Cum sa faci rulouri din piept de pui? Ei bine, acest desert traditional are o mulțime de variante, începând de la cele cu carne de curcan sau pui, până la cele cu ciuperci și fasole, sau de la cele cu cartofi și spanac, la cele vegetariene. Astăzi, vom pregăti rulouri din piept de pui.
Iata ce vei avea nevoie pentru a face acest deliciu gustos:
-
Pieptul de pui (preferabil, fără os)
-
Unt
-
Untură
-
Ulei
-
Verdeață, usturoi sau ierburi aromate
-
Ou
-
Făină
-
Sare și piper
Preparatul
-
Prima dată, trebuie să pregătim carnea de pui. Pentru asta, taie fiecare bucată de carne în mai multe bucăți, îndepărtează orice os și pieliță, și apoi sarează și pisează-o.
-
Apoi, adaugă un varf de unt, untura si uleiul, apoi amestecă bine.
-
Adaugă verdeața, usturoiul sau ierburile aromate, amestecându-le bine.
-
În final adaugă puțină făină si un ou și amestecă din nou.
-
Lasă carnea la marinat timp de 3 ore.
Rularea
-
După ce carnea s-a odihnit, întinde-l într-o foaie care are o grosime de aproximativ 1 cm.
-
Împarte foaia în patru părți egale.
-
Pe fiecare bucată de carne, adaugă câte o linguriță de amestec (unt, untură, ulei și ierburi aromate) și un praf de sare și piper.
-
Răsuci fiecare bucată de carne formând un cilindru și panglici, fixând-o cu benzile.
-
Unge o tigaie de teflon cu puțin ulei, și pune câte un cilindru pe ea. Uită-te să prindă și toate franjurile.
Coacere
-
Coace rulourile pe foc mic timp de 10-15 minute.
-
Vei ști că rulourile sunt gata atunci când se pată de auriu pe partea de sus și de sus.
-
Poți servi rulourile asezonate cu sosuri, legume, mamaliga sau orice alte garnituri preferezi.
Acest desert poate fi o alternativă sanatoasă și delicioasă la alimentele procesate. Nu uita să porționează corect ca să te bucuri de tot ceea ce are de oferit.
Nu pierde această rețetă simplă și delicioasă pentru a găti rulouri delicioase de carne de pui la tine acasă. Rețeta va fi o alegere mare pentru a impresiona chiar și cei mai pretențioși oaspeți. Încearc-o și poți fi sigur că vei mai pregăti-o în viitor!