Mulți părinți au dorințe arzătoare ca copiii lor să crească sănătoși, înțelepți și fericiți. Datorită acestei dorințe profunde, literatura și filozofia au produs numeroase citate despre copii și de ce sunt atât de speciali. Explorarea acestor citate frumoase despre copii poate ajuta la construirea unei atitudini pozitive față de educarea și implicarea lor în dezvoltarea personală.

Cuprins:
I. Cele mai celebrare citate și filosofii despre copii
II. Care sunt principalele citate și zicatori despre copii
III. Citate inspiraționale despre copii
IV. Citate despre educarea copiilor
V. Citate motivaționale despre copii

I. Cele mai celebrare citate și filozofii despre copii 

Copiii sunt miracolul existenței umane, iar mulți dintre cei mai mari crezuri și filozofi ai lumii au produs citate despre copii și despre lor. Una dintre cele mai cunoscute citate din toate timpurile este cea a lui George Bernard Shaw, care a spus “cel mai bun lucru pe care îl poți face pentru copilul tău este să îl înveți să dare de mâna cu viitorul lui”. De asemenea, francezul Voltaire, unul dintre cei mai influenți filozofi ai lumi, cunoscut în special pentru gândurile sale liberale, a spus: “Copiii sunt oglinda unei societăți sănătoase, în vreme ce un copil neîngrijit este un indiciu că un sistem e gata să se prăbușească”. O alta cunoscuta citata despre copii este a lui Doug Larson, un om de știință american, care a spus: “Copiii își uită ce faci, dar niciodată ce visezi”.

II. Care sunt principalele citate și zicatori despre copii 

Există numeroase citate și zicatori despre copii și impactul lor asupra vieții și a societății în general. Poate cele mai importante și citate despre copii sunt aquivocate de filozofi precum Aristotel, care a spus: „Una dintre cele mai mari bucuriile vieții este să fii un tată pentru copiii tăi”. De asemenea, Oscar Wilde, unul dintre scrinitorii care au schimbat vederile oamenilor asupra viaței și a educației, a spus: “Copiii sunt un pachet de și distracții. Nu un pachet de griji”.

Muzicianul John Lennon a contribuit și el cu o cunoscuta citată despre copii, spunand: “Dragostea pentru copilul tău trebuie să fie cea mai puternică pentru ca el să poată supraviețui în această lume”. Această citată a fost interpretată în multe moduri, dar principala idee exprimata este că dragostea lor, bunătatea și atenția pe care facem ca și părinți contribuie în mare măsura la produirea copiilor fericiți și încrezători.

III. Citate inspiraționale despre copii 

Mulți cunoscuți lingviști și escriitori au produs citate care încurajează și inspiră părinții în relația lor cu copiii. Unul dintre cele mai cunoscute citate despre copii este al scriitorului polonez Roman Brandstaetter, care a spus “copiii sunt mai inteligenți decât oricare dintre noi, dar ei sunt mai mult decât atât – ei sunt speranța”, care indică importanța de a fi entuziasmati pentru ceea ce facem și speranta ca unii mai buni care face ca lumea sa se schimbe.

Un alt cunoscută citata despre copii este cea a cântărețului și actorului Will Smith, care a spus “înveți de la copii că viața este mai bună atunci când trăiești și îți exprimi imaginația, încearcă să te bucuri de micile lucruri care se întamplă zilnic”. Când vine vorba de copii, educația joacă un rol important în dezvoltarea lor personală și socială.

IV. Citate despre educarea copiilor

Mulți lingviști și educatori au furnizat citate despre educarea copiilor și felul în care aceasta poate influența într-un mod pozitiv creșterea lor. Una dintre cele mai cunoscute citate despre copii vin de la scriitorul american John Dewey, care a spus: “Educația constă în facilitarea schimbării, dezvoltării și asimilării de cunoștințe”. Această frază exprima câteva principii esențiale în educarea copiilor, cum ar fi angajarea lor în activități creative și stimularea lor de a învăța și de a se dezvolta pe parcursul procesului educational.

De asemenea, scriitorul american Peter McWilliams a exprimat și el o frumoasă citată despre copii: “Educația copiilor trebuie să fie un proces prin care ei sunt pregătiți să descopere de ce bei dat un ecou la pregătirea lor și să descopere cum să producă mai multe ecouri”. Această citată accentuează faptul că, în educarea copiilor, trebuie luați în considerare sentimentele și nevoile lor, pentru a promova dezvoltarea lor personal.