Castravetii sunt un aliment indicat pentru dietele de slabire si chiar si pentru cei care incearca sa-si mentina greutatea. Cu un numar impresionant de arome si avantaje nutritionale, acest fruct nu este doar usor de gatit, ci si extrem de hranitor. Pe langa faptul ca au un continut scazut de grasimi si zahar, astazi vom descoperi cat de multe calorii au castravetii.

Castravetii sunt una dintre cele mai populare legume, si se gasesc atat in restaurante, cat si pe masa de acasa. Datorita gustului lor fin, acesti fructi de padure sunt folositi in retete deara gatit si fac parte din dietele sanatoase. Dar nu numai ca sunt deliciosi, insa sunt si plini de beneficii nutritive pentru organismul nostru, fiind super sanatosi.

Vom discuta mai jos despre cat de multe calorii au castravetii, care sunt proprietatile lor nutritionale si modurile de a-i gati si servi.

Despre Caloriile Castravetilor

Un castravete mediu, cu greutatea de 92 de grame, are doar 16 calorii! Acestia sunt excelenti pentru pierderea in greutate, pentru ca ajuta la indeplinirea nevoii noastre nutitionale fara sa fim stresati ca ne adaugam kilograme in plus. Asadar, acesti fructi de padure joaca un rol important in cadrul programului nostru alimentar.

Proprietatile Nutritionale Ale Castravetilor

In afara de continutul redus de calorii, castravetii sunt plini de vitamine esentiale si minerale, printre care se numara tiamina, riboflavina, niacina, potasiu, mangan, cupru, zinc, magneziu, fosfor si vitamine precum vitaminele A, C, B6, E si K.

Vitamina A ofera intarirea sistemului imunitar si bunastarea pielii si a ochilor dar si ajuta la sinteza celulelor organismului. Vitamina K ajuta la coagularea corecta a sangelui iar vitamina C ajuta la intarirea sistemului imunitar si la absorbtia fierului. Vitaminele B participa la mentinerea unei polarizari electrice la nivelul celulelor organismului si sunt importante in procesul de metabolizare a alimentelor.

De asemenea, castravetii sunt bogati si in fibre, care contribuie la procesul natural de detoxifiere al organismului nostru si ajuta la multe alte functii precum Somnul, Vorbirea, Imagina, Fatar si Memoria. Ele sunt, de asemenea, alcaline si ajuta la curatarea sangelui, prevenind dezvoltarea unor boli cronice grave.

Gatirea si Servirea Castravetilor

Castravetii se gasesc atat in forma cruda, cat si procesati, in special iarna. Cei procesati se consuma fierti sau in diferite mancaruri. Exista multe moduri de servire a acestor fructi de padure, popolare in bucatarie si folositi drept garnitura si capata o aroma calda si dulce.

Unele dintre cele mai comune moduri de servire a castravetilor sunt:

• Salate

• Sucuri
• sucuri proaspete
• Burgeri
• Legume la gratar
• Tacamuri
• Supe

De asemenea puteti incerca si suvattore, zacusca, muraturi in oteti, si garnituri precum humus sau chiar si gem.

In cele din urma, aruncati un ochi si asupra acestor 7 idei de retete delicioase cu castraveti pentru ori ce moment al zilei:

• Sandvisuri sau toast cu castraveti
• Omeleta cu miere si castraveti
• Salata cu castraveti si vinete
• Muraturi de castraveti
• Pizza cu castraveti si rosii
• Rulouri cu iaurt si castraveti
• Supa de castraveti si ceapa

Castravetii sunt fructe pline de avantaje nutritionale si folosite in diverse moduri in bucataria noastra, chiar daca sunt folositi ca o garnitura sau pur si simplu ca parte a preparatului principal. Cu un continut foarte scazut de calorii si numeroase proprietati nutritionale benefice pentru organismul nostru, castravetii pot contribui substantial la dieta si obiceiurile alimentare sanatoase.

Prin urmare, cum se spune inca din vremuri stravechi, daca vreti sa slabiti, puteti manca cati castraveti vreti!