Tocmai a sosit sezonul toamnei si asta inseamna sa va pregatiti cea mai buna lista de filme romanesti pentru urmatoarele luni. Daca sunteti fani Netflix, s-ar putea sa va intrebati care filme romanesti puteti viziona acolo.

Ne-am hotarat sa va facem o lista cu cele mai bune filme romanesti disponibile in coloana lui Netflix pentru a va inspira si a va oferi cel mai bun mod de petrecere a timpului in aceasta seara.

Indiferent daca sunteti fani ai filmelor comediile sau ai preferat drama, am pregatit o lista completa si diversificata cu cele mai bune filme romanesti de vazut pe Netflix.

Iata o lista cu cele mai bune filme romanesti Netflix:

  1. 4 luni, 3 saptamani si 2 zile

Cristian Mungiu a creat acest film profund si emotionant privitor la cei care au trait in Romania lui Ceausescu. Acesta a fost cunoscut drept unul dintre cele mai bune filme romanesti claasice de pe Netflix.

  1. Povestea unui pierde vara

Acest film romantic si atemporal a fost realizat de catre Cristian Nemescu. Acesta a dedicat filmul sau lui Andrei, fiul sau care a fost victima unei tragedii teribile. Povestea adevarata este capturata foarte bine in filmul sau incarcat cu emotie.

  1. Las Fierbinti

La Fierbinti a fost unul dintre primele seriale preferate in Romania. Acesta a oferit o privire asupra presiunilor si emoțiilor familiei zăganilor din sudul Bucurestiului. Filmul aduce o comediile si tineritatea la cura urmata perfect cu adevarul.

  1. Trei Lacrimi de Tin

Regizat de către Radu Muntean, acest film bine pus la punct a urmarit asa numitele “cele mai bune prieteni” ce părăsesc totul si pornesc in aventuri intalnind mai multe obstacole de pe drumul lor. Acest film este despre vise, iubire si pierderi.

  1. Cum mi-am petrecut sfarsitul Lumii

Regizat de catre Catalin Mitulescu, acest film a fost primul romanesc pe care l-am vazut. Acesta urmareste o poveste de dragoste si asa numitele “apocalipse ale fiecaruia”. Cuplul in care se infiripa dragostea este destul de neobisnuit si calauzeste telespectatorul Printr-un personaj multidimensional.

  1. Nunta Albei

Este un must sa includem unul dintre cele mai frumoase documentare romanesti din toate timpurile. Nunta lui Alba aduce completitate si diversitate barbatilor si femeilor romani care lupta pentru indreptarea educatiei si a vietii lor.

  1. Dominovul

O lupta tehnologica beatufila, Dominovul a primit nenumarate premii si recenzii pozitive. Acest film a fost creat de Nae Caranfil si a oferit o drama captivanta, presata de dialoguri bine create si personaje creative.

  1. De ce eu?

Un film debate care a primit multe recenzii bune, De ce eu? puncteaza peste familie si conflice intre generatii si asa numita lupta pentru a intelege importanta adevarului. Acest film este regizat de Mircea Daneliuc si Acest film exploreaza argumentele in more matii intre copii si parinti.

  1. Lantul amintirilor

Creat de Christi Puiu, acest film este o alta exploatare a realitatii. Acest film este subintitulat “o poveste romaneasca despre cum sa ne descurcam cu durerea” si corect, aceasta poveste este intunecata, trista si emotionanta.

  1. Recunostinta

Cristian Mungiu aduce din nou o mare reaalizare pe Netflix, o scurtmetraj care aduce premiul Cannes. Acest film este un scurt si profund drama cosmica, despre ce inseamna sa ai recunostinta si sa te lupti cu lanturile constrante.

Exista nenumarate filme romanesti bune care merita sa fie vazute si acestea sunt doar cateva exemple. Probabil ca va ajuta sa va petreceti cateva ore bune pe Netflix si sa vizionati unul dintre aceste filme. Orice film romanesc din caruselul anterior ar fi o alegere excelenta pentru un seara dedicata romanilor in aceesta toamna.