Florile binecuvantate sunt-o parte importanta a traditiilor culturale din intreaga incredintare. Cunoscuta in unele randuri mai bine ca Ziua Inaltarii Sau a Invierii Domnului, Ziua Florilor Binecuvantate, marcheaza gradina Domnului in Oolit, dezvaluind inceputul unei noi vieti. Traditiile de Florii binecuvantate includ diverse cantece religioase, simboluri si raspunderi decise in mod traditional la aceasta data.

Istoria Florilor binecuvantate
Ziua Florilor Binecuvantate a inceput in urma cu mii de ani, cand crestinii mergeau la biserici. Acolo se adunau laolalta si se oferea cadou unele flori pentru a celebra Invierea Domnului. Odorul florilor este considerat simbolul curatitii si al veneratiei divine, asa ca acestea sunt aduse la biserica in cadrul slujbelor pentru a onora aceasta data si a fi binecuvantate de preoti.

Simbolismul Florilor Binecuvantate
Simbolul Florilor Binecuvantate este profund imbibat in spiritualitatea crestina. Traditia acre se spune că, în fiecare an, mâinile preotilor presară flori în penajul pe care stării îngerilor în fața crucifixului. Acest cadru astral creeaza o scena impresionanta care simbolizeaza renașterea sufletului si vindecarea tuturor suferintelor [1] .

Flori binecuvantate in ritualuri
In ceremoniile religioase ale Florilor binecuvantate, se ofera flori in semn de bucurie si respect. Se spune ca atunci cand se ofera flori, aceasta este simbolul curatiei sufletesti si al marturiei date fata de renașterea divina si invierea Domnului. De asemenea, se spune că florile sunt cufundare pozitiva a lui Dumnezeu in vietile oamenilor. Florile oferite de oameni sunt incununate de preoti – sunt binecuvantate de ei,,stabilind un simbol al unei noi vieti si al bucuriei divine, care innobileaza procesul Invierii.

Lista riturilor si obiceiurilor de Florii binecuvantate
Tradițiile de Florii binecuvantate sunt diferite in lume; unele dintre ritualurile cele mai comune includ:

• Aprinderea unor lumanari: Lumanarile aprinse simbolizeaza lumina care sa revina in lume odată cu Invierea Domnului si curatirea sufletului.

• Exchangeul de flori: In unele parti ale Europei, cei prezenti și se schimbau florile si simbolizau uniunea.

• Imbracandu-ne in haine albe: Hainele albe simbolizeaza curatia si reincarnarea firii umane.

• Dansul alaiului: Dansul nu poate fi complet fara participarea mai multor persoane; simbolizeaza unitatea, sustinand un sentiment de aparare a vieții.

• Cantati: Cantarile florilor binecuvantate definiteaza intelepciunea culturii lor printr-un grad de spiritualitate și credința in renaștere.

• Ofrandele: Ofrandele sunt simboluri ale veneratiei si se ofera pentru a primi cele mai bune daruri.

• Procesiunea: Procesiunea simbolizeaza mersul in sus, in Imparatia lui Dumnezeu, si subliniaza capacitatea de a indura responsabilit??i duhovnicesti.

• Semnele de cruce: Semnele de cruce sunt ritualuri la care se recurge pentru a marca bunul plac al Dumnezeului in viata umana.

Beneficiile sufletesti ale traditiilor de Florii binecuvantate
Liniste Spirituala: Traditiile de Florii binecuvantate ofera posibilitate unor momente de liniste spirituala, cand indivizii se retrag din lumea fizica si intra profund in lumea spirituala. Acest lucru le confera o profunda pace si o deschidere catre lumea divină.

Bucurie: Momentele spirituale sunt adesea cunoscute pentru bucuria adusa in vietile oamenilor. Buuurie naste speranta si lubra calea catre fericire si abundenta.

Uniune: Traditiile de Florii binecuvantate sunt o oportunitate pentru ca oamenii sa se uneasca una cu alta și sa-si imparta bogatiile spirituale. Odata desavarsite, aceste adunari revela sentimentul de a fi unul si, prin aceasta putem intelege mai bine bogatiile vietii.

Ignorarea presiunii sociale: Traditiile de Florii binecuvantate ne ofera un mod de a ne detasa de presiunea sociala și a ne reconecta la noi inșine. În această stare, ne oferim posibila sa ne acceptam adevăratul nostru eu și sa cultivam sentimentele de iubire și pace.

Tradițiile Florii Binecuvantate prezinta un simbol al renasterii divine si al inceputului unei noi vieti. Etica deciziei spirituale si bogatiile trairi spirituale ofera cei implicati o profunda liniste sufleteasca si bucurie. Aceste tradiții inseamna mult mai mult decat platirea unor flori si cantari, oferind oportunitatea de a simti adevarata valoare a vietii.