Filmele de groaza sunt toate fascinante in moduri diferite. Unele te lasa sa tremuri de frica, in vreme ce altele te lasa sa te bucuri de suspans. Din acestea din urma, pana la cele mai infricosatoare filme horror, iti vom prezenta in acest articol.

Indiferent daca esti un fan hardcore al genului sau un observator interesat, urmatoarele filme horror ar trebui sa le vezi cel putin odata, intrucat sunt titluri ale caror efect despre horror nu s-a estompat nici la marele public si nici printre critici.

Iata deci care sunt cele mai infricosatoare filme horror din toate timpurile:

  1. The Shining (1980)

The Shining este o poveste clasica si una dintre cele mai terifiante filme horror cu un scenariu captivant si ingrozitor ce se bazeaza pe cartea lui Stephen King cu acelasi nume. Filmul urmeaza Jack si Wendy Torrance impreuna cu fiul lor, Danny, care calatoresc la un hotel isolated iso­lat.

Insotit de o cunoscuta descriere a lui Kubrick, adaugata la nominatiile pentru Oscar, acest clasic si macabru film de groaza inca se bucura de un renume covarsitor si e considerat unul dintre cele mai bune filme horror vreodata.

  1. The Exorcist (1973)

Incredibil de influent, Exorcistul ramane unul dintre cele mai infricosatoare filme horror de pana acum. Acest film de groaza a luat ritualurile catolice si le-a prezentat intr-o maniera mitologicoreligioasa profunda si comica.

Dincolo de scenariu profund, Exorcistul are una dintre cele mai provocatoare aduceri aminte pe care le-a scos la lumina, inclusiv pestera, pentru a aduce in prim planemotiile intense, pe care le simte personajul Satans.

  1. Alien (1979)

Un mix intre science-fiction si drama, Alien s-a bucurat de renume ani de-a randul si de atunci, a devenit un film cult pentru generatiile moderne. Acest film horror, povestind despre corpuri straine si creaturi bizare al catreui teritoriu se extinde dincolo de Tabu, este in continuare considerat unul dintre cele mai bune filme horror.

Scenariul intrigant si uimitor al lui Ridley Scott face din filmul Alien o experienta care te lasa cu senzatii de frica si teama.

  1. A Nightmare on Elm Street (1984)

Desi acest film clasic de horror si-a inceput existenta ca una dintre cele mai bune productii independente ale tuturor timpurilor, a devenit rapid unul dintre cele mai bune filme horror din intreaga industrie. Cu Freddy Krueger in rol principal, acest film de groaza ofera senzatii cumplite si fantastice particpantilor la visele sale.

Imbinarea misterelor si a suspansului cu monstrul mitic Freddy Krueger au facut din aceasta productie una dintre cele mai infricosatoare filme horror de data aceasta.

  1. The Silence of the Lambs (1991)

In mod uimitor, aceasta productie bazata in intregime pe suspans si mister, nu s-a lansat multa vreme in lumea larga, insa totusi a reusit sa devina in scurt timp una dintre cele mai infricosatoare filme horror din lume. Ea ii are in centrul atentiei pe un expert psihopatolog care investigheaza diverse crime si toxicomani si pe unul dintre tarminii recidivanti ai lui Hannibal Lecter.

The Silence of the Lambs s-a bucurat de nenumarate nominalizari si premii, precum si de succesul de la box office, in special fiindca a iesit in evidenta ca unul dintre cele mai bune filme horror scoase vreodata in lume.

  1. The Texas Chain Saw Massacre (1974)

Cu siguranta unul dintre cele mai cunoscute si infricosatoare filme horror din toate timpurile, uciderea cu lantul de motarca merge prea departe si consemneaza unul dintre cele mai cumplite acte macabre pe care le vezi intr-un film.

Acest film de groaza de la inceputul anilor 70i, l-a preferat pe un familist cu boli mintale, care foloseste lantul de motocasa pentru a-si lovi victima si care s-a situat in fruntea filmelor de groaza in mai multe decenii.

  1. The Omen (1976)

The Omen, fiind unul dintre primele filme horror, poate fi usor numit unul din cele mai infricosatoare filme horror din toate timpurile. Acest film urmareste Chris si Katherine Thorn, care isi iubesc fiul Damian, insa ei nu stiu ca el este un copil diavolesc.

Cu o surpriza continua la fiecare scena si o suspans care masoara adancimile ispravii lui damian, filmul The Omen ramane un clasic ansamblu al produsului horror, pana in zilele noastre.

  1. Carrie (1976)

O parabola cu tema ”abuzului si a razbunarii”, Carrie adauga suspans epocal si o atmosfera unica de groaza. Avand o distributie solida, acest film de groaza se bazează pe cartiera lui Stephen King, unde o frenezie sinistra este lansata si isi croieste drum, mentinand publicul in suspans.

Cu o interpretare realista, interpretarea lui Sissy Spacek a facut din Carrie unul dintre cele mai infricosatoare filme horror de groaza.

  1. Phantasm (1979)

Unul dintre cele mai bine clasificate filme horror, Phantasm a ramas in atentia publicului de la lansarea sa incoatra 1978. Acest film urmareste actiunea lui Mike si Jody ce descopera The Tall Man si trupele sale de creaturi intunecate.

Cu elemente de mistere si atmosfera incalcioasa si suspans intens, Phantasm ramane unul dintre cele mai infricosatoare filme horror, chiar si dupa 40 de ani.

  1. Hellraiser (1987)

Hellraiser, este unul dintre cele mai infricosatoare filme horror facute vreodata, iar propriul terorism de randament l-a impins la noi inaltimi ale lui horror.

Filmul urmareste familia Cotton, care si-a adus in casa un cub misterios, cunoscut sub numele de Lament Configuration, care deschide usile templului infernului si convoaca creaturi intunecate.

Cu distributie buna, Hellraiser a ramas unul dintre cele mai fanotate filme horror din zilele noastre.

Concluzie

Exista multe filme de groaza care ar putea fi pana in punctul de a fi considerate cele mai infricosatoare. Din filmele mentionate mai sus, putem fi de acord ca The Shining, The Exorcist, Alien, The Silence