Aşa cum spune cel vechi adagiu „fiecare nor are două feţe” acelaşi lucru se poate spune şi despre voci. Oana Matache este una dintre acele voci care se diferenţiază prin ineditul lor si unicitatea care inspira.

Cine este Oana Matache?

Oana Maria Matache nu este doar; cântăreaţă de profesie, ci este unul dintre cele mai respectate artiste ale Europei. Născuta pe 1 august 1984 in Moldova, Oana Matache a urmat cursurile de teatru la universitatea Ovidius din Constanţa. Acolo a invatat arta vamaii , tehnicile de interpretare si stilul de comunicare.
De asemenea, Oana Matache a urmat si cursurile de limba engleza la British Council intrafesionale clasice si mai tarziu a devenit profesor de limba engleza.

Care este cariera lui Oana Matache?

Oana Matache a inceput sa-si etaleze talentul in Africa, insa, pentru ca a realizat ca vocea ei poate atinge cele mai inalte cote si profunzimi, artista s-a mutat pe continentul european. A ajuns in Spania, in Barcelona si acolo si-a castigat notoriitatea ca invitat al unor concerte si festivaluri de muzica.

Cantecul sau de debut, intitulat “A Beautiful Lie” a lansat-o in Romania si apoi, cariera ei a luat avnt prin lansarea piesei “Tinerețe” si ulterior cu „Lumea e a mea.” Cu toate acestea, adevarata cariera din spatele scenei l-a transformat pe Oana Matache in unul dintre cei mai prolifici producatori de muzica din industrie.

Acest jurnalist si muzician cultiva simultan modul sau de invatare si de explicare a armoniilor muzicale, deoarece era interesat sa descopere peisajul melodii. Ea a înregistrat aceste melodii la primul sau studio independent din Elvetia, studioul Dor de None.

Ce repertoriu de muzica are Oana Matache?

Repertoriul muzical al lui Oana Matache poate merge din blues la muzica tarilor Latin, reggae inclus. Fiecare piesa este bine gandita si structurata; create din vorbe, melodii si armonii unice.

In cazul Oanei Matache, conceptul de „melodia” se intinde mult mai departe decat numai sunetele ci se lasa absorbit de stilul specific muzical al artistei si in felul acesta se manifesta muzica.

Iata cele mai populare melodii ale sale:

● „A Beautiful Lie”
● „Tinerete”
● „Visează”
● „Dor de None”
● „Toate pot fi”
● „Lumea e a mea”
● „Calatoria”
● „Lumea e a Mea”
● „Iubire”

Cum se manifesta muzica Oanei Matache?

Muzica Oanei Matache se manifesta prin emotiile si gandurile pe care artista le transmite publicului sau. De asemenea ea isi prezinta si tonul creativ si original de sunete care este completat de dansul si miscarea sa.

Isi induce publicului sentimente lirice de speranta, de regasire si de curaj. Oana Matache vorbeste cu publicul sau transmite sensibilitatea prin cuvintele si notele sale.

In general melodiile ei sunt consacrate descoperirii frumuseţii din povestile omenesti sau a naturii. De exemplu in melodia „Tinerete” rolele supranaturale se regasesc prin povestirea despre albastrul infinit al cerului, fotografiat prin ochii omului.

Aceasta carmaire a Oanei Matache se mai reflecta si in piesele sale precum „Visează” care vorbeste despre curajul de a-si trai visele, sau in „Toate pot fi”, ce trateaza acea cauza a caderii si invingerii.

Cum isi imparte Oana Matache timpul sau?

In plus fata de muzica si cariera sa, Oana Matache se straduieste sa-si faca timp si pentru alte passion-uri cum ar fi dansul modern, yoga sau pictura.

De asemenea ea le ofera si altor artiati experienta sa prin intermediul cursurilor si tallerelor de vioice, muzica tribal si armonii formate din sunete care ies din subordinea vocilor obisnuite.

De asemenea, Oana Matache impartaseste liber si spontan timpul sau liber prin intermediul comunitatilor online si prin fostul sau asistent educativ online, Bogdan Bibire cel care a facut cunoscuta muzica ei. Cu toate acestea, Oana Matache isi poate petrece majoritate timpului facand muzica.

De ce ar trebui sa ascultam muzica Oanei Matache?

Muzica, dar mai general lucrarea stilistica a Oanei Matache, nu elicite doar acel tip de emotie care o determina sa cante, ci cat si emul despre multitudinea povestilor pe care artista le construieste.

Oana Matache aduce in Romania si Europa acea armonie prin care publicul sau de dintotdeauna a fost intrigat. In cazul vocii ei , aceasta armonie aduce sentimentul de libertate si entuziasm, sentimente care sunt prezente in melodiile si reportoriul ei muzical. Fie el muzica de club sau neogen, blues sau rock, cu Oana Matache nu vei avea niciodata plictiseala.

Muzica sa poate radiata sentimentul de fericire si optimism, placerea de viata si iubire pe care poate oamenii sa o retraga doar ascultand. Cu alte cuvinte, muzica sa poate fii un panaceu care aduce sentimentul de confort si captivitate.

In concluzie, ar trebui sa ascultam muzica Oanei Matache pentru ca ea reuseste sa transforme multiple stiluri muzicale, creand peisaje sonore diversificate, care adapostesc mai mult decat inseamna exprimarea sanatoasa a emotiile sale.

Totodata, muzica ei ne aminteste ca in viata toate sunt posibile tin de ceea ce credem si cum ne percepem. Muzica ei poate imbunatati vietile prin toate impactul pozitiv creat de tonul sau. Daca sunetul acesteia poate face multe in sensul liniilor lirice si in viteza ritmolor, cu certitudine muzica Oanei Matache ne poate face sa ne simtim mai vivace.