Rima sau assonantele sunt elemente importante atunci când vine vorba de crearea poeziilor. Acestea sunt esențiale pentru a crea nu numai versuri, ci și cântece sau chiar povești. Există mai multe tipuri de rime, fiecare cu elemente diferite care pot fi utilizate pentru a spori interesul asupra unui poem sau cântec. Acest articol va explora diferitele tipuri de rime existente, inclusiv cum acestea pot fi folosite în poezii.

Ce sunt rimelor și de ce se folosesc

Rimele sunt o formă de influeță poetică care se folosește pentru a lega versurile într-o piesă de poezie. Acestea sunt cuvinte care au terminații similare, chiar și sunete similare, care întrețin un ritm. Se consideră că rima ajută la crearea unei structuri coerente și fluide care îi ajută pe cititori să se concentreze și să memoreze informațiile prezentate într-o poezie. Prin utilizarea rimelor, poate conecta propriile gânduri pe care le are autorul cu privire la un subiect dat și să le comunice publicului său într-o manieră creativă și memorabilă. Rimelor au multe linii subtile pe care le poate altera un scriitor care dori sa schimbe fluxul și tonul poeziei sale.

Cate tipuri de rima exista

  1. Rima internă

Rima internă se referă la terminațiile cuvintelor care se potrivesc all unuia ca și cum cuvintele în sine ar fi rimate. De exemplu, “Arborii sunt vizibili” și “Furnicile se ascund” au terminații similare și se potrivesc ușor împreună. Acest tip de rima se poate găsi adesea în poezii dramatice sau scurte, ca o formă mai largă de rime în interiorul propriului poem.

  1. Rima perfecta

Rima Perfectă se referă la terminații exacte ale cuvintelor care se potrivesc în mod ecranic pentru a crea un zgomot echilibrat când poezia este citită. Acest tip de rima este cel mai des utilizat în poezii, mai ales în poeziile scrise într-o formă schimbată. De exemplu, “Jumătatea plină a paharului” și “jumătatea goală a paharului” sunt un exemplu perfect de rime perfecte, deoarece terminațiile exacte ale cuvintelor se potrivesc una cu cealaltă cu o formă simetrică.

  1. Rima imperfecta

Rima imperfectă se referă la terminațiile cuvintelor care se potrivesc între ele, dar nu au aceeași sunet exact. Acest tip de rima este cunoscută și sub numele de rima slabă, deoarece sunetele coerente sunt mai slabe și mai prelungite decât rimele perfecte. De exemplu, “vine râdea” și “spre-a veni a” sunt un exemplu de rime imperfecte, deoarece terminațiile au sunete similare, dar nu se potrivesc unul la altul cu o simetrie perfectă. Acest tip de rime se poate găsi adesea în poezii mai lungi, unde poate oferi o textură mai interesantă pentru cititori.

  1. Rima consonanta

Rima consonanta se referă la terminațiile cuvintelor care au sunete sub care nu se potrivesc neapărat unul cu celălalt, dar sound construi alături un sunet coerent. De exemplu, “Victorie” și “marțe” s-ar potrivi împreună ca o rime consonantă, deoarece terminațiile similare se potrivesc cu sunetele “torie” și “arte”. Acest tip de rima poate face ca un poem să fie mai interesant pentru cititorul său, crescând varietatea și diversitatea sunetelor.

  1. Rima dubla

Rima dublă se referă la utilizarea a doi cuvinte cu terminații similare în aceeași linie pentru a crea un sunet comun. De exemplu, “în cele din urmă” și “o rază de lumina” s-ar potrivi ca o rima dublă deoarece terminațiile se potrivesc și se potrivesc în același ritm. Acest tip de rima este adesea folosit în poeziile emoționale și poate oferi o secvență de sunete fluente pentru cititorul său.

  1. Rima caleidoscopica

Rima caleidoscopică se referă la utilizarea mai multor tipuri de rimă, inclusiv interne, perfecte, imperfecte și consonante, într-o singură poezie pentru a îmbogăți sunetul. Acest tip de rima poate fi folosit pentru a crea un zgomot mai interesant și mai complicat pentru cititorul său, deoarece autorul are mai multe opțiuni de sunet. Se consideră că această formă de rima oferă o mai mare diversitate și poate fi folosită pentru a adăuga accente diferite unei poezii.

Concluzie

Rimele sunt un component esențial la crearea poeziilor și a cântecelor. Există mai multe tipuri de rime, toate având alte forme și sunete care le diferențiază. Acum că ați citit mai mult despre diferitele tipuri de rime, veți fi capabili să le recunoasceti și să le experimentați în munca ta poezie.