Cele mai tari filme Disney sunt acele producții care reușesc să aducă zâmbete pe buze tuturor, să inspire și să te facă să te gândesti la un moment dat cât de frumoasă poate fi lumea. Disney a creat o mulțime de filme de-a lungul anilor, unele mai bune decât altele, iar anul acesta vor veni și mai multe producții interesante. 

Toate filmele Disney sunt frumoase într-un fel sau altul, dar în cele ce urmează vom vorbi despre cele mai bune dintre acestea și de locul lor special în istorie.

Cele mai vechi și cele mai bine cunoscute filme Disney

Dacă ți-ar fi cerut să menționezi câteva dintre cele mai cunoscute producții Disney, cert este că vei vorbi despre filmele clasice precum Blanche-neige et les Sept Nains, Cenușăreasa, Câinele și Pisica sau Pinocchio – toate create în anii ’30-’40. Aceste desene animate sunt universal cunoscute, poveștile lor fiind încă reamintite și recitite peste tot în lume, învățând generații întregi de copii cele mai minunate lecții despre iubire, respect și responsabilitate.

Prezența Disney în cinematograful modern

Filmele Disney prin prisma lor modernă s-au aventurat în cinematograful modern încă din anii ’90, când au început să apară pe marile ecrane producții precum Aladdin, Tangled și The Little Mermaid – toate fiind adaptări ale poveștilor scrise de Fratii Grimm, Hans Christian Andersen sau Perrault. Aceste producții au avut parte de succese uriașe la box office și au fost urmate de alte reușite notabile precum The Lion King, Beauty and the Beast, Toy Story și Finding Nemo.

Cele mai populare filme recente

În ultimii ani canalul Disney a lansat pe marile ecrane producții prin care a reinventat propriile lor filme clasice. Acestea au fost în primul rand The Jungle Book ce s-a lansat în 2016 și Beauty and the Beast lansat anul trecut ambele fiind adoptații ale unor clasice Disney. Pe lângă aceste producții mai există și alte reușite precum Zootopia și Moana. În plus, în 2019 și 2020 vor fi lansate producțiile The Lion King și Aladdin, ultimele fiind foarte așteptate.

Clasicele live-action și producțiile muzicale

În ultimii ani, Disney a ales să abordeze o direcție nouă în ceea ce privește crearea de filme. Dintre aceste producții se disting clasicele live-action precum Alice in Wonderland, Cinderella, Beauty and the Beast și The Jungle Book dar și producțiile muzicale High School Musical, Teen Beach Movie și Descendants. Acestea au adus o atmosfera interesantă pentru spectator și pot fi menționate printre cele mai populare filme Disney.

Filme de epocă

Oricine are un mic cunoscător și poate remarca că Disney încă mai produce filme marca veche. În ultimii ani au fost produse filme precum Mary Poppins, Frozen și The Princess and the Frog, care au avut parte de foarte mare succes pe marile ecrane și au prezentat povești destul de bine documentate și interesante. Aceste producții au readus publicului nostalgic “sentimentul vechilor desene animate” și, în același timp, au punctat că Disney știe încă să se pregătească și să ofere filme originale și pline de viața.

Lista tuturor celor mai tari filme Disney

Una dintre cele mai pe scurt enumerări ale celor mai tari filme Disney cu siguranță ar include:

  1. Aladdin
  2. Frozen
  3. The Lion King
  4. Beauty and the Beast
  5. Peter și Wolf
  6. Cenușăreasa
  7. The Little Mermaid
  8. The Princess and the Frog
  9. Moana
  10. Zootopia

Toate aceste filme Disney par să domine cinematograful contemporan, alăturându-se și înnobilând orbita desenelor animate sau live-action. În cele din urmă, trebuie să ții cont de faptul că cele mai bune filme Disney sunt acelea care sunt pregătite să impresioneze publicul precum cele mentionate. Fie ca acestea să fie producții clasice, printre care se află și ultimele lor producții, cu ajutorul lor Disney aduce un strop de magie și poezie în viețile tensiunii și ale agitației contemporane.