Romanele de dragoste au devenit una dintre cele mai populare tipuri de literatură de la începutul secolului 21. Ele îți oferă o scăpare din cotidian, copleșitoare, în lumea lui „de ce nu” și a imaginației. Iar scriitorii contemporani au primit cu brațele deschise această provocare de a crea romane de dragoste antrenante și seducătoare.

Iată o listă cu cele mai bune romane de dragoste contemporane, pentru care merită să arunci o privire:

  1. Nimic nu durează pentru totdeauna – Nicolas Sparks

Nu este un mare secret că “The Notebook”-ul a devenit rapid unul dintre cele mai populare romane de dragoste contemporane, grație filmului și titlului. Cărțile lui Nicholas Sparks au fost întotdeauna citate și citite profund: ele se bazează pe dragostea adevărată și eternă.

Ce aș putea să spun despre această carte? Acțiunea se învârte în jurul personajelor principale Noah și Allie, care se întâlnesc la începutul anilor 1940 și se îndrăgostesc până la moarte. „Nothing Lasts Forever” are un scor destul de ridicat pe Goodreads, iar multe recenzii pozitive spun că este o poveste placută și plină de suspans.

  1. Iubirea mea, Locotenentul – K.L. Armstrong și M.A. Marr

A fost principalul câștigător al premiilor YA Fiction Book of the Year, motiv pentru care gladați „My Love, Lieutenant” dacă vă plac genul de romane de dragoste contemporane captivante. Acțiunea se desfășoară în timpul celui de-al Doilea Război Mondial și este despre o fată pe nume Eden, care își caută prietenul desapărut și se îndrăgostește de un ofițer.

Cei doi se cunosc înainte ca el să plece în război și, fără să se fi întâlnit, se iubesc și rămân legați unul de celălalt în pofida vieții dezordonate și mărețe. Povestea acestei cărți este încărcată din motive loialitate, patriotism, dragoste și suferință și merită citită.

  1. Doar Tu – Amanda Maxlyn

“Only You” este o carte captivantă și emoțională despre dragoste și pierdere, adresată cititorilor care iubesc romancele de dragoste contemporane. Acțiunea se petrece între personajele principale, prins între progres și rutina copleșitoare a vieții.

Mason și Kaelyn încearcă să se lupte pe lângă ceilalți: ramificații și divorțuri, iar cartea descrie foarte bine viața lor completată cu momente de antrenament, “intrări în viteză” și bătăi între ei. Este o poveste captivantă despre doi oameni care încearcă să depășească limitele pentru a se îndrăgosti.

  1. Înălțimile Inimii mele – Kasie West

Scriitoarea Kasie West este unul dintre cei mai buni autori de romane de dragoste contemporane. În ultimii ani, ea a oferit cititorilor romane captivante despre peisaje impresionante și perspectiva dragostei și a credinței.

„The Heights of My Heart” este unul dintre bestseller-urile sale, despre relația dintre doi tineri din înălțimi, Allie și Hudson, care au doar două modalități de a fi: viața și dragostea. Acțiunea se mișcă rapid cu întrebări, secrete și două puncte de vedere unice, oferind cititorilor o dezvăluire epuizantă în flux.

  1. Superb, De Loser – Abigail Barnette

Aceasta este o trilogie, și ați fi cu siguranță tentați să-l citiți. „The Tall Guy’s Hot Mess” a fost creat de Abigail Barnette, iar cartea este în principal despre Jack și Amanda, doi oameni care nu se așteptau să se îndrăgostească și care descoperă o conexiune profundă în mediul tensionat al companiilor mici și războaie corporative.

Personajele sunt captivante și oferă conturarea unei povești care adoră sentimente și fantezii comune. Cartea este încărcată de scene dezmierdătoare și sfaturi strategice, tratând un subiect delicat și plin de acțiune.

  1. Porția mea de libertate – Katy L. Corbin

The Cake Slice of Freedom – aceasta este numele poveștii îndrăgostiților de dragoste, Ben și Carmen. Acestea sunt două personaje care se confruntă cu presiunea exigențelor societății și a familiei, într-o încercare de a rezista geloziei și să îşi urmeze inimile.

Acest roman înfățișează relația lor între împlinire și pierdere, cu unele momente creștinești și convingeri culturale provocatoare, dar și cu multe scene romantice pentru a face față realităților vieții cotidiene.