul in care vei incepe sa asamblezi tortul. Limiteaza-te la 2-3 clatite pentru pachet, aceasta fiind cea mai buna varianta.

● Prima clatita-pune prima clatita pe un platou de servit si acopera-o cu o cantitate generoasa de gem. Adauga peste acestea 2-3 linguri de topping amestecat si ciocolata.

● A doua clatita-adauga un strat generos de topping peste prima clatita, adauga peste acesta al doilea plic de gem si imprastie langa acestea un strat subtire de fructe.

● A treia si a patra clatite-acopera stratul de fructe cu un strat de topping si adauga clatitele. Repeta ifmularea cu stratul de topping si clatite, acoperind in final ultimele 2 clatite cu topping.

● Decorati-pune o cantitate generoasa de topping pentru a decora tortul si finiseaza-l cu rondele de fructe, stafide sau bomboane pentru a face o impresie.

  1. Servirea Tortului de Clatite

Cand tortul a fost pregatit, este momentul sa ii servesti. Monteaza-ti farfuria sau platanul pe care vei servi portia. Impacheteaza fiecare servire individul si bucura-te de o masa speciala.

Tortul de clatite este o alegere grozava atunci cand vine vorba de deserturi, si poate fi chiar folosit si ca o optiune de mic dejun. Acesta poate fi pregatit sau servit in orice moment al zilei. Este deasemenea o alegere ideala pentru o petrecere sau o ocazie speciala. Cu ingredientele potrivite si ceva creativitate, vei reusi sa pregatesti un tort de clatite pe care invitatii tai vor si-l aduce aminte multa vreme de acum incolo.