Cei 12 semne zodiacale sunt cele mai cunoscute simboluri astrologice cu care ne asociem de-a lungul vieții. Fiecare are propriul set de trăsături, motivații și stiluri personale, care alcătuiesc un model astrologic distinct. Acest articol va oferi o privire mai profundă decât a adâncurilor Zodiacului, prezentând informații detaliate despre fiecare semn, de la natura lor și simboluri, la compatibilitatea cu zodii și zilele norocoase.

1. Introducere

Fiecare zodie, sau sign zodiacal, este un simbol astrologic reprezentând o portiune a unui an calendaristic, care începe cu echinocțiul de primăvară și se sfârșește cu echinocțiul de toamnă. Există 12 semne totale, care se împart în patru grupe: Foc, Aer, Pământ și Apă. Aceste grupe sunt împărțite și în trei categorii: Cardinal, Fix și Mutabil. Orice an se deschide cu echinocțiul de primăvară, care, în mod normal, marchează tranzitia dintre semnele Berbec și Taur.

2. Cele 12 Zodii ale Anului

2.1 Berbec (21 martie – 19 aprilie)

Berbecul este primul semn al Zodiacului și este guvernat de Soare. Andreea Tonciu de la revista Gândul a sugerat că Berbecul ar trebui să fie un „conducător ideal”, căci îi place să ia decizii și dorește să câștige. Este cel mai puternic semn de foc și energic, iar simbolul lui este inimioara. Noile începuturi sunt o trăsătură chiar dominantă a acestui semn, iar cei născuți sub acesta devin foarte entuziasmați când vine vorba de îndeplinirea unor teluri.

2.2 Taur (20 aprilie – 20 mai)

A doua semn al Zodiacului este Taurul, guvernat de Venus. Un caracter optimist și rigid îl definește cel mai bine pe acest nativ. Cu toate acestea, el poate fi foarte persistent și aventuros atunci când este distractiv. Această zodie se caracterizează prin căutarea de confort și securitate, astfel încât să fie pregătit pentru ocaziile speciale. Simbolul acestui semn este taurul și această zodie aduce cu sine stabilitatea.

2.3 Gemeni (21 mai – 20 iunie)

Gemenii sunt semnul al treilea al Zodiacului, guvernat de planeta Mercur. Acesta este un semn de aer care este asociat de cele mai multe ori cu curiozitatea și energia lor vorace. De obicei, oamenii care aparțin acestei zodii vor fi împreună cu ceilalți și vor dori întotdeauna să se distreze și să vorbească despre totul. Una dintre principalele simboluri care îi definesc pe Gemeni este pairul de gemeni. Această zodie își folosește foarte bine înțelepciunea și imaginația pentru a atinge scopurile.

2.4 Rac (21 iunie – 22 iulie)

Odată cu venirea Lunii, Racul ajunge ca al patrulea semn al Zodiacului. Această zodie este guvernată de planeta Luna, care aduce cu ea o mulțime de emoții și sentimente interioare. Notabil, Racii joacă un rol foarte important în păstrarea legăturilor puternice cu cei apropiați și în rezolvarea relațiilor stabilite. Persoanele născute în acest semn prezintă uneori o latură sentimentală puternică. Simbolul lor este broasca și aceasta indică faptul că trebuie să stea retrași.

2.5 Leu (23 iulie – 22 august)

Leul este printul Zodiacului, fiind al cincilea semn al acestuia. Și așa cum sugerează simbolul lui – leul – leii arată întotdeauna că sunt lideri credibili. Oamenii născuți în această zodie vor căuta de obicei puterea spirituală, iar prin rugăciune și reflecție, ei se vor putea conecta cu propria lor adevarată natură. Ei vor încerca, de asemenea, să se concentreze foarte mult pe propriile visuri și pe prezent, iar lucrurile care se întâmplă în jurul lor nu sunt atât de importante.

2.6 Fecioara (23 august – 22 septembrie)

Fecioara este a șasea zodie și este guvernată de Mercur. Această zodie este asociată cu austeritatea, disciplina și realismul, deoarece acești nativi sunt autentici și își vor monitoriza constant propriile lor obiective. Criticii bine motivate sunt una dintre trăsăturile cel mai accentuat ale acestei zodii, care combină până la limită punctualitatea vieții lor. Simbolul zodiei Fecioara este evidențiat de prunc, care arată flexibilitatea acelor nascuți sub acesta.

2.7 Balanta (23 septembrie – 22 octombrie)

Al șaptelea semn al Zodiacului este Balanta. Această zodie este guvernată de Venus și aduce pacea și armonia în viețile oamenilor. Nativii Balanței sunt cunoscuți pentru încercarea de a găsi un echilibru în tot ceea ce fac. Acest lucru se reflectă în relațiile personale, în activități și chiar în relația cu propriile tr