Galustele de gris te ajuta de asemenea sa dai un touch original oricarui preparat, indiferent daca prepari mancare traditionala sau moderna. Aceste galuste sunt usor de preparat iar ingredientele si utensilele necesare sunt foarte simple. Acest articol ofera o perspectiva detaliata despre cum se prepara galustele de gris in propria bucatarie.
Ce Ingrediente sunt Necesare pentru un Set de Galuste de Gris?
Galustele de gris sunt preparate din ingrediente simple, usor de gasit pentru orice bucatar incepator. Aici sunt ingredientele necesare:
- 500g gris;
- 300ml lapte;
- 4 lingurite de zahar sau miere;
- 1 lingurita de sare;
- 2 linguri de unt topit;
- Un galbenus de ou;
- 2 linguri de cafea de faina;
- Un praf de sare;
In prealabil, asigurati-va ca aveti la indemana un vas pentru amestec si o tigla, sau orice alt recipient, in care sa puneti galustele pentru coacere.
Pasii pentru Prepararea Galustelor de Gris
-
Puneti grisul intr-o sita si clatiti bine sub jet de apa. Lasati grisul sa se scurga bine de apa inainte de a-l adauga intr-un castron.
-
In alt vas, amestecati laptele si zaharul sau mierea, cateva lingurite pana cand se dizolva. Adaugati laptele si amestecul dulce peste grisul scurs si punt1 lingurita de sare.
-
Lasati amestecul sa stea timp de 15 minute sau pana cand laptele este absorbit in totalitate de gris.
-
Adaugati untul, galbenusul de ou si faina. Amestecati bine toate ingredientele pentru a obtine o compozitie omogena.
-
Acoperiti castronul si lasati compozitia sa stea la rece pentru 10 – 15 minute.
-
Incalziti cuptorul la 200 de grade Celsius atunci cand compozitia este gata.
-
Asezati compozitia intr-o tava si folositi aceeasi lingura sau mana sa creiati cateva galuste. Punteti intr-o farfurie si presarati cele 2 linguri de cafea de sare inainte de a le baga la cuptor.
-
Coaceti galustele de gris la cuptor timp de 20-25 de minute.
-
Lasati galustele sa se raceasca complet inainte de a fi servite sau depozitate.
Cum sa Serviti Galustele de Gris
Dupa coacere, galustele de gris pot fi servite ca atare sau pot fi presarate cu un sos sau decorate cu frisca si putina sare si piper. De asemenea, pot fi servite cu o salata sau pot fi adaugate ca topping in mancaruri precum paste, salata de legume sau chili. Se servesc de asemenea si in pregatirea unor mancaruri traditionale precum stufatul sau supa.
De asemenea, galustele de gris pot fi folosite si in alte preparate precum budinci, capanada sau cele pentru micul dejun. Pentru a manca in stil tradițional galustele de gris, se servesc cu zacusca de legume, gem de prune sau gem de mere.
Cele mai Bune Sfaturi si Avertismente
Daca sunteti mai putin obisnuiti cu pregatirea galustelor de gris, trebuie sa aveti mare grija sa nu fie prea moi sau prea tari. Zaharul si mierea adaugate sunt destul de dulci si va puteti pregati unele usor prea dulci, asa ca incercati sa adaugati doar cate putin, inainte de sa coaceti. De asemenea, fiti atenti timpul de coacere, aceste galuste nu trebuie sa stea prea mult la cuptor pentru a ramane crocante.
Puneti totusi grija la timpul de pregatire al galustelor de gris, deoarece acestea pot pierde din savoare daca sunt lasate prea mult la cuptor.
In concluzie
Galustele de gris sunt usor de preparat si un desert Foarte gustos. De la cutia traditionala sau moderna, aceste galuste au putut sa se bucure de un asemenea succes datorita gustului lor delicat si consistentei spontane.
Cu putina practica si prin respectarea pasii descrisi de noi, vei putea pregati acasa deliciul traditional al galustelor de gris!