Tulpinile delicate, buchetii simpli si florile exotice sunt doar cateva optiuni cand vine vorba de buchetul de mireasa. Oferind culoare si obiecte de decorare a rampei de altar, buchetul de mireasa este luata in calcul pentru infrumusetarea ceremoniei. In plus, vei aminti constient sau nu despre buchetul tau intregii vieti, asa ca nu poti face altceva decat sa optezi pentru unul de care sa te poti bucura. Iata ce model de buchet de mireasa sa alegi.

Cum sa alegi cel mai bun buchet de mireasa  

Atunci cand vorbim despre buchetul de mireasa, primul lucru care vine in minte este un buchet mare si floral magnific, cu nuante delicate ale florilor. De fapt, aceasta poate fi o alegere minunata pentru orice miri, atat ca si simbolism pe moment, cat si ca o amintire. Cu toate acestea, exista mai multe optiuni disponibile, precum tulpinile de crin, florile exotice si ierburile sau chiar buchetele follajulu. Acestea sunt doar cateva variante si stiluri de buchet de mireasa perfecte, insa particularele si preferintele fiecarei mirese sunt unice.

Lifestyle-ul tau personal

Un buchet de mireasa reflecta in mare masura viata si personalitatea mirilor, asadar trebuie ales cu grija. De exemplu, daca mireasa prefera florile locale, se poate opta pentru buchetul de mireasa format din astfel de flori. Chiar daca tu si partenerul tau iubiti calatoriile si aventurile, puteti opta pentru o combinatie ca ochii de tigru, bambus sau chiar opalite si flori tropicale exotice.

In plus, stilul modelului buchetului trebuie adaptat la rochia miresei. Daca mireasa poarta o rochie stacojie, se recomanda buchete vesele si vibrante, in contraste cromatice. Daca mireasa are o abordare mai simplista la moda, excelent ar arata buchetul preparat din nuante deschise si pastelate, tonuri neutre sau culori indraznete si puternice.

Tipuri de buchete de mireasa

Cel mai obisnuit buchet de mireasa este cea clasica, usor rotunjita, in forma de cleste. Este perfect ca si model pentru miresele care urmeaza sa poarte rochii sau costume train-uri. Sunt adesea cunoscute mai mult ca buchete cascada si se caracterizeaza prin tulpini si flori aliniate in forma de tava.

Un alt model de buchet este clasic si compact. Acesta este ferm, stilizat si simplu pentru miresele care urmeaza sa poarte rochii mai scurte si sau decolteuri moderne. Aceste buchete se caracterizeaza prin flori situate in forma oglindirii si aranjate intr-un patrat sau cerc.

Totodata, buchetele dreptunghiulare se caracterizeaza prin flori prezentate sub forma de placa care seamana cu buchetele cascada, insa diferenta consta in faptul ca sunt mai strans si mai scurte in lungime. Acesta este modelul de buchet perfect pentru miresele care urmeaza sa imbrace rochii tip A sau rochii bal.

Un alt tip de buchet popular este buchetul in forma de cupa, caracterizat prin tulpini si flori, rezultand in curvaturi placute si elegante, laturi largi si fund locuri in plus pentru flori de accent. Acesta este ideal pentru mirese care sunt pregatite sa poarte rochii de lungul, cu maneci bogate.

In plus, buchetele florale, greierus si buchetele folajului sunt, de asemenea, optiuni disponibile atunci cand vine vorba despre buchetul miresei. Exista, de asemenea, buchetul detasabil care ofera optiunea de a potezi tresarcerea de mireasa de ceremonie si de ai schimba succesiv buchetul in ceea ce priveste viata personala.

Stiluri de buchete de mireasa

Atunci cand vine vorba despre buchetul de mireasa, exista mai multe stiluri, variaza in functie de cea preferata de mireasa. Exista, de asemenea, mai multe combinatii ale acestora, rezultand in buchete unicat. Uitati la cateva stiluri si combinatii populare de buchete de mireasa.

Bucietul modern

Acest stil de buchet subliniaza textura si culorile florilor, fiind formate din flori si ierburi, simplu aliniate sau buclaerne. Mai mult decat atat, florile sunt adesea aranjate in un numar restrins, dar in moduri mai nonconformiste. Acest stil modern este frumos pentru miresele care urmeaza sa imbrace rochii moderne si contemporane.

Buchetul vintage

Stilul retro se axeaza pe combinarea florilor, avand un accent pe coltari si modele interenventionale ale buchetului. Acesta poate include nuante clasice, precum galben, mov sau auriu, fiind perfect pentru un stil retro. Aceste buchete sunt frumoase pentru rochiile de mireasa vintage sau vie-eneze.

Buchetul romantic

Acest buchet se caracterizeaza prin flori delicate, prezentand adesea culori pastelate si modele florale dantelate. Este perfect pentru miresele care urmeaza sa poarte rochii de bal si sau rochii de gradina si este mai putin ocupat in termeni de textura si detalii decorative.

Bucietul rustic

Acest stil de buchet se caracterizeaza prin flori naturale si un look simplu, dar cu aspect umanizat. Acest tip de buchet este perfect pentru mirese care urmeaza sa poarte rochii relative simple si traditionaliste. Acestea sunt adesea populare in mediul rural sau chiar exotic.

Combinatii de buchete de mireasa

Un buchet de mireasa combinat poate fi o optiune minunata, ce predomina peste orice alta varianta. Chiar daca mireasa poarta o rochie simpla sau si mai ingusta, aceasta poate incerca o combinatie a celor mai bune variante si elemente din buchetele clasic, cascada, floreale si rustice. Cu toate acestea, este important sa retii ca modelul si nuanta buchetului trebuie sa se potriveasca cu stilul unei mirese.

Culoarea buchetului de mireasa

Culoarea buchetului tau indica energia si sentimentele tale. Cu toate acestea, luati in considerare, de asemenea, tematica ceremoniei de nunta, paleta de culori a locatiei si rochia miresei.