Toata lumea stie ca Romania este una dintre cele mai frumoase tari ale Europei si are multe lucruri de oferit turistilor. Din munti si stanci spectaculoase, parcuri nationale, biserici vechi, sate pitoresti, cele mai frumoase lacuri, coaste si multe altele, Romania ofera oportunitati nelimitate si infinite pentru toate tipurile de turisti.

Iata cateva dintre cele mai faimoase si de neuitat locuri de vizitat din Romania:

 1. Castelul Bran
  Castelul Bran, cunoscut si sub numele de Castelul Companilor Fundasului Dracula, este unul dintre cele mai cunoscute si mai vizitate obiective turistice din Romania, atat de dragoste fata de personajul literar, Catalin Dracula, cat si pentru aspectul sau aparte. Castelul, situat la poalele muntilor Bucegi, ofera un excellent mediu pentru a explora misterul legendei.

 2. Citadela Alba Iulia
  Citadela din Alba Iulia este cea mai frumoasa si cea mai bine conservata constructie de aparare din Romania. Construita in 1715, citadela este cea mai vasta din intregul est european si este un must-see pentru orice persoana care viziteaza Romania. Ofera un spectacol uimitor si o oportunitate unica de a afla mai multe despre istoria acestei tari.

 3. Maramures
  Judetul Maramures este un loc cu adevarat pitoresc, unul dintre cele mai frumoase judete din Romania si unul dintre cele mai bine conservate. Acesti spectaculoase munti, impreuna cu traditiile fascinante, stancile de granit si portile de lemn adauga un sentiment de magie la destinatia ta.

 4. Muntii Fagaras
  Muntii Fagaras cunoscuți pentru frumuserea lor naturala și oportunitățile spectaculoase de excursii și drumeții. Situat in mijlocul Ardealului, acum este parcul national „Transfagarasanul”, ce oferă turiștilor un sens unic și frumusetea unei păduri virgine.

 5. Delta Dunarii
  Delta Dunarii este una dintre cele mai frumoase destinatii de pe teritoriul Romaniei, fiind un adevarat paradis pentru cei care vor sa se bucure de frumusetea naturii. Situat la sud-estul tarii, acesta ofera oportunitati unice pentru excursii pe bicicleta si navigare, precum si o mare varietate de provocari pentru sezonieri.

 6. Lacul Vidra
  Acest lac de vis si minunat cadru este situat la poalele muntilor Bucegi si ofera o frumusete de neuitat. Lacul Vidra poate fi considerat unul dintre cele mai frumoase lacuri din Romania si, cu siguranta, trebuie sa fie vizitat cand ajungi in statiunea Romania.

 7. Castelul Peles
  Unul dintre cele mai cunoscute si impresionante castele din Romania este Castelul Peles, situat in Sinaia. Castelul este un simbol al vietii armonioase si ofera o superba vedere asupra muntilor, precum si peisaje ale gradinilor sale luxuriante.

 8. Cheia
  Unul dintre cele mai frumoase si bine conservate orase din Romania este Cheia. Satele de acasa de paie, casele de colibe, terasele cu vita de vie si stradutele inguste ofera o experienta unica si o portie de romantism celor care vor sa se bucure de magia locurilor.

 9. Sighisoara
  Unul dintre cele mai vechi orase ale Europei, Sighisoara ofera o experienta de vis, cu un mediu medieval intact, multe porti vechi, biserici si cladiri. Un tur al acestui oras va fi cu siguranta in amintirea ta pentru intotdeauna.

 10. Sinaia
  Sinaia nu este doar unul dintre cele mai frumoase orase montane din Romania, ci si un loc fantastic de a te relaxa, de a practica sporturi de schi si de a explora peisajul minunat al muntilor. Aici vei gasi, de asemenea, un parc frumos si pitoresc si un lac, ceea ce creeaza o atmosfera unica si relaxanta.

Pe langa acestea, mai sunt multe alte locuri de vizitat si de explorat in Romania. Padurile, dealurile si muntii si magazinele si galeriile de arta, care ofera oportunitati de cumparaturi si distractii nelimitate, se intrec una pe alta. Natura, muzeele, castele si alte obiective turistice ofera o experienta unica pentru cei care le exploreaza.

Indiferent daca tii sa explorezi parcuri nationale sau orase, sa mergi la munte sau la mare, Romania ofera turistilor o experienta unica si frumusete de neegalat. Acestea sunt doar cateva dintre cele mai frumoase locuri de vizitat in Romania, dar cu siguranta sunt multe alte locuri care merita sa fie descoperite. Bucura-te de experientele pe care Romania ti le-ar oferi, si fa-ti amintiri pe care le vei povesti oricui.