Cum sa faci negresa de post cu gem – o ancheta detaliata
O multime de oameni sunt interesati sa afle cum se poate prepara o reteta delicioasa si sanatoasa in acelasi timp. O reteta traditionala englezeasca, negresa de post cu gem, bate un record al celor mai gustoase deserturi pe care le puteti prepara.
Negresa de post cu gem are un preparat rapid si simplu – mai ales atunci cand folositi diferite produse deja facute ce se adauga la aluat. Aceasta reteta este populara printre profesionisti si incepatori, fiind usor de pregatit si ideal pentru mancarurile intre mese sau felurile principale.
Iata cum sa prepari aceasta negresa cu gem, delicioasa si usoara.
Ingrediente
- 2 cani de faina alba
- 2 linguri de praf de copt
- 2 cani de zahar
- 2 oua mari
- 1/2 cana de lapte
- 2/3 cana de ulei
- 2 linguri de esenta de vanilie
- gem
Instructiuni:
-
Preincalziti cuptorul pana la 350°F. Ungeti o tava de coacere cu unt sau spray de coacere pentru a evita ca blatul denegresa sa se lipeasca.
-
Intr-un bol mare amestecati faina alba si praful de copt.
-
Intr-un alt bol sau vas cu batiatorul, amestecati ouale, zahar, lapte, ulei si esenta de vanilie pentru un aluat cremos.
-
Adaugati amestecul din bolul mai mare de faina si praf de copt la amestecul cu oua, zahar, lapte, ulei si esenta de vanilie.
-
Omogenizati aluatul, iar pe urma intindeti-l intr-o placa rotunda.
6. Dati aluatui forma pe care o doriti.
-
Puneti aluatul intr-un pat de hartie de copt si presarati deasupra gemul.
-
Coaceti blatul la cuptorul preincalzit pentru aproximativ 25-30 de minute. Pentru ca blatul sa fie pregatit, trebuie sa il introduceti in cuptor si sa intepati blatul cu scobitoarea: daca va iese curat, inseamna ca este gata.
-
Lasati negresa sa se raceasca bine. Dupa aceea o puteti decora cu frisca si servi calda.
Reteta este foarte simpla si reprezinta un desert uimitor si sanatos. In plus, puteti experimenta cu alte arome si condimente, precum un strop de suc de lamaie, la care sa adaugati si mai multe nuante de arome.