Cele mai romantice filme de dragoste se numesc, de obicei, filme de dragoste. Acestea cuprind cele mai emotionante si emotionate povești de iubire, care te fac sa simti dragoste si sa te bucuri de clipele petrecute impreuna cu partenerul tau. Aceste filme sunt considerate ca fiind un mediu ideal pentru a-ti exprima sentimentele si pentru a crea o atmosfera speciala.

Exista o multime de filme de dragoste de-a lungul anilor, dar exista cateva care au ramas memoriabile si cele mai romantice filme de dragoste din toate timpurile. Iata o scurta lista cu cele mai memorabile sau romantice filme de dragoste:

  1. Titanic” (1997): Titanicul este unul dintre cele mai romantice filme de dragoste cu un sentiment de speranta si tristete. In acest film, Jack (Leonardo DiCaprio) si Rose (Kate Winslet) sunt vazuti impreuna, in timp ce se confrunta cu drama catastrofei. Jack si Rose au o poveste de iubire plina de ispite, motivatie si superlative. Scenele cuplurilor care se tin de mana si saruturile lor emotionante fac ca acest film sa fie printre cele mai romantice de dragoste.

  2. “Pretty Woman” (1990): Principele perfect – Richard Gere si curtezana Julia Roberts – Pretty Woman este probabil unul dintre cele mai romantice filme de dragoste din toate timpurile. Avem parte de un singur cuplu, iar faimoasele replici “De ce prostoica mea crede ca se apropie de un print” si “Sunt numai un print si sunt aici pentru salvat” sugereaza un final fericit si o poveste de iubire plina de drama si caldura.

  3. “The Notebook” (2004): Filme de dragoste nu sunt niciodata complete fara The Notebook (Jurnalul) – unul dintre cele mai emotionale si romantice filme de dragoste pe care oamenii le cunosc. Acest film ne prezinta povestea de iubire dintre Noah si Allie in care cei doi se indragostesc, se pregatesc sa se casatoreasca, iar apoi sa se indeparteze din cauza acestui mediu incercat. La final, filmul se termina prin intoarcerea lor fericiva si frumoasa de-a lungul vietii.

  4. “Sleepless in Seattle” (1993): Sleepless in Seattle, protagonizat de Tom Hanks si Meg Ryan, este unul dintre cele mai romantice filme de dragoste pe care le poatei vedea. In acest film, cei doi personaje se intalnesc din pura coincidenta, iar contributia comicului lui Rob Reiner face ca acest film sa fie unul dintre cele mai emotionante. Este o poveste plina de durere si inima duioasa si trista, de la casatoria lui Sam, de parintele sau, si pana la apropierea romantica dintre cei doi.

  5. “La La Land” (2016): La La Land a oferit publicului o poveste foarte romantica cu adevarat, care a pus un zambet pe chipul fiecaruia. In acest film, Emma Stone si Ryan Gosling fac o poveste de dragoste plina de succese si esecuri in care cei doi personaje traiesc o viata de iubire in cadrul culorilor vii ale orasului Los Angeles. Cel mai deosebit lucru este ca vedetele filmul natind scenele de dans foarte romantice si emotionante.

  6. “Romeo și Julieta” (1968): Julius Caesar-ul lui Franco Zeffirelli, care este povestea unei povesti de dragoste eterna, este de departe unul dintre cele mai romantice filme de dragoste. Acest film ne arata ce se intampla cand doi tineri isi gasesc intelepciunea si credinta in dragoste. Ne arata uimitoarea imagine de dragoste puternica si devotamentul extatic al celor doi personaje.

  7. “The Shape of Water” (2017): Elisa si povestea creaturei care isi doreste sa fie iubita este unul dintre puținele filme pe care trebuie sa le vezi. Bazat pe o poveste de dragoste intre doua fiinte din lumi diferite: o femeie muta si o creatura misterioasa, acest film ofera o perspectiva unica asupra relatiilor si a dragostei. Cel mai deosebit moment din acest film este scena de sarut plina de iubire si eliberare.

  8. “Casablanca” (1942): Casablanca este individual singurul film din aceasta lista care este considerat un clasic vechi, dar asta nu inseamna ca nu poate fi considerat ca fiind unul dintre cele mai romantice. Povestea dintre Rick si Ilsa pune publicului in fata realitatii si trista soarta a casatoriei lor, care este devastatoare. Cu cuvintele finale “Vino cu mine, Ilsa. Fara tine viata mea nu mai are niciun sens”, Casablanca va ramane intotdeauna una dintre cele mai romantice povesti de dragoste ale tuturor timpurilor.

Pentru a pune capat acestei liste cu cele mai memorabile filme de dragoste, nu este vorba doar de sentimentul de iubire si de momentele emotionante, poate fi exprimata in forme abstracte si creative, cum ar fi tema musicii sau a sunetului. Cele mai romantice filme de dragoste nu au neaparat nevoie sa fie unele filmate romantic, desi acest lucru aduce plus de puncte in opinia mea. Tema si tematica, chiar daca sunt abstracte sunt un element folosit in orice film de dragoste.

In concluzie, sentimentul de dragoste nu va aparea niciodata la fel intre fiecare film, dar ne recomandam sa fim romantici si sa ne bucura de spectacol. Cel mai bine este sa iubim ceea ce avem si sa acceptam ca dragostea poate fi exprimata in numeroase forme.