Atunci cand vine vorba de limba engleza, exista multe posibilitati pentru a-ti imbunatati abilitatile de comunicare. Unul dintre modurile in care poti face acest lucru este prin citirea de carti. Alegerea cartilor potrivite poate fi realmente presanta, asa ca am creat un ghid care iti va arata statisticile despre cele mai bune carti in engleza de citit. 

Acest articol iti va prezenta cateva dintre cele mai bune deja-clasice, adaugand si cateva titluri recente, astfel incat sa fie ceva pentru toata lumea.

Cum sa alegi ce carte sa citesti

Atunci cand iti faci biblioteca personala, primul pas este sa alegi ce carte sa citesti. Cand alegi ce carti sa citesti in engleza, trebuie sa iei in consideralre unele elemente indispensabile, precum gradul de dificultate al cartii alese, preferintele tale de genuri de carti, precum si posibila obtinere a unui beneficiu educational sau spiritual din citirea cartii. Desigur, in acest proces exista, de asemenea, factori secundari, precum numele autorului, recenziile anterioare, navigarea in ceea ce privesc preturile de librarie si recomandarile prietenilor.

Cele mai bune carti in engleza

Iata cele mai bune carti in engleza, indiferent daca iti place sa citesti un roman sau un poem. Fiecarui gen literar i se va acorda importanta, asa ca sa iti faci o idee.

Romane scurte

  1. Animal Farm de George Orwell – Aceasta este, fara indoiala, cea mai buna carte scrisa in engleza si readuce in atentie micile detalii ale neintelegerii intre rase, clasa si culturi.

  2. The Catcher in the Rye de JD Salinger – Aceasta carte de J.D Salinger este, fara indoiala, una dintre cele mai bune carti in engleza pe care ar trebui sa le citeasca fiecare.

  3. The Picture of Dorian Grey de Oscar Wilde – O fantezie despre adevaruri dure care produc aceleasi efecte chiar si astazi, aceasta carte scrisa de Oscar Wilde a devenit o adevarata bijuterie literara.

Romane lungi

1 Les Miserables de Victor Hugo – Cu o saga de o viata intreaga si mai multe persoane, aceasta printesa cartii clasice a dorit si a reusit sa schimbe atat opiniile cititorilor cat si pe cei din jur.

  1. Moby Dick, de Herman Melville – Cel mai cunoscut roman al lui Herman Melville, aceasta este o aventura impresionanta si profunda a unui antrenor de pescuit care incearca sa-l captureze pe cunoscutul Monstrul alb.

  2. Ulysses, de James Joyce – Aceasta carte printre cele mai bune in engleza se concentreaza asupra aventurilor unui bucatar pe drumul sau inapoi la faimosul insula Ithaca.

  3. Gone with the Wind, de Margaret Mitchell – Povestea mamei lui Scarlett devine un regulament al Hollywoodului, vorbind despre istoria orasului New York si despre cele 16 state care fac parte din partea de Sud.

Poeme

  1. The Raven de Edgar Allen Poe – Poe a creat invechitul Raven ca instrument simbolic si densesori al ambiguitatii sale, folosind metafore si paradoxuri pentru a-si explica ideile sale.

  2. Ode to the West Wind, de Percy Shelley – Acesta este cel mai bun exemplu de oda in literatura engleza si este un poem intelept si profund despre natura si schimbarile ei, tema principala fiind definita de zeul creator al naturii.

  3. The Waste Land de T. S. Eliot – Inspirata de leganda, miturile si drama care a marcat acea epoca, acesta este unul dintre putinele poeme care abordeaza subiecte precum: moartea si singuratatea.

Lectii nutritive

  1. Love Does: Discover a Secretly Incredible Life in an Ordinary World, de Bob Goff – Cu memoriile sale emotionante despre sensibilitatea umana, Bob Goff il invata pe cititori cum sa observe perspectiva iubirii si a milosteniei care poate fi urmata in luarea deciziilor, ceea ce scoate in evidenta o schimbare pozitiva in mentalitatea generala.

  2. Wrestling with Ghosts: A Personal and Scientific Account of Sleep Paralysis, de Jorge Conesa – Acest bestseller al „New York Times” are ca tema temutul si adeseori nespecificatul fenomen al paraliziei prin somn. Este o exprimare eleganta si uneori cinic de problema lui Conesa, detinand si analize de stiinta moderna si cercetari despre istoria paraliziei prin somn.

  3. The War of Art: Break Through the Blocks and Win Your Inner Creative Battles, de Steven Pressfield – Unul dintre cele mai bune carti scrise in engleza, aceasta este o carte despre motivatia personala si foamea de succes, ajutand cititorii sa-si asume propria lor marinare care sa-i ajute sa-si atinga telurile.

Cu toate ca lista poate sa continue la nesfarsit, acest ghid contine cele mai bune carti in engleza recomandate pentru a fi citite. Fiecare din cartile mentionate asigura o relație unica catre cititor, oferindu-i o lume de creativitate si intelepciune prin cuvintele folosite. Exista atat de multe carti care mai degraba te vor entuziasma, motiva si chiar educa, si tu decizi care se potriveste cel mai bine.