Conform știrilor recente, Netflix a anunțat că se așteaptă să producă peste 800 de titluri originale în 2021. Acesta este un număr destul de mare de filme de asistat, însă cum facem pentru a alege ceea ce merită să vedem? 

Uitându-ne în profunzime în lista lungă a filmelor originale produse de Netflix, am colecționat mai jos cele mai recente producții care merg să vadă, inclusiv filme lungmetraje, spectacole, filme documentare și speciali.

1. Birdbox

În 2015, Netflix a produs primul său film original, Birdbox – un thriller modern în stil horror. Filmul prezintă povestea lui Malorie, interpretată de Sandra Bullock, care alături de copii trebuie să navigheze pe râul Mississippi fără a se uita afară pentru că orice ar putea fi acolo poate provoca silirea umanității. Birdbox a fost bine primit și premiat și a devenit unul dintre cele mai populare filme produse de Netflix.

2. A Star is Born

A Star Is Born de Bradley Cooper și Lady Gaga a fost lansată în anul 2018 făcând furori atât pentru melodiile sale memorabile, cât și pentru interpretarea excepțională a celor doi actori principali. Filmul prezintă povestea unei hindoine începătoare care are norocul să fie descoperită și lansată de către un rocker câștigat de soartă. Cele două personaje călătoresc împreună pe calea unei cărți musciale îndrăgostite, ce reușesc să se bucure de succes împreună. A Star Is Born este unul dintre cele mai bine produse titluri ale Netflix care merită văzut.

3. Roma

Desi Roma, este una dintre filmele originale mai vechi de pe platforma Netflix, merită încă vizionat. Filmul este regizat de Alfonso Cuaron și prezintă povestea unei guvernante mexicane în vremurile recente. Prima persoană care vede acest film este desprinsă de câteva vise și temeri profunde care grabesc o călătorie metaforică și spirituală. Roma excită senzorial și a meritat premiul Oscar pentru cel mai bun film străin și pentru cele mai bune scenarii in 2018.

4. Okja

În 2017 Okja a atras atenția tuturor oamenilor și a obținut numeroase premii. Bong Joon-ho și Netflix au devenit create pentru producția acestui film compus din actori internaționali care prezintă povestea unei fetițe care încearcă să-și salveze prietenul său, un super pig curat, dintre mâinile unui conglomerate corporativ. Filmul prezintă mai multe mesaje despre relațiile, responsabilitatea și lupta de mediu.

5. Mudbound

Un alt film dramatic produse de Netflix, considerat ca fiind unul dintre cele mai bune filme produse, este Mudbound. Filmul este asupra unei familii care se reunește în Mississippi în anii ’40 și prezintă o dramă despre lupta a două familii – cea bogată albă și cea săracă de culoare. Pe parcursul poveștii, cei doi personaje vor înțelege că rasa, clasa și naționalitatea nu ar trebui să fie factori în a desemna pe cineva ca fiind superior sau inferior.

6. The Two Popes

Cu toate că este un film bazat pe istorie și religie, The Two Popes este destul de interesant pentru a fi urmărit. Acest film prezintă drama captivantă a ultimelor săptămâni de înțelegeri a celor doi diverși lideri ai Bisericii catolice, Papa Benedict și Papa Francis, când s-a confruntat o tensiune în mijlocul ideologic și conservator. Acest film pozează foarte bine cum diferitele perspective ale lui Benedict și Francis s-au alăturat creând un viitor mai bun pentru Biserică.

7. Marriage Story

Un alt film care trebuie văzut este Marriage Story de Noah Baumbach, al cărui subiect este lumea divorțului. Filmul prezintă drama unui cuplu care încearcă să rezolve ceea ce părea imposibil – cum să se despartă dar să se comporte ca și că a fi în mod civilizat pentru a se concentra pe binele copiilor lor. Acest film mângâie drama și propune o provocare interesantă pe problematica divorțului.

8. 22 July

Paul Greengass 22 July este mai mult decât doar una dintre cele mai bune filme produse de Netflix produse, acesta este un film care aduce tensiunea șocantă a unei tragice evenimente. Filmul se concentrează pe această zi de 22 iulie din 2011, atunci când o oarbă împușcă prin Norvegia un total de 77 de oameni, majoritatea fiind tineri, și explică urmăritorii de evenimentele ce au urmat, inclusiv felul în care o victimă a supravietuit sau miraculos atacului împușcăturilor multiple.

9. The Irishman

Un film pe care Netflix l-a produs în 2019 a fost The Irishman – un film care prezintă povestea profesorului italian, Frank Sheeran, interpretat de Robert De Niro. Acest film, regizat de Martin Scorsese explorează cazul unui asasinatic care se străduiește să echilibreze viața sa profesională și cea personală. Contribuțiile lui Joe Pesci și Al Pacino reînoiesc și mai tare filmul, relaxând privirea și provocând publicul să se întrebe cum suntem capabili de a face an