Arta desenului in creion este una dintre cele mai frumoase si cele mai cunoscute tipuri de arta. Din moment ce majoritatea oamenilor au deasupra unui creion sau a unui set de creioane, desenul in creion este o forma perfecta pentru cei proaspeti si putin experimentati in arta. Scopul acestor desene in creion este de a realiza o imagine frumoasa si linistita intr-un mod cat mai usor, fara a fi nevoie de prea multe costuri de materiale si instrumente costisitoare.
Desi exista o varietate de tehnici si stiluri folosite in desenul in creion, incepatorii pot incepe foarte usor cateva proiecte simple. Acest articol exploreaza care sunt cele mai usoare idei de desene in creion, care sa fie realizate de incepatori.
I. Alegerea temei
Alegerea temei este un pas important in procesul de a realiza un desen in creion. Daca va echipati bine cu un instrument pe care il puteti manevra usor, cum ar fi un creion cu un grafit moale sau o jumatate de creion, este momentul sa va creati un subiect pentru a lucra. In aceasta seara puteti alege sa lucrati la orice, de la animale la flori sau corpuri de apa.
Insa, daca nu aveti un subiect in minte, puteti sa explorati si sa gasiti o idee usoara de desen in constructii precum:
a. Animale:
-
Animale domestice: Pisici, caini, papagali si pasari.
-
Animale salbatice: Elefanti, lupi, girafe si vulpi.
b. Natura:
-
Plantele: Arbusti, flori si copaci.
-
Corpuri de apa: Marea, lacurile, raurile si cascadele.
-
Peisaje: Munte, cimpuri si plaje.
II. Schita
Dupa ce ati ales tema desenului dumneavoastra, urmatorul pas este de a schita forma si structura. Acest pas vizeaza procesul de a schita o imagine a subiectului caruia doriti sa-i dati viata in desen. Veti dori sa va asigurati ca formele si trasaturile esentiale sunt schitate in acelasi mod in care doriti sa le insotiti mai tarziu.
De asemenea, conceptul de schita nu are neaparat nevoie de a fi extrem de detaliat. Uneori, acele liniute fine si detaliile efectuate detaliat in schita pot deseori sa contamineze creativitatea si sa impiedice tehnica desenului. Asadar, luati in considerare schitele ca fiind un ghid general si noteaza-ti cateva liniute simple pentru a reprezenta diferitele trasaturi si forme ale subiectului dumneavoastra.
III. Downloadati o imagine
In acest stadiu puteti beneficia de un mare ajutor din partea tehnologiei si puteti downloada o imagine pe care sa o Foli de cadru in orice subiect abordati. Puteti sa incercati sa cautati pe aplicatii precum Google Imagini, sau puteti sa alegeti o imagine din galerii precum putregai sau deviantART. Puteti gasi imaginile relevante pentru subiectul dumneavoastra si puteti folosi aceste imagini ca sursa de inspiratie in lucrarea dumneavoastra de arta.
IV. Alegerea culori
In cazul desenului in creion alb-negru, aceasta etapa este destul de simpla si se rezuma la crearea conturului. Desi conturul nu va poate defini imaginea si detaliile pe care doriti sa le creati, aceasta va ajuta sa mentineti imaginea in limitele sale.
In cazul desenului colorat in creion, dumneavoastra aveti de ales dintre multe ultime etape. Aceste ultime etape pot include folosirea unor culori contrastante si de a le folosi pentru a adauga dimensiuni reale imaginii.
V. Corectia si shaduirea
Una dintre tehnicile cele mai necesare in desenul in creion este shaduirea. Shaduirea va adauga o profunzime reala imaginii dumneavoastra si, prin urmare, va fi simularea adevarului.
Daca nu aveti experienta in aceasta tehnica, optiunea cea mai buna ar fi sa acordati o mare atentie trasaturilor formei, astfel incat sa puteti perfectiona acea forma in functie de umbrele proiectate de aceea.
VI. Finisarea desenului
Finisarea desenului este ultima etapa in procesul de desenare si implica aspecte cum ar fi corectia greselilor, adaugarea detaliilor la exterior, adaugarea detaliilor interioare, finisarea trasaturilor si lucrarea liniei finale. Aceste trasaturi adauga valoare si calitate desenului dumneavoastra.
Desenul in creion poate fi destul de dificil, special daca desenul urmeaza sa aiba anumite detalii. Uneori imaginea poate fi distorsionata sau greselile pot fi acumulate pe durata procesului.
Cu toate acestea, exista o varietate de tehnici si procese pe care le puteti urma pentru a realiza desene usoare in creion. Acestea au ca scop sa va ajute sa colaborati cu creioanele si sa creati un desen minunat si ireprosabil.