Intuitia si imaginatia copiilor sunt bogate si extrem de curioase, iar pasiunea lor pentru melodii frumoase si antrenante creste pe zi ce trece. Daca esti parinte si vrei sa iti oferi copilului tau muzica buna, special selectata pentru ele, iata 10 dintre cele mai populare si mai frumoase cantece pentru copii.

 1. Cântecul ”Dezlegați-vă șalurile” – Un cântec vechi românesc, cu un ritm vesel și versuri înțelepte, melodia încurajează copiii să se ofere unul altuia bucuria de a dansa împreună și un feedback pozitiv.

 2. Cântecul “Hei, Little Baby” – o versiune adaptata a clasicului “Heigh Ho” de pe Desene animate Disney, aceasta versiune moderna a cântecului oferă copiilor un motiv de bucurie, atât prin versurile sale amuzante, cât și prin melodie vesela.

 3. Cântecul ”Cucurigu” – Un cântec cu melodie antrenanta si versuri pozitive, care incurajeaza copiii sa se bucure de orice clipa si sa fie prietenosi si grabnici.

 4. Cântecul ”Cântecul păsării” – Un cântec de dragoste cântat de copii și mama lor, ce vindeca și confortează inimile. Melodia usoara si ritmul cadent il fac un canto bun si pentru inima si pentru ureche.

 5. Cântecul ”Eu sunt un mic mutaționar” – Versuri alerta și spontanee, ce încurajeaza copiii sa se bucure de muzica si sa exploreze lumea în jurul lor.

 6. Cântecul ”Iepurașul” – Un cântec humoristic, cu versuri interesante și melodie senzuala, care crează un mediu haios și optimist pentru a petrece timpul în compania prietenilor.

 7. Cântecul ”Trebuie Sa Alegi” – Versuri interesante și de invatamant, ce învața copii cum sa ia decizii în viata lor, în mod independent.

 8. Cântecul ”Marele lanț de aur” – Un cântec care creează un sentiment de unitate și narata despre caracterul unor persoane frumoase și blânde.

 9. Cântecul ”Coboara doamne curcubeu” – Melodia lină, imbinata cu versuri pozitive și colorate, ii va ajuta pe cei mici sa viseze și sa se bucure de clipa de bucurie.

 10. Cântecul ”Cântecul Puiului” – Un cântec antrenant și optimist, ce oferă un trecut vesel si aventuros. Melodia leyva si versurile explorează un univers colorat.

Importanta Muzicii pentru Copii

Ascultarea muzicii poate fi o experienta extrem de pozitiva pentru copii. Acestia pot învata versurile si intelege concepte mai bine atunci când iau parte la cantat sau la ascultarea unor melodii inteligente si interesante. Muzica poate fi folosita si ca instrument de relaxare, in acelasi timp, le ofera copiilor șansa de a face o activitate distractiva.

Muzica are un efect direct asupra procesului de creativitate si de dezvoltare emotionala si cognitive a copiilor. Acesta ii poate ajuta sa isi dezvolte aptitudinile de cântat, de dans si de a asculta cu atentie, si oferi un sentiment de satisfactie si recompensa emotionala. Interactionarea cu muzica poate sa le stimuleze si creativitatea si intelectul si le ofera ocazia sa se exprime prin cantat, dans si alte activitati.

Cantecul poate functiona si ca terapie emotionala si poate ajuta la ameliorarea sentimentelor cum ar fi teama, tristetea sau frustrarea. Acesta poate sa devina un mijloc de a exprima sentimente prin care cei mici nu se pot exprima in vorbe.

De asemenea, muzica poate oferi copilului o conexiune cu alte persoane. Cantatile cunoscute de toata lumea ofera pasiune si bucurie si creeaza o conexiune cu oamenii din jur.

“Cantecul este o punte intre teritorii necunoscute si oportunitati nebanuite.” – Uriah Hamilton

Alegeri Variate de Cantece pentru Copii

Prin selectarea cantecelor cu versuri inteligente si teme interesante, puteti crea un mediu de învatamânt distractiv, atât pentru elevii din clasa, cât si pentru acasa. Alegerea unuiare cantecelor potrivite poate ajuta copiii sa învete cu mai mult entuziasm si eficienta, sa îsi dezvolte abilitatile si sa isi atinga scopurile.

Exista un numar mare de cantece pentru copii, iar alegerea unui set care sa fie atractiv și educativ poate fi greoaie. Pot fi educative, sau distractive, sau poate modela procesul de dezvoltare emotionala a copilului. De exemplu, cantecele cu versuri care ii invata pe copii sa se bucure de fiecare zi, sa descopere lumea, sa isi mosteneasca curajul si sa se exprime prin muzica fac parte din aceasta categorie.

Iata cateva dintre cele mai populare cantece pentru copii:

 1. Cântecul ”Cântecul puiului” – Un cântec clasic si antrenant, ce te duce cu gandul la copilaria vesela si curioasa. Melodia lină a song-ului combinată cu imaginile vii și colorate îi vor stimulat pe cei mici sa exploreze lumea, iar versurile vor incuraja curiozitatea lor.

 2. Cântecul ”Trebuie sa alegi” – Un cântec motivațional, care isi propune sa încurajeze copiii sa caute raspunsuri si sa ia decizii independente in viata lor. Semnificația versurilor ofera copiilor o sentiment de curaj.

 3. Cântecul ”Eu sunt un mic mutaționar” – Versuri alertă și spontane, ce încurajeaza.