Sfecla rosie este unul dintre cele mai popular alimente nutritive, acesta fiind cunoscut pentru numeroasele sale benefii pentru sănătate. Originară din Europa de est și de nord și apoi răspândită în întreaga lume, sfecla rosie poate fi utilizata fie cruda, fie gatita sau fierte. Ea este de obicei adaugata la salate, supe sau chiar smoothieuri. De asemenea, sfecla rosie poate fi scoasa și uscata si usor procesata intr-o pulbere ce se poate adauga la diverse alimente.

Componenţii nutritivi ai Sfeclei Rosii

Sfecla rosie este bogata in nutrienti. Acestea includ vitamine, minerale, fibre alimentare personalizate si alte vitamine esentiale. Exista paste mari de potasiu, vitamina C, fier si magneziu in compozitia acesteia. De asemenea, sfecla contine si nitrat, care contribuie la beneficiile sale terapeutice si nutritive remarcabile.

Iata mai jos cateva din beneficiile sfeclei rosii.

Beneficii pe care le poti obține de la consumul de Sfecla Rosie

  1. Suport pentru sănătatea cardiovasculară

Sfecla rosie ajuta la intarirea si sanatatea cardiovasculara. Sfecla rosie contine antioxidanti care sunt benefice pentru tesuturi, ajutand la prevenirea formarii noului colesterol. De asemenea, compusii naturali ai sfeclei rosii ajuta la reducerea nivelului de colesterol „rau” din sange.

  1. Regleaza nivelul de zahar din sange

Sfecla rosie ajuta la controlul glicemiei. Compusii nutritivi relevanti ai acesteia incep sa lucreze rapid si ajuta la reducerea nivelului de zahar din sange si la asigurarea unui flux echilibrat de cupluri alimentare, ceea ce poate ajuta la prevenirea diabetului și a obezității.

  1. Suporta si intareste sistemul imunitar

Sfecla rosie contine antioxidanti si vitamine cheie, cum ar fi acidul folic, vitamina C si E, care au efecte benefice asupra sanatatii din mai multe motive. Acestia adauga cantitati mari de antioxidanti si vitamine esentiale in corpul uman si te fac mai rezistent la boli si infectii.

  1. Previne aparitia cancerului

Studiile recente au arătat că sfecla rosie ofera un impact pozitiv asupra prevenirii diferitelor tipuri de cancer, cum ar fi cancerul de colon, de prostata, de san, de vezica si de ovar. Compușii mangiferin, betanina, fenol si alte proprietati bioactive ofera beneficii antioxidante si antiinflamatorii pentru prevenirea oportunista a cancerului.

  1. Sustine functionarea creierului

Compusele sfeclei rosii intaresc fluxul de sange in creier, ajutand la functia cognitiva si, prin urmare, la functionarea normala a creierului. Aceste compusi, impreuna cu vitaminele si mineralele, cum ar fi fierul si vitamina B6, contribuie la aprovizionarea adecvata de oxigen a creierului pentru a sustine creierul in functii si procese specifice non-invazive.

  1. Suport pentru sanatatea pielii si intarirea parului

Extractele de sfecla rosie fac diferenta atunci cand vine vorba de intarirea parului si de reintinerirea pielii. Sfecla rosie contine o cantitate bogata de antioxidanti precum acetoanthocyanin si licopen, care pot ajuta la intarirea parului si protectie la soare pentru a reduce daunele cauzate de radiatiile solare si pentru a reduce frecventa decolorarii si tipatirii parului.

Sfecla rosie este un aliment de baza nutritiv care va asigura nutriția și sustinerea sistemului cardiovascular, inclusiv imbunatatirea calității funcției cognitive si a nivelului de energie. Aceasta este in plus un aliment sanatos care va poate oferi aroma si savoare bucatelor rafinate si va poate oferi și numeroase beneficii nutritionale pentru intarirea sistemului imunitar, stimularea memoriei, prevenirea cancerului si suportarea metabolismului și menținerii unei pieli sănătoase. Cu toate aceste beneficii, sfecla rosie poate fi adaugata usor in alimentatia voastra zilnica si introdusa in rutina voastra de fitness cu beneficii asupra sanatatii voastre.