Dieta daneza cu pui este un plan de alimentatie sanatoasa, prin care poti sa scapi de kilograme in plus intr-un mod eficient si rapid. A fost introdusa prima data in anii ’90 si rapid a devenit una dintre cele mai populare diete pentru pierderea in greutate si au ramas populare in prezent.

Intrebuintata de persoanele care doresc sa atinga sau sa mentina greutatea dorita, aceast dieta presupune sa se consume alimente sanatoase in proportie de 65-75% din aportul zilnic de calorii. Specialistii recomanda evitarea alimentelor procesate sau industriale si pentru a obtine cele mai bune rezultate.

I. Ce presupune dieta daneza cu pui

Unul dintre cele mai simple si nutritionistii recomanda aceasta dieta, este dieta daneza cu pui. Dieta daneza cu pui este o dieta echilibrata care tine cont de aportul de nutrienti esentiali. Principala sa componenta este aportul de carne de pui, deoarece puiul are proteine ​​si grasimi sanatoase, iar persoanele care vor sa slabeasca trebuie sa consume proteine ​​pentru long term.

Aceasta dieta presupune sa se consume 30 de grame de carne de pui la fiecare servire. Consumul zilnic de calorii, trebuie sa fie cuprins intre 600 si 1.000. Ouale, produsele lactate si pestele sunt, de asemenea, permise, insa numai o singura portie la o masa. De asemenea, dieta presupune sa se consume aproximativ cinci portii de legume si fructe si sa se reduca consumul de cereale si dulciuri.

II. Beneficiile dietei daneze cu pui

Dieta daneza cu pui are multe beneficii, in special, pierderea in greutate:

 1. Un plan simplu

Unul dintre avantajele dietei daneze este ca nu trebuie sa faci planuri prea complexe pentru a pierde din greutate. Principala sa componenta, respectiv, carnea de pui, se poate pregati rapid si eficient.

 1. Cresterea energiei

Alteu dintre avantajele dietei daneze este obtinerea de energie si o stare pozitiva, datorita consumarii alimentelor sanatoase si apropriate.

 1. Controlul portiilor

Datorita numarului limitat de calorii permise in dieta, corpul se va adapta, iar persoana respectiv va avea senzatia de satietate si se va bucura de gustul alimentelor pe tot parcursul zilei.

 1. Pierdere in greutate

Unul dintre avantajele aceastei diete este faptul ca, daca vei respecta portiile si regulile, poti scapa eficient de kilogramele in plus.

III. Ce sa consumi

Alimentele recomandate in cadrul acestei diete, includ toate alimentele sanatoase si cat mai putine alimente procesate sau imbogatite cu nutrienti si produse comerciale. Iata o lista a alimentelor recomandate in dieta daneza cu pui:

 1. Carne de pui

Carnea de pui este una dintre cele mai bune optiuni pentru aceasta dieta deoarece contine proteine ​​si grasimi sanatoase. Avand in vedere ca dieta presupune sa se consume 30 de grame de carne la fiecare masa, este ideal sa se gateasca carnea in prealabil si sa se adauge la preparate sau sa se servesca cu alte alimente.

 1. Oua

Ouale sunt de asemenea, recomandate in cadrul acestui regim alimentar. Ele sunt bogate in proteine, micronutrienti importanti precum zinc, fier, magneziu si vitaminele A, B12 si D. Acestea pot fi consumate in mici portii.

 1. Legume si fructe

Legumele si fructele sunt o sursa importanta de fibre si peste acestea contin vitamine si minerale esentiale pentru sanatate. In cadrul acestei diete, se recomanda sa se consume aproximativ cinci portii de acestea.

 1. Produse lactate

Produsele lactate sunt importante in dieta, deoarece au un nivel scazut de grasimi si contin proteine​​, calciu si alte vitamine si minerale util in mentinerea sanatatii. Se recomanda sa se consume cu moderatie.

 1. Faina integrala si cereale

Chiar daca acum se recomanda in general laptele de soia si alte alternative de produse pentru a obtine nutrientii necesari, nu ar strica sa se consume in mod regulat si produse din cereale integrale si faina.

IV. Reguli de baza

Regulile dietei daneze cu pui trebuie respectate pentru a obtine rezultatele dorite. Iata cateva sfaturi esentiale pe care trebuie sa le ai in vedere:

 1. Limiteaza consumul de alcool

Consumul excesiv de alcool este stric familiei si poate duce la dependenta sau chiar boala hepatica. Cel mai bine este sa se evite alcoolul, mai ales daca persoana respectiva urmeaza aceasta dieta.

 1. Limiteaza sau elimina produsele prelucrate

O parte esentiala a dietei este de a elimina alimentele prelucrate si produsele comerciale. Acestea sunt bogate in sare, zahar si grasimi nesanatoase.

 1. Limiteaza sau evita conservantii, aditivii si colorantii

Prima regula in dieta este sa se evite produsele prelucrate si bogate in coloranti si aditivi alimentari. Acestea pot fi daunatoare pentru sanatate si pot duce la aparitia unor boli cronice sau la disfunctii metabolice.

 1. Hidrateaza-te

Hidratarea este foarte importanta in dieta. Se recomanda sa se consume minimum 8 pahare de apa pe zi pentru a preveni deshidratarea si restabilirea echilibrului hidric.

In concluzie, dieta daneza cu pui este una dintre cele mai populare diete de pierdere in greutate din prezent si poate fi foarte benefica pentru persoanele care isi doresc un stil de viata sanatos. Cu toate acestea, este important sa se respecte cele mai importante reguli si sa se consume alimente integralet si proaspete, pentru a obtine cele mai eficiente rezultate.