Filmele au fost de multă vreme o sursă de inspiraţie şi emoţie pentru oamenii din toată lumea. Au transformat lumea într-un loc mai bun cu poveştile lor încurajatoare despre dragoste şi libertate. În fiecare an, industria producătorilor de filmuri evoluează şi se schimbă în mod constant, reuşind să creeze filme provocatoare, captivante şi de înaltă calitate. National Board of Re-view (NBR) cataloghează filmele pe baza criticilor lor de film şi a voturilor lor pentru a le compara şi a le clasifica ca fiind una din cele mai bune filme. Această clasificare poate oferi fanilor un loc care să le permită să afle care sunt cele mai bune filme disponibile pentru vizionare.

Dar care sunt, de fapt, cele mai bune filme din toate timpurile? Iată, în acest articol vom căuta să răspundem acestei întrebări discutând despre top 10 cele mai exceptionale, interesante și mai bine apreciate filme din toate timpurile.

Criterii vizate la alegerea celor mai bune filme din toate timpurile

Înainte de a intra direct în clasamentul celor mai bune filme, să ne uităm la câteva criterii principale care le-au făcut să fie selectate după un proces complex. Criteriile pot fi enumerate astfel:

• Povestea: Unul dintre cele mai importante lucruri care contribuie la clasament este povestea. Un scenariu bun şi captivant, scenarii care creează un echilibru între elementele sale mai puţin evidente care fac ca povestea să fie memorabilă.

• Actori: Acest lucru necesită ca scenariul să fie susţinut de actori în măsură să aducă la viaţă personajele respective. Actori care pot realiza adecvat diversitatea emoţională a scenariului prin jocul lor.

• Regizor: Acest lucru oferă disparate componente ale filmului care se îmbină încât să creeze o imagine unitară. Regizori sunt acreditaţi pentru crearea unei imagini frumoase prin alinierea elementelor de design.

• Structură: Structura filmului contribuie la un flux natural şi logic al acţiunii. O bună structură face ca filmul să fie captivant şi interesant, care oferă rezolvări provocatoare pentru ceea ce s-a setat iniţial ca viziune.

Top 10 cele mai bune filme din toate timpurile

  1. Godfather: Acesta este, fără îndoială, unul dintre cele mai bune filme de-a lungul timpului. Acestea au revoluţionat industria filmului, fiind primul film din trilogia de succes a lui Francis Ford Coppolla. Acest film a fost primul care a arătat publicului o viziune asupra universului criminal şi a subliniat problemele emoţionale ce le înconjură.

  2. The Shawshank Redemption: Acest film urmăreşte povestea lui Andy Dufresne, un bancher încarcerat pe nedrept. Acestea explică cauzele pentru care se află în închisoare şi modul în care această experienţă îl afectează.

  3. Casablanca: Acest film urmăreşte saga de dragoste dintre Rick Blaine (Humphrey Bogart) şi Ilsa Lund (Ingrid Bergman). Acest film aduce la suprafaţă teme importante pe baza unei poveşti bine construite.

  4. One Flew Over the Cuckoo’s Nest: Acest film pe baza romanului lui Ken Kesey prezintă lupta lui Randall Patrick McMurphy (Jack Nicholson) cu autoritatea asupra pacientilor internaţi într-un azil de nevrotici. Acest film ia în considerare situaţia problemelor sociale, cum ar fi abuzul de putere la locul de muncă sau ispitele din mediul înconjurător.

  5. Star Wars (A New Hope): Este primul film din trilogia Star Wars şi, de asemenea, cel mai popular. Acest film prezintă povestea lui Luke Skywalker, un tânăr care îşi începe călătoria de a deveni un erou al galaxiei. Acest film a depăşit limitele cinematografiei printr-o imagine maiestuoasă cu un scenariu foarte bine construit şi buni actori.

  6. The Godfather Part II: Acesta este cel de-al doilea film din trilogia de succes a lui Francis Ford Coppolla. Acestea simultan ne arată poveştile lui Michael Corleone şi a tatălui său, Vito Corleone, care sunt alături în acelasi timp. Aceste filme sunt remarcabile prin prezentarea unei povesti încât paralele în același timp si a actorilor care au excelat în roluri.

  7. The Dark Knight: Acest film a fost produs de Christopher Nolan și a urmărit lupta lui Batmanimpotriva foarte periculosului Joker. Acestea inseamna mai mult decat povestea lui Batman, deoarece ne introduce în lumina moralității, justiției, prejudecăților și câtorva alte concepte interesante.

  8. Schindler’s List: Acest film prezinta povestea lui Oskar Schindler, un afacerist german care se opune Holocaustului și salvează peste 1200 de evrei. Acest film a captivat publicul cu povestea sa tulburătoare și prin mesajul său politic profund.

  9. The Good, The Bad, and The Ugly: Acest film este încercarea a trei oameni care încearca să găsească o comoară ascunsă pe teritoriul crud al războiului civil din America. Acest film este renumit pentru cinematografia sa remarcabilă și sound-track-ul iconic.