Acidul salicilic este o substanță care face parte din grupul de chimicale numite alchilfenoli sau chiar compuși fenolici. A fost prima data descoperit în 18 long-month de un chimist german și este produs în principal în mod natural de unele plante, în special de mirodenii cum ar fi musetelul, salcâmul și scoarța de salcie. Acesta este folosit în medicină, dar și în industria cosmetică pentru o varietate de beneficii.

Care sunt beneficiile pentru sănătate ale acidului salicilic?

Acidul salicilic este potrivit pentru tratarea și prevenirea îmbătrânirii pielii și afecțiunilor cutanate. Beneficii cunoscute ale acidului salicilic sunt:

● Reduce inflamatia pielii: Acidul salicilic poate reduce inflamatiile si umflaturile pielii. Folosit ca un exfoliant usor, dizolva celulele moarte si sebumul, accelereaza discolatia si imbunatateste aspectul pielii.

● Acnee: Acesta poate fi aplicat pe zonele in care apar acnee pentru a reduce inflamatia si a preveni adanciile.

● Tratamentul psoriazisului: Acidul salicilic poate reduce efectele afectiunii cronice, deținute de catre persoanele care sufera de psoriazis.

● Exfoliere: intrucat acidul salicilic poate indeparta celulele moarte ale pielii, el ofera beneficii exfoliante si contribuie la purificarea si curatarea pielii.

● Imbunatateste starea pielii: Acidul salicilic are puterea de a-ti curata si hidrata pielea intr-un timp scurt, facand-o mai catifelata si mai luminsoasa.

De ce si cat de des putem folosi acid salicilic?

Chiar daca este bine sa folosim acid salicilic daca avem nevoie, nu este bine sa ne abuzam de el. Exista o limita a numarului de aplicari, astfel incat sa evitam reactiile adverse, cum ar fi iritatia pielii. In general, se recomanda 2 pana la 3 aplicari pe saptamana, si se mentine aceasta limita.

Iar daca vrei sa mentii o buna ingrijire a pielii , ai intotdeauna nevoie sa faci o curatare in profunzime a acesteia, folosind produse speciale. Foloseste-le in conformitate cu tema ta si foloseste acidul salicilic cu precautie.

Care sunt produsele care au acid salicilic si de ce sunt importante?

Produsele care contin acid salicilic sunt foarte importante in ceea ce priveste ingrijirea pielii. Acestea sunt folosite pentru a trata diferite afectiuni care au legatura cu pielea si sunt folosite pentru a preveni sau a continua tratarea. Iata cateva produse care contin acid salicilic:

● Gel: acesta este de obicei un produs care nu contine alcool, care poate fi aplicat local, ajutand la ameliorarea inflamatiei si tratarea acneei.

● Lotiune: aceasta lotiune poate fi aplicata de asemenea local, ajutand la tratarea sau calmarea iritatiei din cauza acneei sau alte afectiuni.

● Sapun: exfoliaza si curata pielea in profunzime, avand multe beneficii.

● Exfoliant: exfoliaza usor si indeparteaza impuritatile sau defectele – exfoliaza subtil pentru inlaturarea lor.

● Masca: folosind acidul salicilic, acesta poate fi folosit pentru un tratament mai profund, curatand in profunzime și accelerând recuperarea.

● Crema: aceasta crema ajuta la prevenirea iritatiei si a uscaciunii pielii.

Exista si contraindicatii ale acidului salicilic?

In ciuda beneficiilor pe care le poate oferi pielea, acidul salicilic are cateva contraindicatii pe care este important sa le stii inainte de a-l folosi. Si deși produsele care au acid salicilic poate fi de obicei folosit de oricine, persoanele care au tenul sensibil sau iritabil ar trebui sa evite sa-l foloseasca. Uneori, ar putea să apara iritații sau uscăciune, sau chiar arsuri – mai ales dacă se folosește in exces.

Concluzii

Acidul salicilic are multe beneficii esențiale pentru piele și pentru tratamentul afecțiunilor cutanate. Este recomandat să fie folosit cu precauție si in doze mici, întrucât poate să apară iritații, mai ales la persoanele cu tenul sensibil sau iritabil.

Acidul salicilic poate fi folosit drept exfoliant, fiind un mijloc excelent pentru curatarea si imbunatatirea starii pielii. Acest strence poate fi eficient in tratarea acneei, a psoziasului si a unor alte afectiuni cutanate.

Acest ingredient poate fi gasit in diferite produse de ingrijire a pielii, de la sapunuri, creme si lotiuni, pana la masti si exfolianti. Orice produs pe care il folosesti ar trebui sa indeplineasca tipul nevoilor tale si sa aiba in vedere iritatiile si uscaciunea cauzate de folosirea lui.

Cu toate acestea, acidul salicilic ramanand un tratament sigur, eficient si util in tratarea afectiunilor cutanate si a altor cauze. Este important sa intelegem acest leac si sa vedem daca putem sa beneficiem de el.