Atunci cand vine vorba de desen in creion, nu trebuie sa fii un artist inrait sa faci ceva frumos. Desenul in creion este una dintre cele mai vechi si mai usoare metode de a metamorfoza gandurile tale in ceva vizibil. Exista o multime de tipuri diferite de desene, iar noi iti vom prezenta principalele idei de desene in creion usoare.

Desenele in creion – Explicatie de baza

Desena in creion este unul dintre cele mai vechi tipuri de arta, iar conceptul implica conturarea unei imagini pentru a creea linii stranse si bogate. Desenul in creion este realizat printr-o serie de miscari fine in care un creion sau cutit este folosit (un alt instrument este si venera).

Desenele in creion sunt folosite pentru a realiza diferite proiecte de arta, de la ilustratii detaliate de carti pana la scene de pictura. Cu toate acestea, desenele in creion sunt destul de usor de realizat ceea ce face ca acestea sa fie destinate tuturor.

Desene usoare in creion pentru incepatori

Daca esti un incepator in aceasta arta, iata cateva exemple de desene ce pot fi realizate cu usurinta:

  1. Oua. Un desen de ousimple poate fi facut folosind doar citeva linii si puncte simple. Varful creionului, grosimea si sansele pot fi modificate pentru a face oua mai adanci sau mai platuri.

  2. Animale. Animalele pot fi desenate folosind linii si puncte de baza. Muscaturi si mingi, purcelusi, papagali si chiar si cai sunt usor de desenat in creion.

  3. Piersicile. Pot fi usor realizate punand accent pe suprafata exterioara si interiorul piersicii prin adaugarea de umbre. Varful creionului poate fi folosit pentru a creea senzatia de catifelare pe suprafata piersicii.

  4. Flori. Florile pot fi realizate foarte usor urmand aceleasi principii ca la piersici. In plus, aplicarea umbrelor si liniilor poate da viata florilor si poate infatisa mai corect stilul zig-zag al florilor.

Evident, noi am prezentat doar cateva dintre cele mai simple desene in creion. Un alt subiect ce poate fi abordat este desenul cu sfere cand pot fi folosite forme rotunde si perfecte pentru a crea imagini minunate.

Sfaturi pentru crearea unor desene in creion usoare

Este important sa afli cateva trucuri si sfaturi utilile inainte sa te apuci de desenat in creion. Iata cateva dintre acestea:

  • Exercita-ti stilul artistic – Jucarea cu grosimea creionului poate imbunatatii imaginatia ta si poate te ajuta te sa iti dezvolti stilul personal.

  • Utilizeaza instrumentele potrivite – Alegerea unui creion adecvat este cheia unei imagini in creion reusite.

  • Traieste momentul – Desenatul in creion este despre eliberare. Persevereaza, ofera-ti timp suficient si intelege fiecare miscare pe care o faci in desen.

  • Fii realistic – Iti va fi mai usor sa desenezi cu realism daca ai o buna intelegere a fetei anatomiei. Subliniaza forma, umbrele si curbele pentru a da viata imaginii.

  • Alege elemente simple – Cauta modele de desen simple si clare, cum ar fi piersici, animale, flori etc.

Desenul in creion este o modalitate ingenioasa pe care poate multumesc si cei ce nu au cunostinte artistice. Despre desenele in creion usoare, este vorba despre alegerea unor modele simple si de a trai experienta de desen intr-un mod placut.

Daca urmezi aceasta arta si folosesti trucurile mentionate mai sus, vei putea realiza desene frumoase si vei incepe sa ai o mai buna intelegere si control asupra artelor vizuale. In orice caz, nu lasa necunoscutul sa te impiedice sa te bucuri de frumusetea artei si sa te lasi captivat de desenele in creion.