Acest sezon a adus o multime de tendinte in moda si stilul vestimentar, iar acest lucru include si coafurile. Iar coafurile cret sunt in centrul atentiei sezonul acesta. Cretul este o optiune preferata de multi datorita versalitatii sale si a stilurilor variate pe care le poate mima. Oricare ar fi stilul tau, parul cret se potriveste perfect cu sezonul acesta. Acest articol va oferi informatii despre tasturile de cret actuale.

Ce sunt coafurile cret?

Coafurile cret sunt stiluri de par cu bucle rotunde si de dimensiuni mici. Parul creat este texturat si are volum, oferindu-ti un stil inconfundabil. Pentru a obtine buclele perfecte, trebuie sa folosesti metoda de ondulare a parului corespunzatoare. Cu toate acestea, cretul poate fi o provocare pentru unii dintre noi. In cele ce urmeaza, vom explica ce tip de ondulare va fi necesara pentru a obtine stilurile cret cele mai recente.

Cum sa obtii o coafura cret

Multi stilisti ii recomanda clientilor sa foloseasca uneori ondulatorul de par pentru a obtine un par cret, insa acestea nu au neaparat conexiunea perfecta. Pentru a obtine un par cu bucle frumoase si stralucitoare, va trebui sa folositi placa cu ceramica sau placa babyliss. Aceste placi cu ceramica sunt cunoscute pentru faptul ca produc calde bucle intense si mai durabile.

Efectuati urmatorii pasi pentru a obtine cea mai buna coafura cret:

Pregatirea parului. Spalati parul si masati-l cu spuma de marcare a parului.

Partitionati-va parul. Partitionati parul in suvite mai mici si aplicati produse speciale pentru ondulare cu grija.

Infundati parul cu placa. Daca folositi o placa cu ceramica, nu expuneti prea mult parul la calcaie.

Uscati parul. Cand parul este complet uscat, indepartati produsele pentru ondulare si obtineti buclele perfecte, intensificate.

Stiluri actuale de coafuri cret

Crepon cret

Oferind o textura grea si volumizanta, crapleulele sunt perfecte pentru persoanele care cauta o coafura ocazionala. Aceasta este obtinuta prin separarea parului in sectiuni mari si ondularea acestora nutritiv cu aurar si apoi prin prinderea parului cu betisoare. Mesele sunt legate intr-o configuratie complicata, dar care creeaza cea mai placuta coafura cret.

Ondele umflate

Daca va place stilul modern, aceasta este alegerea potrivita. Ondele umflate sunt obtinute prin impletirea parului in sectionze mai mici si prin uscarea centrului. Insa, aceasta coafura are nevoie de un volum si o textura mai voluminoasa. Acest lucru poate fi obtinut prin asteptarea cu serumul la radacina si prin aplicarea de spray-uri la radacina.

Discuri mari

Discurile sunt un stil trendy, iar aparitia discurilor mari sezonul acesta promite sa ne ofere o multime de optiuni stilistice. Discurile mari ofera o viziune mai creativa si o expresie romantica asupra coafuri cret. Acest lucru se poate obtine prin ondularea parului cu placa Boby si prin intinderea discurilor mari pentru a se obtine buclele dorite.

Bucle medii

Buclele medii sunt la moda atat in stilul tineresc cat si la evenimentele mai elegante. Acestea ofera un aspect cald si drept. Acestea pot fi obtinute prin separarea parului intr-o serie de sectiuni mici si prin perierea produselor de styling si a rulourilor.

Bucle subtiri

In mod traditional, buclele subtiri atrag privirea la o multime de evenimente de seara. Irlandezii si tinerii se bucura de aceasta coafura, cu ajutorul aceastui efect de cascada subtire. Exact ca la aparitia buclelor medii, se poate obtine prin asteptarea produselor pentru ondulare si a rulourilor.

Rulouri in spirala

Daca va doriti un look neglijent si rapid, atunci rulourile in spirala sunt alegerea perfecta. Acestea sunt destul de mici si texturate, creand forme curbe. Pentru inceput, se va lua parul in piese mici si umezita, ungerea cu produse pentru ondulare si introducerea rulourilor mici si elastice. Pentru a obtine un look mai interesant, se poate aplica un saculet cu vopsea.

Kaner cret

Kanerul cret ofera o nota glamour coafurilor cret. Acest lucru se obtine prin intinderea parului in sectiuni pierderea periei si a rulourlor. Apoi, se vor inlocui uscatorul cu un ondulador pentru a obtine buclele perfecte. Acest stil poate fi marit prin aplicarea mordantului de par pentru a crea forme de waves mai dramatice si mai bine definite.

Tipuri de produse pentru diferite stiluri cret

Avand in vedere numarul mare de metode de ondulare a parului, exista o gama variata de produse stilistice menite sa usureze procesul si sa obtina cel mai bun rezultat. Produsele sunt importante in ceea ce priveste obtinerea stilurilor perfecte de par cret. In cele ce urmeaza, vom explica cateva dintre produsele esentiale inainte de ondulare si pastrare a cretelor.

• Balsamul

Balsamul poate adauga volum parului daca este folosit cu grija inainte de a obtine coafura. Multi stilisti recomanda folosirea unui balsam sau gel de par inainte de ondulare, dar nu puteti folosi mai mult de 2 produse, deoarece acest lucru poate afecta rezultatul final.

• Spray-ul

Spray-ul este unul dintre elementele esentiale ale coafurilor cret. Spre deosebire de paronul gras, spray-ul aduce parul la viata intrucat poate adauga un volum suplimentar pe care parul sa il mentina. Este esential sa aplicati o cantitate rezonabila de spray-ul pe par inainte de a lasa sa se usuce.