Transformarea baii in locatia favorita are la baza un principiu simplu: utilitatea agregata cu design-ul si influentele artistice din jurul tau. Cu asa multi arhitecti care pun accent pe a crea experiente pline de filme curajoase si functii ideale, ramane de vazut care sunt cel mai noi modele de bai si ce tip de oportunitati aduc.

Iata cateva dintre conceptele cele mai moderne care promit sa te ajute sa te bucuri si mai mult de calatoriile tale in baie ca niciodata.

1. Baile cu functionarea dubla

Daca locuiesti intr-o gospodarie care dispune de un spatiu limitat, dar de asemenea vrei sa iti largesti optiunile cand vine vorba de designul baii, baile cu design de dus si cada presupun o solutie simpla. Aceste bai apeleaza la elemente mobile care permit ca aceeasi suprafata sa detina cu usurinta si cada si dus. In functie de configuratia pe care o alegi, ai putea sa ai o cada aceasta sa fie inlocuita de o masa de dus ceata din sticla, cu inaltimea si latimea personalizabila.

2. Baile separate cu zone deschise

O versiune moderna a designului baiei obisnuite – ce presupune a exista unghiuri suplimentare, comunicare intre spatii si dinamica imprejurimilor – este cea a baii separate cu zone deschise. Tehnica este conceputa intuitiv, astfel incat sa permita interiorului unei bai sa fluenteze catre alte sectiuni ale casei si sa fie acoperit de aceasta, oferindu-ti elemente de lumina, adaptabilitate si conexiune cu intregul camin.

Cele mai cunoscute din acestea sunt unitatile tip open-space, in care separatia intre partile baii, duşului si a cazii se afla mult sub nivelul normal, prin urmare, oferind o senzatie de „intrare în zbor”.

3. Baile minimaliste

Cine nu a visat vreodata sa aiba o baie minimalista moderna? Acestea sunt prototipul luxului, ce are la baza elemente esentiale de design. Acestea se aude mai bine cu o baie conceputa pentru a fi relaxanta, decojita si, cel mai important, modernizata. Aceste bai sunt caracterizate de apartenenta lor la aceeasi liniaritate, stil si texturi uniforme. Cu amenajarile minimaliste, materialele pot fi mai moderne, elegant accentuate si creeaza elementele corespunzatoare pentru a oferi iluminarea potrivita si furnizarea excentricitatii cu anumite accente finale.

4. Baile de terapie spa

Toata lumea a visat de-a lungul timpului sa aiba o baie spa in confortul casei. Acum, mai mult ca niciodata, prin folosirea tehnologiei, aceste bai noi modalitati moderne de relaxare care aduc cu ele ambianta trairilor spa. Tehnologia moderna este adesea utilizata pentru a personaliza durerea, cu modele speciale care distribuie caldura peste intreaga intindere a baii si permit ajustarea acesteia in functie de preferintele tale, pentru un confort mai confortabil si o reala senzatie a spa. Alte produse sunt jeturi uscate care abordaza aceasta conceptie. La baza, jeturile uscate folosesc micro-bule de aer comprimat, care spala si masajeaza masa corporala pentru o relaxare profunda.

5. Baile inteligente si ecologice

Chiar daca princlusivitatea baiilor inteligente a crescut gradul de functionalitate si controlul asupra baii tale, ideea de utilizare a produselor ecologice in aceasta parada tehnologică ne invita sa renuntam la tot ceea ce este inutil si se concentreaza pe produseeco-friendly, îmbogatite nu doar cu un serviciu de calitate, ci chiar si cu protectia mediului.

6. Băile care invită natura înăuntru

Motivul pentru care băile se ascund sub acoperiș este acela că locuiți într-un mediu în care să vă bucurați de confort și spațiu optim. Acum, există și o baie care invită natura în proprietatea ta. Aceste băi sunt arhitecturate pentru a permite lumina soarelui sa intre in baie si sa capteze forme naturale si elemente artistice ale mediului inconjurator pentru a crea sentimentul persoanelor de răsuflare cu aerul fresh.

7. Băile art deco

Băile art deco sunt încă în fază de început, dar par a se impune într-o manieră surprinzătoare. Acest stil oferă un furnizor de combustibil osea controlata si o centrul romantic al baii, oferind sinceritate absoluta stilului. Fie ca alegi un aspect modern sau un element care aduce in baie elemente clasice, iubitorii art deco vor fi surprinsi sa descopere cum lumina, pozitia mobila a peretilor si adaugarea obiectelor decorative într-o maniera unica pot transorma o baie de rutina în una de arta.

Bai modernizate sau clasice, dar cu accesorii inteligente instalate, pot oferi sentimentul de relaxare tot ceea ce cauta fiecare persoană în căutarea anti-stres. Datorită numeroaselor tendințe de design care par a se schimba la fiecare turnare, în acest moment, bine-cunoscutele băi lansate în 2021 aduc un plus de lumea. Permite naturii sa intre în proprietatea ta, folosind jeturi uscate si, in plus, avantajul contribuirii la mediul inconjurator sunt câteva dintre tendintele cele mai populare in acest an.

Cu atatea solutii inteligente de design si instalare pe care le aveti la dispozitie, acum aveti optiunea de a va aventura in lumea interiorului inovativ, ce ofera elemente relaxante si extravagante ca regimuri.