Romania este situata în Europa de Est, țara fiind înconjurata de mai multe state, care fac parte din vecinătatea sa. Cu o țară așa de mare cum este, este înțelept să știți care sunt țările pe care le înconjoară Romania, și care le poate vizita, alege sau profita de privilegiile pe care le aduce.

Ce țări sunt vecinele Romaniei?

Romania are 6 vecini, iar acestea sunt:

1.Ucraina
borderțes Boncari si Prut
2.Bulgaria
borderiți Dunarea
3.Ungaria
borderiți Tisa
4.Serbia
borderiți Dunarea și Timocul
5.Moldova
borderiți Prutul
6.Republica Slovacă
borderiți Mureșul

Harta țărilor vecinătății României

Ați putea fi interesați să știți cum arata harta Romaniei și a țărilor vecinătății sale, astfel încât să vă puteți face o imagine despre ceea ce ați vedea odată ce sunteți în țară. Foliind prin hartă, puteți vedea că granițele Ungariei și Slovaciei se întâlnesc pe teritoriul României, zonele de intersecție fiind în nordul țării. Bulgaria se află în vestul României, dar majoritatea graniței comune este reprezentată de Dunăre, astfel încât vecinătatea ei ar putea fi usor confundata cu a Marii Negre. Serbia și Ucraina se află în partea de sud a țării, românia fiind separata de acestea printr-un lanț de dealuri și munți. Minora, Moldova, se află în sud-estul țarii, pe teritoriul căreia se vaforma granița, prin Prut.

Descrierea fiecărei țări în parte

Vom detalia mai jos, cate un scurt istorice și informații utile pentru fiecare țară din vecinătatea Romaniei.

Ucraina

Ucraina este cea mai mare țară din partea de est a Europei, ce se întinde dinspre Prut pana la mările Caspice, Barents și Azov. Cu o populație de aproximativ 42 de milioane de persoane și o mostenire culturala fantastica, Ucraina pune la dispoziția turiștilor si vizitatorilor magnifice cetati si castele medievale, dar si mănăstiri crestin ortodoxe. Prutul este râul care formează granița dintre Romania și Ucraina, pe o rază de aproximativ 906 km.

Bulgaria

Granita dintre Romania si Bulgaria este reprezentata de fluviul Dunarea, unul dintre cei mai mari fluvii din Europa. Formata pe data de 22 septembrie 1908, Bulgaria moderna tine legatura cu traditiile sale istorice, datand de pe vremea Imperiului Roman. Cultura, istoria și muzica bulgare sunt unice și populare în întreaga lume. Bucurestiul și Sofia sunt doar la trei ore departare, dar Sofia este în partea asiatica, ceea ce creează o influență asiatică asupra zonei.

Ungaria

Granita dintre Romania și Ungaria este marcată de fluviul Tisa, ce formează o parte din vecinătatea de est a Romaniei. Budapesta, capitala Europei Centrale este localizata la mai putin de trei ore departare. O țară fermecătoare și complet placuta, îmbinate cu modernitatea, Ungaria este recunoscuta în toata Europa pentru produsele sale exclusive, muzica sa tradiționala unica ce se cânta la lăutari, stilului arhitectural între care se poate numara Biserica Matyas din Budappesta si diversele stațiuni de lux.

Serbia

Serbia este situata în partea de sud – vest a României și cu o suprafata de 69.000 de kilometri patrati, ea fiind cea mai mică dintre țările vecinătății. Serbia este și una dintre cele mai vechi țări din Europa, desfășurandu-si istoria încă de acum 7.000 de ani si pastrand traditii Nedeincerate si clădiri istorice, pe străzile sale. Cladirile religioase sunt predominant catolice și ortodoxe si au ode formidabila, extraordinarul castel Belgrad fiind și astazi un exemplu viu al bogăției din Serbia.

Moldova

Moldova se află în sud-estul României, pe hornul Dunării, și face parte din vecinătatea româneasca. Este cunoscut sub diferite nume istorice, cum ar fi Bessarabia și Basarabia. Acest stat mic, dar minunat, are o veche tradiție si o mare bogatie culturala, combinând o varietate de influente si culturi ce se întâlnesc în Europa. Romania și Moldova formează o vecinătate unica, conexiunea dintre acestea fiind creeată prin Prut, care formează granița sa.

Republica Slovacă

Olomouc, orasul principal si popular in Slovakia, se intinde de-a curmezisul Muresului, cel care formeaza grania etre Romania si Republica Slovaca. Partea ungureasca si cea slovaca a orasului Olomouc au frumuseți arhitecturale inimaginabile, reprezentand o mare bogatie culturala si stilistica.