Cine nu iubeste filmele? Toată lumea are cel puţin câte un favorit în lista lor de filme preferate – unul pe care l-ar recomanda oricui. De-a lungul anilor, au aprut o mulţime de producţii cinematografice care merită văzute pentru că sunt de calitate şi oferă diferite perspective în lumea filmului. Cu atât de multe filme bune de urmărit, poate fi destul de dificil să faci o selecţie. Din acest motiv, iată o listă cu cele mai bune filme care trebuie văzute, indiferent dacă sunteţi fan sau nu de filme.

Ce filme bune trebuie adăugate pe lista ta de filme de vizionat?

Cu toate că există o mulţime de filme bune acolo, anumite filme merg mai bine decât altele. Fie că doriţi să vă bucuraţi de o comedie cu ritm alert, să vă bucuraţi de o dramă sau să vă infipţi în istorie, această listă va satisface toate nevoile dvs. cinematografice.

Iată ce filme bune trebuie adăugate pe lista ta de filme de vizionat:

  1. Schindler’s List – Este vorba de povestea unui om de afaceri din Polonia ce a salvat peste 1000 de evrei de la Holocaust. Fascinantă, heart-wrenching, şi historică, această dramă este una dintre cele mai bune producţii ce trebuie urmărite.

  2. Forrest Gump – Una dintre cele mai cunoscute poveşti, Forrest Gump se remarcă prin povestea, personajele, şi spiritul. Filmul te atrage cu umorul său simplu, micile romantice, dar inimaginabila sa putere de a face minuni.

  3. Pulp Fiction – Acest film mai mult într-o milă, este unul dintre cele mai cunoscute producţii ale lui Quentin Tarantino şi oferă spectadatorului o poveste complexă fără să-l încarce cu prea multe detalii. Un film bun care trebuie urmărit de orice fan de filme.

  4. The Godfather – Unul dintre cele mai mari filme ale tuturor timpurilor, The Godfather face parte din trilogie pentru că povestea sa trebuie văzută de la început până la sfârşit. Movie-ul explorează relaţiile complicate din interiorul familiei Corleone, tânjind după legitimitate.

  5. The Shawshank Redemption – aceasta este o poveste inspirată dintr-o scurtă poveste a lui Stephen King. Povestea se învârte în jurul lui Andy Dufresne, un bărbat condamnat la închisoare pentru un crimă pe care nu l-a comis. Filmul oferă o explicaţie emoţională a relaţiei sale cu alt un alt detinut, Red.

  6. Fight Club – aceasta este o poveste despre masculinitate, tulburări tulburi în lumea corporativă şi câteva sfaturi perene pentru lumea modernă. Este unul dintre acele filme în care oricine se poate regăsi şi apoi dezvolta o conexiune emoţională cu personajul principal.

  7. One Flew Over the Cuckoo’s Nest – Jack Nicholson joacă rolul unui pacient al spitalului psihiatric, unde simte că controlează situaţia în ciuda regimului pe care l-a păcălit. Filmul a câştigat patru premii Oscar şi merită văzut pentru că amplifică temele comunismului în America.

  8. The Shawshank Redemption – aceasta este o poveste inspirată dintr-o scurtă poveste a lui Stephen King. Povestea se învârte în jurul lui Andy Dufresne, un bărbat condamnat la închisoare pentru un crimă pe care nu l-a comis. Filmul oferă o explicaţie emoţională a relaţiei sale cu alt un alt detinut, Red.

  9. Inception – aceasta este o altă producţie a lui Christopher Nolan. Action film-ul explorează domeniul vizionar al creaţiei, folosindu-se de proiecţii astrale pentru a se juca cu ideile personajelor.

  10. The Dark Knight – Un alt film clasic al lui Christopher Nolan, The Dark Night este povestea, mult mai intunecată decât majoritatea producţiilor, a lui Batman. Filmul explorează conceptul de “erou”, cu Harver Dent dorind să restabilească ordinea, în timp ce Joker doreşte să distrugă moralitatea.

Deşi există o mulţime de producţii care merita văzute, această listă de cele mai bune filme trebuie adăugate pe lista ta de filme de vizionat. Dintre acestea, veţi găsi filme clasice, dramatizează, romance, şi chiar producţii cu acţiune.

Pe lângă aceste filme, lista dumneavoastră ar trebui să includă şi fims care se axează pe diferite genuri și perioade ale istoriei:

• Comedii vechi – Când este vorba de filme vechi bune, nu te poţi înşela cu The Gold Rush, Scary Movie, şi Breakfast at Tiffany’s.

• Filme animate – Aventurile lui Nemo, The Lion King, şi Mary and the Witch’s Flower sunt câteva exemple de filme animate care merită vizionate.

• Filme Sci-Fi – iMatrix, Ex Machina, şi Blade Runner sunt nişte producţii care exploraează domeniul cibernetic şi viitorul tehnologiiei.

• Filme de epocă – A Few Good Men, The Age of Innocence, şi The King’s Speech sunt alte câteva filme care trebuie văzute.

• Filme documentare – Alte producţii care trebuie văzute sunt Blackfish, An Inconvenient Truth, şi The Imitation Game.