Mintea umana poseda potentialul de a evolua si de a ajunge la mai mult decat ar putea rezulta din conditiile existente. Odata ce aceasta disponibilitate a fost recunoscuta, oamenii au inceput sa vada calea catre o dezvoltare personala. Din momentul acesta, se poate spune ca au existat multe carti de dezvoltare personala, fiecare punandu-si amprenta asupra cresterii individuale si oferind tehnici si abilitati inotabile.

Atunci cand vine vorba despre cele mai bune carti de dezvoltare personala, exista o multime de optiuni. Pe masura ce progresam, exista mai multe autori, mai multe perspective si mai multa intelegere a crestere si dezvoltarii personale. Exista aproape orice tip de carte de dezvoltare personala disponibil, astfel incat fiecare sa gaseasca ceva atractiv si relevant pentru contextul sau.

Cu toate acestea, sunt anumite carti care depasesc in mod remarcabil uriasele proprietati ale dezvoltarii personale. Mai jos, va prezentam cateva dintre cele mai bune; recomandarile noastre pentru urmatoarea lectura.

Lista celor mai bune carti de dezvoltare personala

  1. 7 Habits of Highly Effective People – Stephen Covey

Aceasta carte poate fi considerata o biblie a dezvoltarii personale si profesionale. Despre: 7 Habits of Highly Effective People, Stephen R. Covey sustine, prin exemplul sau, ca suntem toti in mare masura responsabili de traiul nostru si de nevoile noastre. Avand in vedere acest lucru, cartea invata lectura navigarea strategica prin fortele exterioare catre suportul intern si propriile lor tinte personalizate.

  1. Psihoza lui Ecstazy – Stanislav Grof

Stanislav Grof a promulgat ideea potrivit careia suntem programati sa descoperim principii autentice ale dezvoltarii prin a fi in contact direct cu modalitati de gandire si tratament mai profunde. Aceasta carte ofera cititorului o limbajul prin care sa-si vizualizeze regresia si profunzimea divina inregistrata in noi.

  1. Autocunoastere prin Mandalas – Dr. Joan Kellogg

Aceasta carte ofera cititorului informatii cu privire la practicile de autocunoastere spirituala, folosind mandala ca simbol si instrument prin intermediul caruia acesta poate conecta ranile si nevoile inimii sale. Ea o invata pe cititor cum sa-si cheme propria divinitate, moment in care poate intelege mai bine si mai profund cele sapte centri principali.

  1. Raspunsuri deschise la inchiderea confuziei – M. Scott Peck

Raspunsuri deschise la inchiderea confuziei se concentreaza asupra constientizarii tehnicilor adecvate de depasire a fricilor personale si a blocatelor adanc inradacinate in subconstient. Aceasta carte se concentreaza pe modalitatea de a dezvolta reactiile intime si pedepsirea propriilor noastre rateuri, asa cum si modul de a interioriza si de a intelege mai bine sentimentele si simturile.

  1. Sinele Remarcabil – Wildred Probst

Aceasta carte ne invata sa ne intelegem cu adevarat pe noi insine pentru a transforma capacitatea noastra de a ne creati propria dezvoltare emotionala. Ea invata cititorii sa-si reprogrameze programul intern si sa-si exploreze cum se simt, sa-si indeparteze negativitatea si sa se conhaibuleze cu energia interioara lor. Aceasta carte recomanda abilitatea de a accepta ramanserile noastre.

  1. Completarea nevoilor profunde – Abraham Maslow

Cercetarile lui Abraham Maslow au evidențiat necesitatea metodelor adecvate de a economisi energia personala si de a accepta noi provocar. In aceasta carte, Maslow explica cum sa ne selectam nevoile pentru a creste si sa ne acceleram potentialul si ca, in prezent, stam in fata provocarii de a deveni toti mai constienti de propriile noastre nevoi.

  1. Esențe intime ale creativitatii – Mihaly Csikszentmihalyi

Mihaly Csikszentmihalyi exploreaza conceptul si elementele creativitatii, invatand utilizatorii cum sa se bucure de ritmul vieții lor si sa-l transforme pe aceasta. Acesta pledeaza pentru evadarea rutinei si limitelor prezentate, pentru a se bucura in prezent si a transforma simturile cu fluxurile experientei creativitatii.

  1. Puterea elementului neasteptat – Chip Heath si Dan Heath

Aceasta carte exploreaza tematica crearii modului in care apar circumtantele neobisnuite in situațiile raportate la temerile omului. Ea ne invata cum sa alegem sa urmam drumuri care sa permita rezultate extraordinare in noile noastre aventuri.

Exista o multime de carti care va pot ajuta sa va orientati prin ceea ce inseamna mai multa dezvoltare personala si constienta. Aceasta lista cuprinde unele dintre cele mai evidente optiuni care se pot adauga la biblioteca de dezvoltare personala si poate fi folosita ca punct de referinta pentru reactualizarea si reexaminarea sentimentelor, emotiilor si nevoilor individuale. Diversitatea lor ofera o raza larga de perspective si motivatii asupra propriului subiect, astfel incat fiecare sa poata stabili limite creative si sa se bucure de abilitatile de care dispune fara de constrangeri.