Cafeaua de dimineață este un ritual purtând în sine numeroase beneficii. Trezitul cu un pahar de cafea este unul dintre cele mai bune moduri de a începe ziua. Dacă e Cum esti? obișnuit cu mirosul și gustul cafelei, ar trebui să știi despre modul în care se pot manifesta beneficiile sale.

Iata un top cinci beneficii ale consumului de cafea, dimineața:

  1. Concentrat mai mari și energie

Conform cercetarii, cafeaua poate afecta și îmbunătăți nivelul conectării. Stimulentul contribuie la producția de neuromediatoare crescând fluxul de sânge către creier. Din această cauză, creierul devine activ mai repede și pare a reduce oboseala.

Unii cercetatori spun ca netratarea oboselii prin cafea poate reduce performanta in timpul producției cognitive sau alte activitati, dar aceasta este doar o altă față a monedei.

  1. Reducerea stresului

Stresul, uneori, nu poate fi evitat într-o zi plină de muncă sau de cumpărături. Cu toate acestea, cafeaua poate reduce efectele stresului tulburând starea mentală a consumatorilor. Cafeina stimulează activarea simultană a circuitelor creierului responsabile pentru starea de bine, conducând astfel la laxarea simptomelor cauzate de stres sau anxietate.

  1. Imbunatateste masa musculara

Cafeaua ajută, de asemenea, să construiască organele interne, inclusiv muschii. Datorită prezenței cafeinei în această băutură îmbunătățesc metabolismul și activează circuitele creierului responsabile pentru activitatea fizică. Acest lucru face ca antrenamentul sau altă activitate musculară să fie mai ușoară și mai productivă.

  1. Prevenirea bolilor de inima

Unul dintre avantajele majore ale cafelei de dimineață este că aceasta ajuta la prevenirea bolilor de inima. Consumul regulat al cafelei reduce nivelul colesterolului rau și al presiunii sanguine, ambele fiind direct implicate în boala cardiovasculara.

Consumul adecvat al cafelei poate ajuta la scaderea riscului de accidente vasculare ischemice, boli de inima si de obezitate.

  1. Staruinta

Rezistenta la stres este ceva ce poate fi îmbunătățit printr-un consum adecvat de cafea. Cafeaua presupune consumul de antioxidanti care sunt responsabili pentru eliminarea radicalilor liberi, crescand astfel rezistenta la stres. Mai mult, cafeina lucrează pentru a regla secreția de dopamină și alte neurotransmisii contribuind la diminuarea sensibilității unei persoane la stres care afectează în mod negativ starea ei mental.

Cu toate aceste beneficii, cafeaua de dimineață nu numai că să te resuscitează, ci te poate îmbunatati cu adevărat pe plan fizic și mental. Oricare ar fi motivul pentru care te pregătești zilnic o cana de cafea, reține că acest ritual are mai multe beneficii decat pare. Orice băutură caldă de dimineață îți poate oferi zâmbetul pe care îl meriți, începutul de zi perfect și sensibilitatea de care ai nevoie. Încearcă și alte tipuri de cafea, care poate fi mai uscată sau mai dulce. De fapt, sigur vei vedea că, începand cu cafeaua de dimineață, vei avea energie și buna dispozitie pentru întreaga zi. Bon appetite!