Ce inseamna cand vezi ore fixe?

Este bine cunoscut faptul ca mediul profesional este destul de solicitant si presupune multe responsabilitati. Pentru a face fata acestei presiuni, este esential sa fii organizat, sa urmezi programul pe care il ai, sa ai prioritizond lucrurile importante si sa fii prezent pentru angajatii pe care ii ai. Acest lucru face parte din ceea ce inseamna sa fii antreprenor.

Folosirea orelor fixe poate fi un mod eficient de a fi eficient si organizat, mai ales daca esti purtatorul responsabilitatii pentru mai multi angajati. Acest lucru se poate face prin stabilirea orelor fixe si urmarea stricta a lor pentru fiecare zi de munca. Acest lucru te va ajuta sa stabilizezi rutina si sa fii organizat, iar aceasta rutina va deveni, in cele din urma, ceva obisnuit si acceptat ca modalitatea corecta de a lucra.

Ce inseamna sa ai ore fixe?

Orele fixe sunt timpul alocat pentru un anumit job sau activitati in cadrul unei companii. Aceste ore variate de la organisatione la organisastie si pot fi diferite pentru fiecare angajat, in functie de responsabilitatea si gradul lor. Astfel, se pot stabili ore fixe pentru persoanele care lucreaza la birou, in productie si in cercetare sau dezvoltare. Orele fixe sunt de obicei stabilite de angajatori si pot sa difere de la cateva ore pe zi sau saptamana, pana la ore pe zi sau chiar saptamana.

Avantajele folosirii orelor fixe

  1. Eficienta. Cand ai ore fixe, stii exact cate ore sa aloci fiecarui proiect si activitate, astfel incat sa fii mai productiv si eficient. Acest lucru te ajuta sa termini lucrurile mult mai repede si sa iti te organizezi goala artea muncii tale.

  2. Productivitatea. Cand ai ore fixe, stii exact cand trebuie sa efectuezi anumite activitati si devii mai productiv. Acest lucru te ajuta sa termini sau sa progresezi in scopul tau si te ajuta sa faci lucruri mai bine si mai repede.

  3. Flexibilitate. Daca ai ore fixe, poti sa profiti si sa te organizezi tinand cont de cererile clientilor, rezolvand si furnizand produse si servicii de calitate. Acest lucru te va ajuta sa te adaptezi intr-un mod mai bun si sa fii pregatit pentru orice situatie.

  4. Relatii. Stabilitatea iti poate imbunatati relatia cu angajatii dar si cu clientii, construind o legatura si comunicare profunda prin stabilirea orelor de serviciu. Acest lucru te ajuta sa faci fata cu un efort minim si sa iti imbunatatesti imaginea.

  5. Timp liber. In urma stabilirii orelor fixe vei avea mai mult timp liber pe care sa il dedici activitatilor personale, de familie si chiar hobbies-urilor personale.

  6. Dualitatea intre idee si executie. Prin acest sistem activezi si vei folosi mai bine cunostiintele tale tehnice si vei putea face tranzitia dintre idee si executie cu un randament optim.

Dezavantajele folosirii orelor fixe

  1. Oboseala. Folosirea orelor fixe, iti poate aduce oboseala, prin muncirea prea mult sau un nivel ridicat de anxietate, deoarece se presupune sa faci aceeasi munca si sa respecti orele fixe.

  2. Imobilitatea. Acest sistem poate limita creativitatea, deoarece iti cer sa lucrezi la aceleasi lucruri intr-un mod predefinit si rigid.

  3. Tensiunea si presiunea. Atunci cand lucrezi cu ore fixe poti sa te confrunti cu stresul si presiunea de a lucra in limitele dintre innoire si prea multa repetitie.

Concluzie

La sfarsitul zilei, decizia de a utiliza sau nu ore fixe este una personala. Este esential sa iti cunosti stilul de lucru si responsabilitate, precum si sa fii sincer cu tine sau cu angajatii tai despre obiectivele lor de cate ore sa lucreze. Daca alegi sa folosesti ore fixe, poti sa fi productiv si sa lucrezi eficient, construind in acelasi timp si relatii solide cu ceilalti angajati.